Fastfood Friday: Banaan-Nutella quesadilla’s met kokos

De combinatie van banaan en chocolade is goud. Niet voor niets maakte ik al eerder mini croissantjes met banaan en chocolade en pannenkoeken met dezelfde smaakcombinatie. Ongelofelijk lekker als ontbijt, zeker als je fan bent van de dag zoet beginnen. Deze keer pakte ik het iets anders aan en maakte ik Banaan-Nutella quesadilla’s. Quesadilla’s maak […]
Kwarkbroodjes met rozijnen

Ik bestel mijn brood altijd, heel decadent, bij de bakker. In Apeldoorn hebben we namelijk De Bakker aan Huis die iedere week brood bij je langs komt brengen als je het online hebt besteld. Ideaal en hartstikke lekker. Scheelt weer naar de winkel gaan en in de rij staan want op de een of andere manier is […]
Quesadilla’s met gamba’s & mango-papaya salsa

Begin dit jaar kon je je via Ohmyfoodness opgeven om kans te maken op een kooksessie met mij en Santa Maria. Het heeft even geduurd maar eindelijk ben ik enkele weken geleden afgereisd naar Zuid-Limburg om te koken met Vivianne. Samen met haar en Santa Maria verraste ik haar man Hans met een heerlijke Tex […]
Fastfood Friday: Ham-kaas croissantbrood

Vroegâh, toen ik nog bij mijn ouders woonde stond er op zondagochtend altijd een uitgebreid ontbijtje klaar. Mijn vader was altijd als eerste op en bakte kaiserbroodjes in de oven, kookte eitjes en/of maakte zelf Danerolles. Vooral die Danerolles vond ik altijd een hit want ik was dol op de warme, zelfgemaakte ‘croissantjes’ met ham en […]
Hartige yoghurtbowl met harissa-eieren en Libanees brood

Yoghurtbowls, smoothiebowls, inmiddels hebben we ze geloof ik allemaal wel een keer gehad en vind je een dergelijke bowl in ieder ontbijttentje wel op de kaart. Maar wist je dat een hartige yoghurtbowl ook waanzinnig is? Als je een keer zin hebt in een uitgebreide, maar toch ook simpele, lunch dan is deze hartige yoghurtbowl […]
Panini’s met Brie, Bacon en Cranberry’s

Houd je net als ik van de combinatie hartig met zoet? En ben je gek op een kaas zoals brie? Lees dan vooral verder en máák deze panini’s. Ze zijn heerlijk. Supersimpel en lekker voor de lunch als je het mij vraagt. En ook al heb je ‘speciale’ paninibroodjes om af te bakken bij de […]
Frisse wraps met kipfilet en aioli

Tijdens een feestje of als lichte lunch vind ik wraps met kipfilet altijd fijn om naar te grijpen. Ik vind het simpelweg een heerlijk veelzijdig product. Ze zijn makkelijk te maken, heerlijk veelzijdig en je kunt er eindeloos mee variëren. Vooral wraps met kipfilet en roomkaas of wraps met kipfilet en aioli zijn populaire combinaties […]
Buddha bowl met gegrilde pompoen en gebakken boerenkool

Op de een of andere manier heb ik een zwak voor bowls. Een poké bowl maak ik regelmatig wel, en die probeer ik hier en daar ook wel eens uit als het ergens op de menukaart staat. Zo weet ik inmiddels heel goed hoe ik ‘m het liefste heb, en er zijn maar een paar […]
Slabootjes met Bacon, Gerookte Kip en Honing Mosterd

Mocht je eens wat anders willen serveren dan een gewone salade, dan kun je deze vorm eens proberen. Van kleine kroppen Romaine sla heb ik de bladeren gebruikt als bakjes. Staat niet alleen leuk, is ook handig met het maken van porties. Handig idee voor een etentje? De vulling is in ieder geval aardig wat, […]
Tortilla’s met Gebakken Portobello en Pecorino

Tortilla’s bakken in de pan, het worden er kleine pizza’s van. En laat ik dat nou een ideale basis vinden voor heel veel gerechten. Natuurlijk kun je er ook echt een pizza van maken, zoals bij dit recept. Maar vandaag heb ik de boel in een iets ander jasje gestoken. Ik heb de tortilla’s namelijk […]
Quesedilla’s met Currygehakt en Cheddar

Oh man, zin in een mega lekkere Mexicaanse tosti? Maak dan deze, want jóngens wat zijn ze lekker. Ik had het idee al een tijdje moet ik zeggen, maar op de een of andere manier schoven de quesedilla’s telkens weer naar onderen op mijn lijstje met te maken recepten. Waarom weet ik niet, en al […]
Panzanella met Aardbeien, Mozzarella en Parmezaan

Ik vind citrus in combinatie met hartige ingrediënten heel erg lekker, en het is ook een combinatie die vaak voorkomt. Aardbeien gebruik ik daarentegen minder vaak in een hartig gerecht maar ik kan je vertellen; het is heel goed idee. Het geeft het gerecht namelijk een lekker zomers tintje en een frisse smaak. Gaat heel […]