75 makkelijke recepten voor elke dag

Citroen courgetti met knoflookboter garnalen

CitroenCourgettiKnoflookboterGarnalen FI

Ik vind lichte maaltijden altijd erg lekker om te eten omdat ik vaak nog ga sporten na het eten. Wachten totdat ik thuis ben en dan pas koken komt wel eens voor, maar ideaal vind ik het niet. En dan komt het er ook op neer dat ik pas rond een uur of 10 eet […]

Fastfood Friday: Kip-Parmezaan sandwich

Kip-Parmezaan sandwich

Tijdens een foodtour in Boston vorig jaar liepen we langs een zaakje waar je naar verluid de allerlekkerst Chicken-Parm sandwich zou moeten kunnen eten. Hartstikke balen dat we er niet zijn gestopt want ik had dit broodje best willen proberen, maar sindsdien is het wel op mijn to make lijstje gegaan. Het heeft weliswaar even geduurd, maar vandaag […]

Omeletrolletjes met avocadopesto en kastanjechampignons

OmeletrolletjesAvocadopestoKastanjechampignons FI

Er zit in de recepten die ik voor OMF (en voor mezelf) maak, vaak wel een gezonden ‘flow’. Ik houd ontzettend van comfort food zoals pasta’s, lasagne en risotto… Maar ik vind het ook fijn om zo nu en dan even een gerecht te maken dat vol groenten zit en niet al te zwaar is. […]

Eiersalade met rode biet en feta

Eiersalade met Biet en Feta FI

Salades, uit zo’n bakkie die je bij de supermarkt koopt. Ik haal ze werkelijk nooit in huis want ik ben er niet gek op. Tobias daarentegen wel, die vindt selleriesalade heerlijk. Dus ja, ik haal ze natuurlijk wel eens in huis maar eten doe ik het eigenlijk nooit. Ook als ze bij toastjes geserveerd worden, […]

Crostini’s met boerenbrie en kastanjechampignons

CrostiniBoerenbrieChampignons FI

Ik vind het voor dagen wanneer er iets te vieren valt, altijd erg fijn om hapjes te bedenken. En dan niet het prikkertje met een tomaatje, mozzarellabolletje en een blaadje basilicum. Niet dat daar iets mis mee is hoor, integendeel zelfs. Maar iedere keer iets anders bedenken vind ik nu eenmaal leuk. Tegenwoordig maak ik […]

Omelet uit de oven met prei en spek

Omelet uit de oven met prei en spek

Ik vond het tijd om de eetweek af te trappen met een hele makkelijke maaltijd. Hoewel ik het leuk vind om af en toe uitgebreid te koken, vind ik het voor doordeweekse dagen het allerfijnst om snel klaar te zijn. Ik kies bij voorkeur dan ook voor ovengerechten omdat die me de kans geven andere […]

Fastfood Friday: Turks brood pizza met pittig gehakt en feta

Turks brood pizza met pittig gehakt

Eén van de redenen waarom pizza mijn favoriete fastfood is, is omdat je vrijwel alles als pizzabodem kunt gebruiken. Een groentebodem, pitabroodjes, tortillawraps of zoals ik vandaag heb gedaan: een Turks brood! Voor deze Fastfood Friday maakte ik een Turks brood pizza met pittig gehakt en feta en die is zó ongelofelijk lekker. Het gehakt […]

Romige courgetti met gerookte zalm en limoenricotta

RomigeCourgettiRicottaGerookteZalm FI

Deze courgetti met gerookte zalm is een gezond recept waar ik echt weer even aan toe was! Na een periode van zwaardere maaltijden, ben ik er op een gegeven moment wel klaar mee. Dan snakt mijn lichaam naar lichte, frisse maaltijden die een stuk gezonder zijn! Dit recept met courgetti met gerookte zalm is een […]

Flatbread met spinazie, zongedroogde tomaat & kastanjechampignons

Flatbread met zongedroogde tomaat, spinazie en kastanjechampignons

Ik heb echt wel even lopen stoeien met de naam van dit recept. Als ik alle toppings zou moeten benoemen die ik op dit flatbread heb gegooid dan past het allemaal niet in mijn titelvakje. Vandaar dat ik dus maar heb gekozen voor de drie voornaamste toppings: flatbread met spinazie, zongedroogde tomaat & kastanjechampignons. En […]

Fastfood Friday: Mega saucijzenbroodje van Matt Preston

Mega saucijzenbroodje

Het mag geen geheim zijn dat ik fan ben van Masterchef Australia, ik volg het programma al járen en heb 11 jaar geleden zelfs het eerste seizoen gezien. Aangezien dezelfde drie juryleden al 11 jaar met het programma meedraaien, ben ik ook fan van hen. Van Matt Preston heb ik bijvoorbeeld alle kookboeken in mijn […]

Spinaziepesto met walnoten

SpinazieWalnotenPesto FI

Een tijdje terug kookte ik op een doordeweekse avond weer eens alle restjes weg. Dat wil zeggen dat ik dan gewoon kijk wat ik nog in de koelkast heb liggen, en daar probeer ik dan iets van te maken. Heel vaak kom ik uit op een salade en dan voeg ik toe aan smaken wat ik […]

Fastfood Friday: Pretzelbites met warme kaasdip

Pretzelbites met warme kaasdip

Járen geleden heb ik voor Ohmyfoodness al eens Pretzels gemaakt. Niet die kleine, harde zoutjes die we hier in Nederland kennen maar echt die gevlochten broden uit Amerika die je bijna op iedere straathoek kunt kopen. Toen ik in mei van dit jaar in Boston was en daar weer eens een pretzel at, bedacht ik […]