Baconwafels met maple syrup

Alweer een hele poos geleden heb je kunnen lezen dat ik na jaren twijfelen (serieus, ik maak geen grapje) eindelijk een wafelijzer in mijn bezit heb. En uiteraard heb ik hem sindsdien al een aantal keer gebruikt. Ik vind wafels heerlijk, ook als bijvoorbeeld ontbijt in het weekend. Het beslag is in no-time gemaakt en […]
Flammkuchen met witlof en geitenkaas

Ik moest even in de archieven zoeken maar het is gewoon al ruim twee jaar geleden dat ik met mijn lieve foodievriendinnen bij restaurant Florent in Utrecht at. Ongelofelijk hoe snel de tijd voorbij gaat! Sinds ik bij Florent Flammkuchen met witlof heb gegeten wilde ik dit thuis eens namaken maar het is er nooit […]
Sinaasappel Vanille Smoothie

Voor mij is een Paasontbijt of brunch pas echt compleet met een lekkere bak thee. Én met een glas lekker sap. Want met Pasen eet en drink je van alles veel en vooral ook, veel tegelijk. Of ben ik de enige? Versgeperste jus d’orange vind ik echt heerlijk maar om het nu eens anders te doen, […]
Vanille Cake met Suikereitjesglazuur

Als wij vroeger Pasen vierden, dan ging dat voornamelijk gepaard met veel en lekker eten. Ik vermoed dat het er bij de meeste gezinnen zo aan toe gaat. Allerlei zoete zooi en paasgerelateerde producten werden door mijn moeder op zaterdag in huis gehaald – je moet er toch niet aan denken dat je zonder chocoladepaaseitjes komt te zitten, de […]
Carrotcake pancakes

Kun je het je voorstellen dat het volgend weekend alweer Pasen is? Misschien is het alleen mijn hoofd dat spelletjes met me speelt hoor, maar af en toe heb ik echt nog het gevoel dat we pas net het nieuwe jaar zijn begonnen. Hoogstwaarschijnlijk roep ik halverwege zomer dat het alweer bijna Kerst is. De […]
Tortizza funghi met zoete uien

Eén van mijn absolute guilty pleasures is de Pizza Funghi van Ristorante. Oh heerlijk dat het vet zowat van de pizza afdruipt zodra deze uit de oven komt. De combinatie van (veel) kaas en paddenstoelen vind ik sowieso goddelijk, al maak je mij ook al blij met alleen een bord gebakken paddenstoelen. Al sinds ik me […]
Pitapizza met shoarma en hummus

Van kinds af aan ben ik al dol op shoarma. We aten dat vroeger zeer regelmatig met pitabroodjes, goed veel knoflooksaus en een kom tomatensoep. Stiekem vind ik shoarmapizza’s ook heel erg lekker, dat is echt een guilty pleasure. Wederom met goed veel knoflooksaus uiteraard. Op OMF deel ik vandaag een lekker recept voor pitapizza met […]
Quesadilla’s met humus, avocado en munt

Quesadilla’s heb je misschien al wel eens voorbij zien komen op OMF. Sabine maakte ze al eerder en ik zag ze laatst ook voorbij komen in haar eetoverzicht. En eerlijk gezegd snap ik dat als geen ander want quesadilla’s zijn makkelijk om te maken en ontzettend lekker. Het zijn eigenlijk een soort tosti’s, op Mexicaanse […]
Groentelasagne met courgette, aubergine en ricotta

Deze groentelasagne met courgette, aubergine en ricotta is een gerecht waarbij ik toen ik ‘m at, pas besefte “hee hier zit helemaal geen vlees in”. Vroeger had ik nooit echt oog voor vegetarische gerechten. En nog steeds ontstaan ze bij mij vaak ‘per ongeluk’, zoals deze groentelasagne. Alhoewel dit gerecht niet helemaal vegetarisch is, want […]
Quinoa met avocado en omeletreepjes

Als je net als ik van noten houdt, dan ga je deze salade vast heel lekker vinden. Er zitten namelijk volop amandelen door de quinoa heen maar ook de pesto met een dubbele dosis pijnboompitjes zorgt voor een lekkere nootsmaak. Gevuld met avocado, omeletreepjes, knoflook en opgefrist met citroensap. Lekker voor je lunch, goedemiddag! Quinoa De basis van deze […]
Zoete Aardappel Omelet

Soms ben ik op zoek naar makkelijke bijgerechtjes. Dingen die je lekker snel gemaakt hebt maar die je avondmaaltijd net wat extra’s geven omdat je wat meer op je bord hebt liggen dan alleen een superlekkere salade (yes, ik maak ze iedere week wel). En vaak zit het hem in de eenvoud die al goed […]
Chorizo Lasagne met 3 kazen

Ik ben gek op lasagne en manlief ook. Zo af en toe maak ik dus een flinke bak en het fijne hieraan vind ik dat je altijd gelijk (in ons geval) voor 2 dagen gekookt hebt. Ideaal voor in het weekend want soms is het heerlijk om op zondag niets meer te hoeven doen. Voor mij […]