Fastfood Friday: Pepperoni Pizzafries

Zo, we gaan even op de guilty tour hoor – want wie houdt daar nou niet van zo op zijn tijd. Ik wel in ieder geval, maar dat mag geen verrassing meer zijn haha. Vandaag in Fastfood Friday… Pepperoni pizzafries! Dat is al het lekkers van pizza, maar dan op friet in plaats van een […]
Spaghetti met citroenricotta en cherrytomaatjes in knoflook

De lente, de tijd waarin het zonnetje meer gaat schijnen en de temperaturen omhoog gaan. Die hebben we dus even geskipt, haha! Vandaar dat we dit recept ook maar even wat later hebben ingepland dan de bedoeling was want tja… de maanden april en mei vonden we net niet helemaal zonnig genoeg hiervoor. Dit gerecht […]
Gnocchi met avocadopesto en zalm in knoflookboter

Gnocchi is tegenwoordig een favoriet ingrediënt van me. Ik kocht het vroeger nooit omdat ik er niet zo bekend mee was. Voor mij natuurlijk geen reden om het dan ook nooit te eten, dus eens was daar het moment dat ik het in mijn winkelkarretje gooide om er wat mee te maken. Ik geloof dat […]
Fastfood Friday: Stracciatella cake met chocolatechip frosting

Als ik in de zomer bij een Italiaanse ijssalon een ijsje wil halen heb ik altijd een beetje keuzestress want er zijn zóveel smaken die ik lekker vind! Tijdens onze laatste vakantie in Italië, wat inmiddels al veel te lang geleden is als je het mij vraagt, hadden ze ook stracciatella ijs: van dat heerlijke […]
Orzo carbonara met burrata en basilicum

Vandaag probeerde ik een keer orzo carbonara in plaats van pasta carbonara! De klassieke pasta carbonara kennen we allemaal: heerlijk romige spaghetti met een mixje van eieren, wat kaas en zoute pancetta. Eerlijk gezegd behoort deze pasta tot mijn absolute favorieten, maar voor vandaag heb ik ermee gevarieerd. Dus besloot ik een kleine verandering aan […]
Citroenrisotto met kabeljauw en rucolapesto

Vandaag deel ik deze citroenrisotto met kabeljauw en rucolapesto met jullie! Want ik vond het wel weer eens tijd worden voor een lekker risotto recept. We hebben er echt al wel een aantal gedeeld met jullie, en stuk voor stuk zijn ze heerlijk. Maar omdat we het lijstje met risotto recepten maar al te graag […]
Garlic knots

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik broodjes bij de soep serveer dan is dit het liefst vers brood met knoflook. Een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter bijvoorbeeld, maar ook die ‘foute’ stokbroodjes waar de kruidenboter al in zit en die je vervolgens moet afbakken in de oven vind ik héérlijk. Voor […]
Themadiner: Drie-gangen Zuid-Tirol

Als je Ohmyfoodness volgt op Instagram heb je vast gezien dat we jullie afgelopen week verwend hebben met een culinaire reis door Zuid-Tirol aan de hand van een driegangendiner. Voor OMF zijn we al vaker in Zuid-Tirol geweest en als je ons daar een beetje hebt gevolgd weet je dat je er érg lekker kunt […]
Fastfood Friday: Gefrituurde lasagnebites

Ik kan het me voorstellen als je denkt: ehhh, wat? Gefrituurde pasta? Maar luister even want deze gefrituurde lasagnebites zijn namelijk ongelofelijk lekker. Je eet vast wel eens een bami-schijf, of niet natuurlijk maar je snapt waar ik heen wil, en eigenlijk is die bami ook gewoon een pastasoort. Voor deze warme snack heb ik lasagnebladen gebruikt. […]
Romige gnocchi met burrata

Deze romige gnocchi met burrata is een heerlijk zomers gerecht met mijn favoriete kaasje; burrata! Een zachte mozzarella gevuld met room. Ik bedoel, hallo, dat klinkt toch al als de hemel op aarde? Burrata is zalig op een stukje ciabatta of op een pizza maar bij deze romige gnocchi is het ook erg lekker. De […]
Fastfood Friday: Pizza lasagne roll-ups

Ik zou iedere dag wel pasta kunnen eten en het meest fan ben ik van gevulde pasta. Tortellini en ravioli bijvoorbeeld, maar ook canneloni vind ik heerlijk. Ik vind het alleen een rotklus om canneloni te vullen maar daar heb ik nu iets op gevonden: lasagne-roll ups! (Gehalveerde) lasagnebladen lenen zich uitstekend om te vullen […]
Torta Pasqualina: Hartige Paastaart met Kazen, Spinazie en Eieren

Ik was op zoek naar inspiratie voor Paas-recepten en ik kwam telkens een prachtige hartige taart tegen. Eentje waar hele eieren in zitten en die voor de rest ook nog gevuld was met een lekkere kaas-spinazie vulling. Omdat ik zo benieuwd was hoe deze taart dan gemaakt werd, en waar deze taart eigenlijk vandaan kwam, […]