75 makkelijke recepten voor elke dag

Ik ben echt zo iemand die ergens heel snel op uitgekeken raakt. Waar Tim iedere dag maar weer banaanpannenkoekjes meeneemt naar het werk als snack of ontbijt, ben ik daar na drie dagen al op uitgekeken. Tijd voor wat nieuwe ontbijt- en snackrecepten en Optimel daagde mij uit om iets met hun Yoghurt Griekse Stijl met fruitlaagje te doen. Best lastig kan ik je vertellen, want in feite is dat product al lekker genoeg om zo te eten, zonder toevoegingen. Uiteindelijk maakte ik deze Muffins met yoghurt en kersen. Waanzinnig lekker zeg ik je!

Wat heb je nodig? (15 stuks)optimel_grieks_kers

*Palmsuiker is een natuurlijk product en is hierdoor een betere keuze dan bijvoorbeeld basterdsuiker.

1. Doe het zelfrijzende bakmeel samen met het zout en de kersen in een kom en schep dit even goed om.

2. Smelt de boter ondertussen in een steelpannetje en verwarm de oven voor op 180°C.

3. Klop het ei, de eidooier en de palmsuiker met een elektrische mixer luchtig tot het wittig begint te worden. Voeg de Optimel Yoghurt Griekse stijl toe en klop dit nogmaals goed door.

4. Voeg terwijl je blijft mengen de gesmolten boter toe. Klop net zolang tot alle boter goed is opgenomen.

5. Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten in de kom en vouw het geheel met een pannenlikker om tot alles goed gemengd is. Het is een extreem dik mengsel, bijna koekdeeg!

6. Schep de muffinvormpjes tot drie-kwart vol met het beslag.

7. Bak de muffins vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. De muffins zijn goed wanneer je er met een satéprikker inprikt en deze er weer schoon uitkomt.

De smaak van deze muffins is echt waanzinnig. De fruitlaag die in de Optimel Yoghurt Griekse Stijl zit loopt echt als een soort swirl door de muffins heen en dat maakt ze heerlijk zoet. Natuurlijk zijn deze muffins niet zo gezond als het eten van alleen de yoghurt. Optimel Yoghurt Griekse Stijl kun je namelijk ook prima zo uit het bakje scheppen. De yoghurt is lekker stevig, de fruitlaag lekker zoet en bovenal bevat het 0% vet waardoor je er zorgeloos van kunt genieten. Meer genieten met minder calorieën dus; deze muffins bewaar je gewoon lekker voor het weekend.

Ontbijtmuffins met yoghurt en kersen

Dit is een gesponsord artikel.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 255751684

18 reacties

  1. Oeeh lekker met kersen, die gebruik ik dus veel te weinig. Kan niet wachten tot de verse er weer zijn :)

  2. Ik had er nooit opgekomen om deze yoghurt te gebruiken. Ik eet hem wel regelmatig, maar dan gewoon uit de pot als toetje. Leuk om er een keer wat anders mee te doen.!

  3. Ze zien er super uit. Deze week maar eens bakken. Ik vond nog een zak met kersen in de diepvries en die moeten op!

  4. Lijkt mij lekker! Zou je het zelfrijzend bakmeel ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld amandel meel met een beetje bakpoeder?

  5. Jum, dit ziet er heerlijk uit! Ben wel niet zo v oor de kersensmaak, maar volgens mij is dit met frambozen zeker even lekker! :D

  6. Oeh, dat ziet er heerlijk uit! Ik heb alles in huis (gewone Griekse yoghurt ipv die van Optimel_, dus eigenlijk zou ik dit morgen moeten maken. Ik denk dat ik de kersen ga vervangen door aardbeien. Thanks voor het recept :-)

  7. Lijkt me erg lekker! Dus ipv de palmsuiker zou je ook basterdsuiker kunnen gebruiken. Zelfde hoeveelheid?

    1. Het kan, maar ik ben bang dat de muffins dan wel te los worden. Sowieso moet je dan niet vergeten om een beetje bakpoeder toe te voegen want anders rijzen de cakejes niet en ik zou een deel van de palmsuiker vervangen door honing om het geheel plakkeriger te maken.

  8. Hallo, ik heb ze pas gemaakt en waren echt heerlijk. Ik vraag me alleen af, palmsuiker is natuurlijk lees ik hier en op meerdere sites. Maar gewone suiker is toch ook natuurlijk en rietsuiker?

  9. Heeft iemand dit recept gemaakt met minder suiker ?
    Het lijkt mij namelijk heerlijk, maar ik ben op zoek naar tussendoortjes met minder suiker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *