75 makkelijke recepten voor elke dag

Krieltjessalade met groene kruiden en zalm

Koude krieltjessalade

Wat worden we verwend met het mooie lenteweer de laatste tijd hè? Direct krijg ik weer zin in salade recepten die als volwaardige maaltijd kunnen dienen. Deze krieltjessalade met groene kruiden en zalm is daar het perfecte voorbeeld van. Fris, kruidig, voedzaam èn vol smaak. Ideaal als lunch op een zomerse dag, maar ook als […]

Spaanse Albondigas

Gehaktballetjes in tomatensaus

Zodra je Spanje zegt, denk ik aan zon, sangria en tapas. Waaronder albondigas! Deze klassieke Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn hartig, kruidig en ongelofelijk smaakvol. Perfect als onderdeel van een tapasavond, maar ook heerlijk als maaltijd met een stuk knapperig brood of wat rijst erbij. De saus is rijk en licht pittig, de balletjes zijn […]

Pindasaus maken

pindasaus maken met pindakaas

In de afgelopen 15 jaar van Ohmyfoodness heb ik behoorlijk wat recepten gedeeld waar pindasaus bij werd geserveerd, en ineens realiseerde ik me dat ik nog nooit heb uitgelegd hoe makkelijk zelf pindasaus maken eigenlijk is. Vroegâh, toen ik net begon met koken en op mezelf ging wonen, kocht ik altijd van die potjes van […]

Ragout maken (verschillende variaties)

ragout recept

Ragout maken bewaren de meeste mensen vaak voor de feestdagen. Ragoutbakjes met (zelfgemaakte) ragout worden vaak als voorgerecht geserveerd en is een gevalletje ‘altijd goed’. Ik zie ragout zelf meer als warme lunch of als vulling voor een kroket, maar aangezien Pasen langzaamaan dichterbij komt dacht ik: ik ga mijn favoriete ragout recepten eens met […]

Gehaktbrood recept met pindasaus

gehaktbrood uit de oven

Ik heb al vaker een gehaktbrood recept met je gedeeld hier op Ohmyfoodness en vandaag voeg ik weer een nieuwe toe aan het lijstje. Gehaktbrood is nog steeds niet iets dat super populair is hier in Nederland. Ik heb het idee dat er toch vaker wordt gekozen om gehaktballen te maken dan om gehaktbrood te […]

Gehaktballen maken

Gehaktballen Airfryer

Gehaktballen maken is een van de eerste dingen die ik leerde van mijn moeder toen ik als jong meisje in de keuken stond. Rond mijn 14e deed ik het uiteindelijk helemaal zelf, toen mijn moeder ’s avonds werkte en ik kookte voor mijn vader en mij zodat we aan tafel konden als hij uit zijn […]

Gepofte zoete aardappel uit de Airfryer

gepofte zoete aardappel recept

Gepofte zoete aardappels zijn zo lekker om te maken en te serveren als bijgerecht. En als je gepofte zoete aardappel uit de Airfryer maakt, ben je zo klaar en heb je er weinig omkijken naar – ideaal! Ik vind het altijd heerlijk om gepofte aardappels te serveren als bijgerecht. En aangezien ik de laatste tijd […]

Stoofpeertjes uit de slowcooker

stoofperen in de slowcooker

Wist je dat stoofpeertjes uit de slowcooker maken echt de makkelijkste manier van stoofperen bereiden is? Ik vind stoofpeertjes zelf erg lekker, maar ik bewaar het vaak uitsluitend voor Kerst. Mijn moeder is er namelijk dól op, dus eigenlijk maak ik voor ieder kerstdiner wel een portie stoofpeertjes. In mijn Vega Slowcookerboek heb ik een […]

Kaaskoekjes recept van Parmezaan

kaaskoekjes parmezaanse kaas

Dit kaaskoekjes recept van Parmezaanse kaas gebruikte ik voor het eerst afgelopen mei, toen ik mijn verjaardagsdiner organiseerde voor vriendinnen. De kaaskoekjes dienden toen als finishing touch voor het hoofdgerecht en zorgden voor een heerlijk hartige smaak en knapperige textuur voor bij de bavette. De kaaskoekjes zijn echter multi-inzetbaar. Ze zijn fantastisch om je hoofdgerecht […]

Geroosterde bloemkool met opgeklopte feta

geroosterde bloemkool met opgeklopte feta

Hold your horses, deze geroosterde bloemkool met opgeklopte feta is je favoriete bijgerecht voor deze herfst. Ik weet het bijna zeker. Het heeft máánden geduurd voordat het recept zijn plekje van mijn to make-lijstje inruilde voor een plekje in de keuken, maar eindelijk is het zo ver. En nu denk ik: waarom heb ik dit […]

Smashed potatoes met chimichurri

krokante smashed potatoes

Smashed potatoes kennen we allemaal wel inmiddels en iedere keer dat ik ze maak, lijkt het nieuwe recept ook weer een nieuwe favoriet te worden. Dat is ook het geval met deze smashed potatoes met chimichurri. Chimichurri is een Argentijnse kruidenolie en hoewel je het normaal gesproken geserveerd ziet worden bij rood vlees, gaat het […]

Macaronisalade met kaasblokjes

macaroni pastasalade

Of je nou alweer thuis bent van vakantie (hoi!), nog moet gaan of op de camping staat: deze macaronisalade met kaasblokjes is eigenlijk altijd goed. Ik vind het heerlijk om op warme zomerdagen in no time iets in elkaar te kunnen flansen. En dan bij voorkeur iets dat ik direct een paar dagen in de […]