75 makkelijke recepten voor elke dag

In deze maanden een rondje over de markt lopen resulteert bij mij vaak in volle tassen zomerfruit aan mijn armen. Het moet allemaal vaak wel binnen een paar dagen gegeten worden want het is goed rijp, maar dat is voor mij geen enkel probleem. Moeiteloos werk ik alles weg, als ontbijt, als tussendoortje (zon en een zak kersen op schoot, ik ben gelukkig hoor) of in dit geval verwerkt in een cake. Een frambozen citroen cake die op de frambozen en citroen na, niet bepaald ‘healthy’ te noemen is maar wel heel erg lekker. En dat is ook belangrijk. Maak ‘m voor je weekend!

Wat heb je nodig? (voor ong. 12 plakken)

Voor de cake:

Voor de cream cheese frosting:

Voor de garnering:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een cakevorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.

2. Mix alle ingrediënten voor de cake, behalve de frambozen, in een keukenmachine tot een glad beslag. Voeg het bakmeel voorzichtig toe ivm stuiven. Als laatste spatel je de frambozen erdoor. Je beslag zal een beetje roze kleuren.

3. Stort het geheel in de cakevorm en zet voor 60 minuten in de oven.

4. Ondertussen maak je de frosting. Mix de monchou met het citroensap en de poedersuiker (beetje bij beetje) in de keukenmachine tot een gladde creme.

5. Als de cake gaar is (test het even met een satéprikker) haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen op een rooster.

6. Smeer de frosting met een lepel op de volledig afgekoelde cake en garneer met de frambozen en citroenrasp.

OMF_Vivian_FrambozenCitroenCake

15 reacties

  1. Vandaag gemaakt en uitgedeeld op mijn werkplek. Jeetje iedereen was er lyrisch van! Toch vond ik hem zelf iets te zoet, misschien iets minder suiker. Dit is natuurlijk per persoon verschillend.

  2. Ik wil deze cake maken voor een buffet en ik moet er dus nog mee in de auto.
    Kan ik de frosting thuis maken en ter plekken op de cake doen samen met de frambozen of wordt de frosting hard?
    Dankje!

  3. Vandaag gemaakt en erg lekker! Mag van mij wel wat meer citroensmaak aan dus de volgende keer ga ik er wat meer citroenrasp en sap doorheen doen! Maar zeker een lekkere combinatie met de frambozen :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *