75 makkelijke recepten voor elke dag

Zoals jullie weten ben ik dol op de Mexicaanse keuken, en daarom deel ik regelmatig nieuwe inspiratie. Vandaag staat er iets bijzonders op het menu: een Mexicaans toetje met kaneelijs, taco’s en gekarameliseerde appel. Dit verrassende Mexicaanse dessert combineert het zoete van zelfgemaakt kaneelijs met de knapperigheid van taco’s en de rijke smaak van gekarameliseerde appel. Een ware traktatie na een Mexicaans diner!

Waarom maak ik een Mexicaans dessert?

Dit jaar ben ik een fantastische samenwerking aangegaan met Santa Maria, het merk waar ik altijd naar grijp als ik voor het Mexicaanse schap in de supermarkt sta. Ik trapte de samenwerking af met overheerlijke Breakfast Burrito’s en maakte in mei van dit jaar een Taco Ovenschotel. Deze keer wilde ik het wat anders aanpakken dan normaal. Bij Mexicaans eten denken we meestal aan hartige gerechten zoals taco’s, burrito’s of een ovenschotel. Maar wist je dat je ook heerlijke Mexicaanse desserts kunt maken? Het gebruik van typische Mexicaanse ingrediĆ«nten zoals taco’s en kaneel zorgt voor een unieke twist. Dit Mexicaans toetje met kaneelijs is daar een perfect voorbeeld van!

De combinatie van kaneelijs en taco’s

Niets is zo lekker als zelfgemaakt ijs! In dit recept maak je zelf romig kaneelijs, dat perfect past bij de zoete smaken van dit Mexicaanse dessert. Het kaneelijs is subtiel gekruid, wat goed samengaat met de krokante taco’s en gekarameliseerde appel. Het gebruik van tacoschelpen in een dessert klinkt misschien verrassend, maar het zorgt voor een heerlijk contrast tussen zoet en krokant. In plaats van gehakt, kaas en groenten vul je de taco’s deze keer met kaneelijs en gekarameliseerde appel. Het resultaat? Een verfrissend en origineel Mexicaans toetje!

P.s.: in de receptenbox deel ik het recept voor kaneelijs uit de ijsmachine. Geen ijsmachine in huis? Geen zorgen, je kunt het kaneelijs ook zonder machine maken!

3 hoofdgerechten om dit Mexicaanse dessert mee te combineren:

Maak je eigen Mexicaans toetje met kaneelijs

Ben je overtuigd? Dit recept is eenvoudig te maken en levert een lekkere afsluiter voor bijna elk Mexicaans diner. Perfect voor wanneer je je gasten wilt verrassen met een uniek Mexicaans dessert. Scroll naar beneden om de foto’s te bekijken – ik weet zeker dat ik je in no-time inspireer om zelf de keuken in te duiken en dit heerlijke Mexicaans toetje met kaneelijs te maken!

Het recept is dan als volgt:

Ingrediƫnten:

Doe de inhoud van het blikje gecondenseerde melk samen met de volle melk en het kaneelpoeder in een kom en klop dit even goed door.

Klop de slagroom lobbig en spatel deze vervolgens voorzichtig door de andere ingrediƫnten.

Schenk het ijsbeslag in een bak en zet deze weg in de vriezer tot het ijs stevig is geworden.

Easy does it!

Mocht je nou graag een beetje willen variƫren met dit recept dan kan dat natuurlijk! Je kunt de tacoschelpen van Santa Maria dippen in een andere smaak chocolade en vervolgens verkruimelde koek of discodip over de chocolade heen strooien. In plaats van kaneelijs zou je andere smaken kunnen gebruiken maar ook banketbakkersroom of opgeklopte slagroom is hier erg lekker bij. Geen fan van appel? Ieder type fruit kun je hierbij serveren.

Oja, en mocht je ergens in de lade nog verdwaalde tortillawraps vinden (gebeurt hier regelmatig), maak dan deze kaneelchips – die gaan ook perfect bij dit dessert!

mexicaans toetje met kaneelijs

Desserttaco's met kaneelijs en gekarameliseerde appel

Desserttaco's met kaneelijs en gekarameliseerde appel

In samenwerking met Santa Maria

adServer

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

desserttacos met kaneelijs en appel

2.87 van 15 stemmen

Dessertaco's met homemade kaneelijs en gekarameliseerde appel

Porties2 personen*

Ingrediƫnten

Voor het kaneelijs:

  • 250 ml volle melk
  • 1 kaneelstokje
  • 3 eidooiers
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 gr kristalsuiker
  • 500 ml slagroom

Voor de desserttaco's:

  • 2 Santa Maria Tacoschelpen
  • 1 appel
  • 1 tl honing
  • 50 gr pure chocolade
  • 50 gr gemengde noten - grof gemalen
  • 2 bollen kaneelijs

Instructies

Voor het kaneelijs:

  • Doe de volle melk samen met het kaneelstokje in een steelpannetje en verwarm de melk. Damp mag van de melk afkomen maar aan de kook brengen is niet de bedoeling!
  • Klop ondertussen de eidooiers samen met het kaneelpoeder en de kristalsuiker op.
  • Schenk de helft van de warme melk bij het eimengsel en klop dit direct goed door. Schenk vervolgens alles weer terug in de pan en breng het geheel onder constant doorroeren zachtjes aan de kook.
  • Laat de kaneelcustard een paar minuten, terwijl je blijft roeren, indikken. Schenk vervolgens de dikke custard in een kom.
  • Schep al kloppend de slagroom bij de kaneelcustard en klop dit door tot een klontvrij beslag. Zet de kom vervolgens in de koelkast en laat de ijsmix afkoelen tot een temperatuur van ongeveer 10 graden.
  • Maak het ijs vervolgens volgens de instructies van de ijsmachine af. Zet het kaneelijs in de vriezer zodat het stevig kan worden.

Desserttaco's:

  • Schil de appel en snijd deze in blokjes. Bak vervolgens de appelblokjes samen met de honing een klontje boter zacht en bruin.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie en smeer de Santa Maria tacoschelpen vervolgens voor een deel in met de gesmolten chocolade.
  • Strooi de grof gemalen noten over de gesmolten chocolade en laat de chocolade op kamertemperatuur stollen.
  • Schep vervolgens het kaneelijs in de taco's en schep hier de gebakken appelblokjes bovenop. Serveer de dessertaco's direct.

Notities

*Van het kaneelijs maak je veel meer dan uitsluitend voor 2 personen maar het ijs kun je prima een poos bewaren in de vriezer

6 reacties

2.87 from 15 votes (15 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *