Frittata met Rucolapesto en Gorgonzola

Frittata is zo’n gerecht dat makkelijk en snel te maken is, en waarmee je eindeloos kan variëren. Je kunt ‘m vol met groenten stoppen, lekkere kruiden erbij en met een kwartiertje flink stoven heb je deze dikke omelet wel op tafel staan. Goed als lunch, of als lichte maaltijd. Maar ook zeker een goed bijgerecht. […]
Burrata Caprese met geroosterde cherrytomaatjes

Zodra het zonnetje zich laat zien en de temperatuur wat aangenamer wordt krijg ik zin in twee dingen: witte asperges én Caprese. Caprese is al sinds jaar en dag mijn favoriet en het liefst zet ik de heerlijke salade op tafel bij iedere barbecue en eet ik iedere dag een broodje met buffelmozzarella, pesto en […]
Zelf flatbread maken

In eerste instantie was het niet mijn bedoeling om zelf flatbread te maken. Ik had namelijk het idee om een eigen variant van pitabroodjes te maken. Het was namelijk alweer eeuwen geleden dat ik pitabroodjes uit de supermarkt had gegeten. Niet per se bewust hoor, maar nu ik er zo over nadenk vind ik die […]
Panzanella met feta en parmaham

Ik kreeg een kleine flashback toen ik deze Panzanella met feta en parmaham laatst maakte. Ruim een jaar geleden maakte ik namelijk deze Panzanella toen ik hoogzwanger was, in voorbereiding op mijn zwangerschapsverlof. Nu, ruim een jaar later dus, ben ik niet zwanger maar hebben we wel een aantal prachtige, haast zomerse, dagen achter de rug […]
Kaasbroodjes van bladerdeeg

Waar mensen vaak gaan voor saucijzenbroodjes ga ik zonder twijfel direct voor kaasbroodjes. Ik HOU van kaasbroodjes, altijd al gedaan ook. Toen ik nog studeerde wilde ik nog wel eens een kaasbroodje bij de kiosk halen, als de trein vertraging had bijvoorbeeld of als ik op een onmogelijk tijdstip ’s avonds nog terug moest naar […]
Pokébowl met mango en tonijn

In Viv haar eetoverzichten zie je regelmatig pokébowls voorbij komen en dat snap ik helemaal: ik ben er namelijk ook onwijs dol op! Iedere keer probeer ik er ook weer mee te variëren en aangezien we nu hopelijk echt langzaam richting de lente gaan, maakte ik deze keer een vrolijke variant. Ik maakte namelijk een […]
Kaneelbrood met rozijnen

Kun je je nog herinneren dat ik begin december 2017 aanwezig was bij een brainstorm van een nieuw te lanceren merk? Ik kon en mocht er nog niets over loslaten toen, alles was nog ’top secret’ en tijdens deze sessie waren zelfs de verpakkingen van de nieuwe producten nog niet definitief. Inmiddels zijn we een […]
Broodje vegetarische pulled ‘pork’

Het is inmiddels geen geheim meer dat ik wat vaker voor vegetarisch dan voor vlees probeer te kiezen en ja, dit betekent ook dat ik af en toe moet afwijken van mijn favoriete vleesgerechten. Pulled pork valt daar zeker onder, of ik het nou in de slowcooker maak of op de barbecue – heerlijk vind […]
Lichte Caesar Salad met garnalen

Hier in huis zijn we dol op Caesar Salad, vooral Tim! Hij zou het helemaal prima vinden als ik deze salade iedere week op tafel zou zetten. Nu ben ik er zelf totaal geen voorstander van om iedere week hetzelfde te eten, maar als ik het even niet weet dan is een Caesar Salad wel […]
Garnalen in rode pestosaus

Gaan we uit eten en staan er garnalen op de tapaskaart; ik bestel ze. Ze hoeven van mij niet perse in een pasta verwerkt te zitten, het liefst eet ik ze zo, lekker gebakken in een pittige olie of met knoflook en citroen. Óf in een rode pestsaus zoals deze. Want samen met wat cherrytomaatjes […]
Bloemkoolcouscous met gegrilde aubergine

Ik heb ooit eens een poging gedaan tot het maken van een bloemkool pizzabodem en dat vond ik op zijn zachtst gezegd geen succes. Wat er uiteindelijk overbleef uit die enorme bloemkool vond ik teleurstellend en de smaak viel ook nog eens tegen. Doen we nooit meer. Maar, couscous daarentegen is er heel goed en […]
Eiwrap met zalm en limoenricotta

Ik maakte ooit eens hapjes van zalm met limoenricotta en die combinatie blijf ik dus echt hemels vinden. Die hapjes maak ik vrijwel nooit meer want het is een kliederboel om ze te fabriceren maar de combinatie heb ik voor altijd opgeslagen. Het frisse van limoen het en het romige van ricotta past heel goed […]