Courgetti met Spinazie, Avocado en Ricotta

Oké, nog eentje dan. Ik ben aardig fan van gerechten op basis van courgetti. En ook al is het misschien iets wat tegenwoordig ‘trending’ is, en is niet iedereen fan van die ‘gezondere’ varianten op bepaalde gerechten, het kan mij vrij weinig schelen. Want als iets lekker is, dan maken we het gewoon. Ja toch? […]
Cook the books: Provençaalse Broodsticks uit ‘Ruige Kost’

Een tijdje geleden plofte het kookboek Ruige Kost op mijn deurmat, geschreven door Paskal Jacobs (frontman van BLØF) en sterrenchef Edwin Vinke. Een bijzondere combinatie zou je denken en dat is het eigenlijk ook. Keukenvrienden en levensgenieters Paskal en Edwin delen in Ruige Kost hun favoriete en succesvolle recepten. Waar Edwin verrijkt wordt door de muzikaliteit van […]
Fastfood Friday: BBQ Chicken stokbrood

Eén van de bekendste kipsmaken moet toch wel BBQ Chicken zijn. Er worden pizza’s mee gemaakt, burgers… eigenlijk in vrijwel ieder eetcafé, zéker in Amerika, vind je wel een gerecht met de naam BBQ Chicken. Denk alleen al aan de kipnuggets van McDonald’s die geserveer worden met barbecuesaus. Voor deze Fastfood Friday ging ik ook […]
Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Brood bakken is iets waarin ik tijdens de recente corona-crisis echt plezier heb gekregen. In het kader van ‘je moet toch wat met je tijd’ heb ik een groot aantal verse broodjes gemaakt. Van verse worstenbroodjes van Yvette van Boven tot verschillende no knead breads uit mijn braadpan van Le Creuset. Iets waar ik ook […]
Fastfood Friday: Maiskoekjes met cheddar en jalapeño

Ik krijg regelmatig de vraag waar ik na zoveel jaar bloggen nog de inspiratie vandaan haal om nieuwe recepten te maken. Sowieso is mijn to-make lijstje altijd eindeloos lang, maar ik moet zeggen dat ik Pinterest vaak gebruik ter inspiratie. Ik kan mezelf uren kwijtraken op dit platform, zoekend naar inspiratie. Ik sla veel ideeën op en […]
Flatbread met Garnalen, Mango en Limoen

Dit gerecht is geïnspireerd op een gerecht wat ik in Costa Rica at, tijdens een van onze laatste avonden daar. Het is niet een speciaal Costa Ricaans gerecht, maar de keuken waar dit vandaan kwam was gewoon heel goed en de smaken die erin zitten zijn lekker zomers. Dus ja, eigenlijk kun je aan de […]
Ontdek Msemmen, oftewel Marokkaanse pannenkoeken!

Vandaag wil ik je meenemen in de wereld van Marokkaanse pannenkoeken, oftewel Msemmen! Hoewel ik normaal gesproken alles tot in de puntjes plan, ontstaan sommige van mijn beste recepten helemaal spontaan. Zo ook dit recept voor Msemmen. Onlangs ontdekte ik een half pak griesmeel in mijn voorraadkast, dat ik ooit had gebruikt voor een Galaktoboureko. […]
Fastfood Friday: Bacon & uientapenade

Ik maakte voor Ohmyfoodness ooit al eens Bacon & Uienjam, ontzéttend lekker maar het recept dateert uit 2015 en was – zoals wel meer oude recepten – toe aan een upgrade. Ik gebruikte dezelfde ingrediënten als toen, weliswaar in iets andere verhoudingen en voilá, daar ontstond een bacon & uientapenade. En ja, dat smaakt dus […]
Focaccia’s met Knoflookolijven

Ik moet zeggen dat ik niet vaak focaccia’s maak. Eigenlijk maak ik sowieso niet zo vaak iets van een broodsoort. Komt denk ik doordat het gist-proces me altijd een beetje tegen staat. Ik wil vaak iets maken en daar dan mee door en het dan ook gelijk af kunnen ronden. Maar eigenlijk slaat dat dus […]
Filodeegtaart met Zoete Aardappel en Oude Kaas

Zo af en toe maak ik een hartige taart en eigenlijk altijd vind ik het leuk om daarmee te experimenteren. Ik geloof dus niet dat ik vaak dezelfde quiches maak, maar qua vulling is het in ieder geval vaak goed gevuld met kaas. Zo ook deze quiche, gemaakt met filodeeg en erin véél oude kaas. […]
Zomerse Salade met Parmaham, Citroenricotta en Macadamia’s

Ik vind salades heerlijk en kan ze prima voor zowel lunch, als diner eten. En voor mij maakt het ook niet uit over het zomer of winter is, een salade is altijd goed. Je kunt er mega mee variëren dus het is een kwestie van erin stoppen wat je lekker vindt, of waar je op […]
Caprese Portobello’s

Portobello’s kun je op vele manieren gebruiken voor een gerecht en hoewel ik ze héél soms koop om ze kleingesneden door een pasta heen te gooien, haal ik ze voornamelijk in huis om ze te vullen. De vorm is er perfect voor. Eerder vulde ik ze voor OMF als eens met mac&cheese, en met bacon […]