Frisse kipsalade voor op brood

Al héle lange tijd ben ik dol op broodsalades. Waar wij ze vroeger eigenlijk nooit in huis hadden (hooguit een keer voor een feestje), was dit bij Tim wél altijd het geval dus op school ruilden we altijd onze boterhammen voor de lunch. Ik kreeg steevast vleeswaren of iets anders mee op brood; Tim altijd […]
Fastfood Friday: Met Buffalo Chicken gevuld stokbrood

Hoewel ik een stokbroodje met kruidenboter heerlijk vind, vind ik het nóg leuker om er echt iets feestelijks van te maken. Met name stokbrood en ook Turks brood lenen zich er namelijk uitstekend voor om te vullen met tal van lekkere ingrediënten. Ik maakte voor Pasen ooit al eens pistoletjes gevuld met ei, maar het brood […]
Gevlochten pesto-parmezaanbrood

Deze video stond al een hele tijd op de planning om op te nemen, maar iedere keer kwam het er maar niet van. Het opnemen van een broodvideo kost namelijk behoorlijk wat tijd. Sowieso moet het gevlochten pesto-parmezaanbrood dat ik vandaag met je deel al twee keer een uur rijzen en daarnaast maken we zowel […]
Koffie-kaneelbroodjes

Om te beginnen ben ik sowieso al fan van kaneelbroodjes. Niet alleen omdat ik ze heel erg lekker vind, ik vind ze bij uitstek ook zeer geschikt om flink mee te variëren. Vandaag maak ik koffie-kaneelbroodjes en die zijn net zo simpel om te maken als het klassieke recept. Je voegt gewoon wat instant espressopoeder […]
Fastfood Friday: Broodje bal met pindasaus

Vandaag op OMF een Fastfood Friday in Hollandse stijl, ik ga namelijk aan de slag met een klassieker voor de lunch: broodje bal! Ik was dus vroeger zo’n verwend meisje dat wel eens brood met een gehaktbal van de avond ervoor mee naar school kreeg. Mijn moeder bakte steevast altijd meer gehaktballen dan we op […]
Fastfood Friday: Zachte ragoutbroodjes

Zoals jullie weten heb ik afgelopen half jaar het eerste kookboek van Fatima mogen fotograferen dat in april 2019 in de winkels komt te liggen. Persoonlijk vind ik Fatima echt de koningin van het brood. Ik heb met haar al eerder een video opgenomen waarin we Batbot maakten, be-la-che-lijk lekker, maar zij heeft op haar […]
Broodje Hete Kip Ketjap

Ketjap is al-tijd goed. Deze saus doet zoveel voor vlees, ik gooi altijd een scheut door het gehakt heen als ik gehaktballen maak. En ook voor dit makkelijke broodje kip doet het heel veel. Een simpel recept om te maken, en het heeft een groots resultaat als je het mij vraagt. Door de kip te […]
Fastfood Friday: Oliebollenbrood

Ik ben gek op oliebollen maar op een gegeven moment heb ik rond oud & nieuw er wel genoeg van. Het vettige gaat me op een of andere manier dan tegenstaan en ergens is dat zonde want oliebollen horen wel bij de jaarwisseling vind ik. Gelukkig heb ik daar iets op gevonden, namelijk oliebollenbrood! In […]
Fastfood Friday: Camembert in brood met tijm en rozemarijn

In de Fastfood Friday van vandaag leg ik, in tegenstelling tot in de voorgaande aflevering, echt de focus op fast. Dit ‘recept’ is namelijk in 20 minuten gemaakt, meer tijd heeft het echt niet nodig. En da’s ideaal voor aankomende feestdagen als je de stress toch al wat hoog in je bol hebt zitten of simpelweg geen […]
Suikerbrood met amandelspijs en speculaaskruiden

Suikerbrood is echt zo’n ‘snack’ die ik bewust niet in huis haal hier omdat we vervolgens niets anders eten voor het ontbijt en de lunch. We zijn dol op suikerbrood, allebei en ik gok dat Vic het ook wel lekker zou vinden – de zoetekauw. Alweer een poosje geleden maakte ik zelf suikerbrood naar een […]
Rozemarijn & mozzarellabroodjes

Ik kon me de laatste keer dat ik zelf brood ging bakken niet meer herinneren en dat is een slecht teken. Ik vind het zelf bakken van brood namelijk onwijs leuk om te doen en wat mij betreft gaat er ook niets boven versgebakken brood. Toch wilde ik iets anders dan normaal, broodjes die je […]
Naanbrood Pizza met Pesto en Ricotta

Pizza! Maar dan anders. De bodem is van naanbrood en is, heel makkelijk, gemaakt van maar 3 ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, Griekse yoghurt en een eetlepel zelfgemaakte pesto. Een kind kan de was doen. Nadat je het deeg gemaakt hebt grill je het onder de contactgrill (ja, ook weer lekker simpel) en vervolgens beleg je het […]