Buddha bowl recept met zoete aardappel en kikkererwten

Buddha bowl recepten zijn hip! Denise had het al gauw in de smiezen toen ze haar All Day Bowls boek uitbracht: de allerlekkerste gerechten in een kom. Toegegeven, het eet natuurlijk ook wel erg makkelijk en bovendien vind ik gerechten in kommen serveren altijd een hoog comfort food gehalte hebben. Heerlijk met een kom eten […]
Paprika’s uit de oven met ricotta en basilicumolie

Zo af en toe vind ik het nog best lastig om ergens een bijgerecht bij te bedenken. Het is al gauw makkelijk wanneer je aardappeltjes met vlees of rijst met een stoofpotje eet, hier een salade of wat brood bij te doen maar soms heb ik behoefte aan meer. Ik duik dan al gauw Pinterest […]
Gegrilde groente Caprese met basilicumdressing

Als ik denk aan bijgerechten voor de barbecue kom ik al vaak snel op hetzelfde uit: Caprese salade, stokbrood met wat dips, pastasalade… Heerlijk hoor, begrijp me niet verkeerd – maar af en toe is het ook wel eens lekker om iets anders op tafel te zetten. Toen Tim en ik recentelijk met z’n tweeën […]
Lavendel Scones met VanilleRoom

Al een héle tijd staat er een klein bakje (eetbare) lavendel in mijn keuken. Ik kocht het een keer bij de toko hier om de hoek toen ik mijn kruidenvoorraad weer eens nodig moest aanvullen, en zoals gebruikelijk neem ik dan alles mee wat me lekker lijkt. Ken ik het niet, dan proberen we het […]
Caprese Empanadas

Op de een of andere manier vind ik Empanadas heel erg feestelijk. Dat komt denk ik door de wetenschap dat dit lekkere hapje eigenlijk altijd met liefde gemaakt móet zijn. Want: een vulling die zorgvuldig gekozen wordt en alle vellen deeg die met de hand dichtvouwen worden. Maar ook feestelijk omdat het echt een hapje is wat […]
‘Truckersbal’

Zo af en toe een flinke gehaktbal op je bord, zo naast een stamppotje of een ander gerecht met Hollandse groenten, dat vind ik echt wel heel erg lekker. Zelf maak ik ze niet zo vaak maar als ik het doe, dan meestal naar het recept van mijn moeder. Met een flinke lading ketjap: een hele […]
Buffalomeatball broodjes

De meatball sub kennen we inmiddels allemaal wel toch? Het broodje van Subway met gehaktballetjes in tomatensaus. Lekker, maar voor mij iets te simpel. In ieder geval niet iets dat ik zou bestellen. Als minder saai alternatief bedacht ik deze buffalomeatball broodjes. Voor echte liefhebbers van buffalo chicken want vrijwel alle ingrediënten die ik daarvoor gebruik, gebruik ik […]
Quesadilla’s met artisjokharten en pecorino

Een tijdje terug maakte ik Quesadilla’s met humus, avocado en witte kaas. En toen ik die samenstelling bedacht, bedacht ik er eigenlijk nog wel een aantal want met deze Mexicaanse tosti kun je eindeloos variëren. Gewoon dat wat je een lekkere smaakcombinatie vindt, doe je tussen twee tortilla’s en bak je in de pan. Hoe […]
Crabcakes (surimikoekjes)

Kijk, voor een dikke vette burger met lekker veel kaas mag je mij op zich wel wakker maken. Ik ben gek op goede burgers en sinds mijn bevalling heb ik er ook al wat weggewerkt. Niet helemaal doorgebakken, eindelijk niet meer droog – heerlijk. Maar goed, als ik maar burgers blijf eten op die manier groei […]
Panzanella met groene groenten

Ondanks dat we inmiddels alweer (bijna) in mei zitten kan het weer nog altijd verraderlijk zijn. Toch is het maar zelden voorgekomen dat ik op mijn verjaardag (5 mei) slecht weer heb gehad. Sterker nog, de keren dat we buiten hebben kunnen barbecuen kunnen we niet meer op twee handen tellen. En of het nou […]
Cook the Books: Chorizo, tomaat en kikkererwten op toast uit ‘Slow’

Ik hoef jullie inmiddels niet meer te vertellen dat ik het heerlijk vind om in de keuken te staan. Ik vind het fijn om voor OMF bezig te zijn, maar ik kan ook optimaal genieten om uren of zelfs dagen te besteden aan het kerstdiner of om simpelweg ’s avonds gauw wat mueslirepen te maken. […]
Buffalochicken wraprolletjes

Ik moet héél eerlijk bekennen dat buffalochicken niet echt een favorietje van me is. In Amerika maakte ik voor het eerst kennis met buffalo chickenwings en toen plaatste ik al mijn twijfels bij het gerecht na het proeven. Ik ben niet zo heel erg van de zurige smaak van buffalowings. Nu woon ik natuurlijk niet […]