Sushi sandwich (wrap hack)

Er zijn ongetwijfeld een hele hoop sushiliefhebbers onder jullie. Ik reken mezelf daar ook onder want ik ben dól op sushi en ook op alles dat daarop lijkt. Pokébowls, hoewel officieel niet Japans maar Hawaïaans, doen me ook aan sushi denken en vind ik dus héérlijk. De afgelopen maanden heb je wellicht wel de ‘wrap […]
Xian Bing (Chinese vleesbroodjes)

Door een van mijn Instagram volgers werd ik een tijdje geleden getipt over Xian Bing. Of nouja getipt, ze vroeg of ik ooit al eens Xian Bing had gemaakt. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik echt even moest Googelen hoor, ik had er namelijk nog nooit van gehoord. Wel was ik bij het eerste zoekresultaat al […]
Italiaanse Omeletwrap met Buffelmozzarella, Parmaham en Pesto

Uitgebreid lunchen doe ik niet vaak, en eigenlijk al helemaal niet sinds we te maken hebben met Covid-19 want uitgebreid lunchen is bij mij een beetje inherent aan buiten de deur lunchen. En man man man, wat is dat inmiddels al lang geleden zeg. Reden te meer om zo’n lekkere lunch gewoon zelf eens te […]
Cook the books: Boursin sodabrood uit ‘Sodabrood uit eigen oven’

Voor mijn gevoel is het echt al een poosje geleden dat ik een Cook the Books met jullie heb gedeeld. Zo rond de feestdagen ligt de kookboekenmarkt ook altijd een beetje op zijn gat. Als in: er komt weinig nieuws bij, de markt is wel even verzadigd. Toch landde er een paar weken geleden een […]
Mediterraanse Quinoa Salade met Gegrilde Groenten, Kippendijen en Rode Pesto

Gegrilde groenten maak ik graag en je kunt er alle kanten mee op. Zo doe ik ze wel eens op een pizza uit de pan, of ik gril de groenten en eet ze lekker zo op. Ik kan er nog wel een aantal dingen verzinnen, maar laten we ons vooral even richten op dit fijne […]
Gevulde Puntpaprika’s met Couscous, Pittige Paprikasaus en Geschaafde Amandelen

Zo af en toe zet ik ze op mijn eetplanning; gevulde courgette’s of paprika’s. En hoewel ik altijd een lekkere hap vind, én een fijne gedachte dat er even flink wat groenten naar binnen gaan, zou ik zoiets dus veel vaker op mijn planning mogen zetten. En dan zeker deze gevulde puntpaprika’s met een lekkere […]
Bulgur met Avocado, Cottage Cheese en Bacon

Ik maakte weer een nieuw lijstje met ’te maken recepten’, en ik belandde deze keer al vrij snel in de gezonde vibe. Waarschijnlijk omdat ik daar zelf heel erg behoefte aan had na de kerstdagen die – hoewel ze het afgelopen jaar erg rustig waren – vol vreterijen zaten. Chocolade kerstkransjes, veel borrelhapjes, een verdwaalde […]
Turks Brood gevuld met Kipgyros en Tomatencouscous

Ik haal meestal Turks brood in huis als ik voor meerdere mensen een lunch ga verzorgen. Dat grote ronde brood is namelijk ideaal om voor veel mensen tegelijk iets mee te maken. En al maak je er niets mee, dan nog is het lekker om af te bakken en in stukken te serveren met aioli, […]
Fastfood Friday: Tuna Melt à la Dudok

Járen geleden lunchte ik een keer bij Dudok in Arnhem, ongetwijfeld na een bezoekje aan de Primark daar, en daar at ik een Tuna Melt. Toen ik het broodje bestelde verwachte ik een soort tosti met tonijnsalade, precies de manier waarop ik zelf ook altijd een Tuna Melt maak. Maar bij Dudok was hij anders: een dik […]
Zoete aardappelquesadilla’s met zwarte bonen

Als ik quesadilla’s maak dan is dat zeer regelmatig met vlees of vis en héél veel kaas. Maar vegetarische queasadilla’s kunnen óók heel erg lekker zijn. Deze zoete aardappelquesadilla’s met zwarte bonen vormen bijvoorbeeld de perfecte makkelijke maaltijd. Normaal gesproken zou ik quesadilla’s met een kom soep serveren, maar door de zoete aardappel vullen ze […]
Leftover aardappelpannenkoekjes

Ik ga er voor het gemak even niet vanuit dat je dit artikel leest op het moment dat hij online komt. Je bent ongetwijfeld druk met familie, cadeautjes, een kerstontbijt of andere bezigheden en dat snap ik helemaal. Toch wil ik je alvast wat inspiratie geven voor de dagen na Kerst want ik weet niet […]
Rösti met Cheddar en Bosui

Ik maak nooit rösti. Jullie wel? Ik niet. Maar ik ga het vaker doen! Want het is helemaal niet zo ingewikkeld en het is dus hartstikke lekker. Zeker deze variant waar ik cheddar en bosui aan toegevoegd heb. Ja ik zeg het maar gewoon want het leek me een goed idee, om dit bijgerecht nog […]
