75 makkelijke recepten voor elke dag

Bagels met cashew cream cheese en zomerfruit

BagelCashewCreamZomerfruit FI

Bagels. Het leuke broodje waar je eindeloos mee kunt variëren door er verschillende spreads en toppings op te doen. Er zijn ontzettend veel ideeën te vinden over hoe je dit broodje kunt beleggen, en in veel restaurantjes staan ze wel op de lunchkaart. Vaak met cream cheese, want dat is natuurlijk hoe je ze origineel […]

Courgette omelet uit de oven

Courgette omelet

Ik ben een groot fan van bijgerechten, en al helemaal als je ze kunt klaarmaken en vervolgens in de oven schuift om die het laatste werk te laten doen. Zo kan ik me ondertussen focussen op dat wat ik er nog bij maak en zo zet je vervolgens een lekkere en complete maaltijd op tafel. […]

Sweet & smokey bloemkool

SweetSmokeyBloemkool FI

Bij mij is bloemkool momenteel een populair ingrediënt. Sinds ik ontdekte dat het heerlijk is om de roosjes kort te koken en vervolgens te bakken, ben ik aan het experimenteren met verschillende sausjes waar ik de bloemkool vervolgens mee meng. Zo maakte ik eerde al eens een kerrie variant, super lekker en smaakvol. Beetje pittig […]

Pita’s met currygehakt

PitaCurryGehakt FI

Aan je gehakt een beetje currypasta toevoegen, dat moet je dus echt eens proberen. Het gehakt wordt er ontzettend smaakvol van, en een klein beetje pittig. En daarmee heb je gelijk al een hele lekkere vulling voor een gegrild pitabroodje te pakken. Dit is zo’n recept wat heerlijk is voor een dag dat je eigenlijk […]

Fastfood Friday: Pecanbroodjes

Pecanbroodjes

Hoeraaaa voor pecanbroodjes! Nog meer liefhebbers van deze broodjes? Hoe zoeter hoe beter naar mijn smaak. En als de broodjes dan ook nog zo’n plakkerig laagje bovenop hebben is het helemaal een succes. Ik realiseerde me laatst dat we op Ohmyfoodness nog helemaal geen recept hebben gedeeld voor pecanbroodjes. Schandalig want ze zijn zo makkelijk […]

Carrot Cake Rolls

PASEN CarrotCakeRolls FI

Ik vind het altijd leuk om tijdens Pasen verschillende soorten broodjes op tafel te zetten. Van zoet tot hartig, maar zoete broodjes voeren vaak wel de boventoon. En zoiets als cinnamon rolls vind ik dus een perfecte aanvulling op al die broodjes. Ik ben zelf gek op kaneel dus ik zou zelf zo’n broodje dan […]

Italiaanse bollen met ei uit de oven

ItaliaanseBolmetEiuitdeOven FI

Persoonlijk ben ik nogal gecharmeerd van de Italiaanse keuken. De smaken die er gebruikt worden spreken me heel erg aan en je kunt er eindeloos mee variëren. In de basis gewoon altijd goed, en vaak heb je niet eens zoveel nodig. Past me goed. Maar zo kwam ik laatst ergens het idee tegen om afbakbroodjes […]

Breakfast quesadilla’s met gebakken ei, avocado en tomaat

BreakfastQuesedilla FI

Wij bakken hier thuis regelmatig een eitje om mee te ontbijten, en wanneer het even lukt maken we er nog een wat uitgebreider verhaal van door daar bijvoorbeeld spek of tomaat aan toe te voegen. Maar vaak gebeurd het niet en dat is eigenlijk zonde, want het is én heel lekker én het vult goed. […]

Peanut butter & jelly banana pancakes

PeanutButterJellyBananaPancakes FI

Dit recept is voor je zondagochtend. Wanneer je lekker uitgebreid de tijd neemt om een ietwat guilty (of nouja, noem het gerust een mega guilty pleasure) ontbijt klaar te maken. Want deze taart van dikke pancakes maak je met een beslag waar ricotta en banaan in zit. Worden ze lekker fluffy en zoet van. Met […]

Dumplings met zoete aardappel en kastanjechampignons

DumplingsZoeteaardappelChampignons FI

Over smaakbommetjes gesproken, dit zijn ze hoor! Toen ik de vulling maakte had ik niet verwacht dat ze zo ontzettend smaakvol zouden worden, super lekker. Maar wat wil je ook, met best wel wat knoflook (nooit te zuinig mee zijn!) en bosui als onderdeel van die vulling. Goed, voor deze dumplings haalde ik bij de […]

Tuna melt galette

TunaMeltGalette FI

Makkelijke gerechten zijn bij zowel Sabine als mij een hit. Iets wat vol smaak zit, mega lekker is (hallo comfortfood) en niet ingewikkeld is om te maken. Dit is er weer zo een. Want een galette is natuurlijk al een soort makkelijke en snelle taartvorm die je zowel hartig als zoet kunt vullen, dus dat […]

Fastfood Friday: Mini meatloaf

Mini meatloaf

Toen Tim en ik jaren geleden nog het Paleo ‘dieet’ volgden maakte ik regelmatig meatloaf, een soort brood op basis van gehakt. Hartstikke lekker als snack maar ook als onderdeel van de lunch of het diner. De laatste jaren heb ik eigenlijk nauwelijks gehaktbrood gemaakt en ik besloot dat dit wel weer eens tijd werd. In […]