75 makkelijke recepten voor elke dag

Pastramisandwich

pastramisandwich

De eerste keer dat Tim en ik in New York waren, 2012 was dat, wilden we al graag naar Katz’s. Katz’s is ooit bekend geworden door When Harry Meets Sally, maar is inmiddels beroemd vanwege haar enórme pastrami sandwiches. Toen Tim en ik er waren stond er helaas een rij van hier tot Tokio, maar enkele jaren […]

Fastfood Friday: Pizzarolls met knoflookdip

Pizzarolls met knoflookdip

Jullie weten inmiddels wel dat mijn favoriete fastfood pizza is en daarom vind ik het altijd leuk om te experimenteren met de smaken van pizza. Dat heb ik voor OMF al veelvuldig gedaan! Denk bijvoorbeeld aan deze pizza-pastaschotel of mijn loaded pizza fries. In de Fastfood Friday van vandaag heb ik weer een gruwelijk lekker […]

Caprese plaattaart met rucolapesto

Caprese plaattaart met rucolapesto

Zo, allemaal weer een beetje bijgekomen van de feestdagengekte? Ik ben stiekem altijd heel blij met de eerste week van januari. Lekker even zo’n frisse start, kerstboom weg, huis weer opgeruimd, terug in het normale ritme! We zijn gestart met jaar nummer 11 van Ohmyfoodness, wauw… Time flies! Vivian heeft jullie op 1 januari verblijd […]

Bagel breakfast burger met krokante kip

BagelBreakfastBurgerKrokanteKip ST

Goedemorgen! Goedemiddag! Hoi! We wensen je een heel gelukkig nieuwjaar!  Ik hield voor dit recept een kleine rondvraag op Instagram om erachter te komen wat er nou graag gegeten wordt wanneer er een flinke kater aanwezig is. En ik kan je één ding vertellen na deze rondvraag; het is behoorlijk uiteenlopend. Van witte bolletjes pindakaas, […]

Zelfgemaakte kerststol

Zelfgemaakte kerststol

Een kerststol is onlosmakelijk verbonden met de feestdagen. En dan bedoel ik met name Kerst want als ik rond Pasen dezelfde broden in de winkel zie liggen maar dan met een andere verpakking, vind ik dat toch een beetje vreemd. Hoe dan ook, vroeger was ik nooit fan van kerststol. Ik vond amandelspijs eigenlijk niets […]

Quiche Lorraine uit de springvorm

Quiche Lorraine uit de springvorm

Ik heb bewust de toevoeging ‘uit de springvorm’ aan de naam van dit recept gedaan want stel je nou voor dat er onder een van jullie een Française zit, dan krijg ik ongetwijfeld op mijn dak dat ik dit recept Quiche Lorraine noem. Het was wel de bedoeling om hier een echte quiche van te […]

Tomatengalette met geitenkaascrème

Tomatengalette met geitenkaascreme

Hartige taarten zijn voor mij echt zo’n najaarsdingetje. Lekker met een simpele salade of een grote kom soep erbij. Of, als ik een keer iets uitgebreider wil doen, een flinke punt voor de lunch – yum! Ik wilde al heel lang een keer iets met tomaten doen. Mede omdat mijn jongens daar dol op zijn […]

Sushi sandwich met gerookte zalm

Sushi sandwich met gerookte zalm

Net als ontzettend veel mensen in Nederland ben ik dol op sushi. Ik eet het graag, maar wel bij voorkeur in een restaurant of ik laat het thuisbezorgen want stiekem vind ik het veel te veel werk om thuis te maken. Echter gaat niets boven zelfgemaakte sushi maar om het mezelf makkelijk te maken, maak […]

Yaki Onigiri met tonijn

Yaki Onigiri met tonijn

Járen geleden zag ik via Pinterest al eens Onigiri voorbij komen, Japanse rijstballen. Soms wordt Onigiri gevuld, maar soms ook niet. Ik zette het toen al op mijn to-make lijstje maar zoals wel vaker gebeurt met recepten die op dat lijstje staan, duurde het ellendig lang voordat ik zelf met een recept aan de slag ging. Maar eindelijk is […]

Arepa’s met kip-avocadosalade

arepa's met kip-avocadosalade

Een tijdje geleden kreeg ik via Instagram het verzoek: “Zou je alsjeblieft eens arepa’s kunnen maken?!” Na 10 jaar OMF weet ik echt wel wat van buitenlandse keukens, maar van arepa’s had ik nog nooit gehoord. Na wat zoekwerk kwam ik erachter dat arepa’s maisbroodjes zijn, iets typisch Venezolaans en het wordt gemaakt van twee of […]

Honing-havermoutbrood

Honing-havermoutbrood

Allereerst wil ik graag even strooien met credits voordat ik je meer vertel over dit honing-havermoutbrood. Ik kwam dit recept namelijk tegen op Pinterest en vond het uiteindelijk bij Britneybreaksbread. Ik heb haar recept grotendeels gevolgd en daar is een waanzinnig lekker brood uitgekomen. Het ging ongeveer zo. Ik was op zoek naar recepten met […]

Lamskofte saucijzenbroodjes uit Wereldwijd Borreltijd

Lamskofte saucijzenbroodjes

Susan Aretz en ik, wij snappen elkaar. Naast dat ze een leuke foodcollega is, is ze ook collega kookboekauteur en heeft ze inmiddels TWEE borrelboeken op haar naam staan. Na Borreltijd is het nu tijd voor Wereldwijd Borreltijd en tja… dat boek is mij op het lijf geschreven natuurlijk. Het is niet voor niets dat jullie regelmatig snackdiners voorbij […]