Spicy Australian Pies

Als ik aan Australian Pies denk, dan denk ik altijd even terug aan Lowlands. Een paar jaar geleden was daar namelijk een foodtruck die deze dingen aan de lopende band verkocht en aangezien mijn vriend toch redelijk een ‘carnivoor’ te noemen is, was er geen twijfel over mogelijk dat hij daar zijn muntjes aan uit […]
California Nori wraps (sushiwraps zonder rijst)

Roept er iemand sushi? *kijkt verwilderd om zich heen* Nou, bijna… maar net niet helemaal. Deze California Nori wraps zijn het beste te vergelijken met sushiwraps maar dan heb ik de rijst achterwege gelaten. Verder vind je in deze wraps waarvoor ik nori-vellen heb gebruikt in plaats van tortillawraps, alle ingrediënten die je ook tegen […]
Pittige tonijnpanini met ananas

Negen van de tien keer als ik zin heb in een warm broodje maak ik even gauw een tosti. Stom eigenlijk, panini’s vind ik namelijk veel lekkerder. Op OMF staan al heel wat tostirecepten en in mijn Guilty Pleasures Kookboek staan er zelfs vijf, maar panini’s komen niet zo vaak voorbij. Tijd om daar verandering […]
Hartige cake met courgette en paprika

Maar eigenlijk zit er niet alleen maar courgette en paprika in, maar ook tomaatjes. En een sjalotje, een teentje knoflook en oude kaas. Én Griekse yoghurt en maismeel. Wat mij betreft allemaal lekkere smaakmakers voor deze makkelijke hartige cake. En het is eens iets anders dan enkel wat gegrilde groenten naast je stukje vlees of […]
3x recepten voor de Kerstbrunch + tafelstyling tips

Ik word de laatste tijd regelmatig verrast door HEMA. Vroeger vond ik de winkel altijd wat suffig maar van dat imago is alláng geen sprake meer. Sinds ik in verwachting ben, ben ik regelmatig in de (online) winkel van HEMA te vinden en eigenlijk ga ik er nooit met lege handen weg. Er is zoveel […]
Hartige banketstaaf met gehakt en kaas

Van kinds af aan ben ik al dol geweest op banketstaven. Mijn moeder sneed vroeger nog wel eens een stukje af die ze even in de magnetron opwarmde en vervolgens voorschotelde. Héérlijk. Tegenwoordig ben ik toch meer een hartig persoon dan een echte zoetekauw en daarom wilde ik graag eens een hartige banketstaaf maken. Natuurlijk […]
Video: Makkelijke puddingbroodjes

Wist je dat ik als kind puddingbroodjes vies vond? Vraag me niet waarom hoor, want tegenwoordig ben ik er dol op. Ik haal ze alleen nooit, want na één broodje ben ik kotsmisselijk. Maar als GROOT liefhebber van room, banketbakkersroom en custard moest ik deze broodjes gewoon een keer zelf gemaakt hebben. Nu heb ik […]
Video: De allerlekkerste Croque Madame

Ik schaar tosti’s wel onder guilty pleasures. Het is niet voor niets dat ik vijf verschillende tostirecepten heb opgenomen in mijn Guilty Pleasures Kookboek! Al van kinds af aan ben ik dol op tosti’s. Ze zijn nostalgisch voor me. Het gebeurde regelmatig dat pappa op zondagavond, wij aten op zondag altijd tussen de middag al warm, tosti’s […]
Video: Briochebrood

Hallelujah, vandaag is het na járen eindelijk zover: ik ga zelf aan de slag met het maken van Briochebrood. Ik overdrijf niet als dit brood al jaren op mijn lijstje staat om te maken. Hetgeen dat me tegenhield was de bereidingswijze want man, wat neemt het maken van zo’n brood veel tijd in beslag. Serieus, […]
Video: Homemade sandwichspread

Op YouTube kreeg ik van een kijker de vraag of ik een keer sandwichspread zou kunnen maken zonder meuk. Natúúrlijk kan ik dat! Vroeger hadden Tim en ik altijd wel een potje sandwichspread van Heinz in huis staan, nu eigenlijk nauwelijks meer. Er zitten namelijk best wel veel ingrediënten in zo’n potje die er wat […]
Video: Italiaanse Piadines

Tijdens onze meest recente vakantie naar Italië maakte ik kennis met Piadines. Geen idee wat het was, ik had er serieus nog nooit van gehoord. Het restaurant waar ik at had foto’s om de gerechten te verduidelijken (schijnt altijd een toeristische valkuil te zijn, was het in dit geval niet), dus dat hielp wel een […]
Geroosterde bloemkoolsalade

Bloemkool. Mijn meneer heeft er een soort van haat-liefde verhouding mee. Negen van de tien keer is hij er niet zo dol op, tot ik mijn bloemkoolpuree maak of bloemkool klaar maak met ham en een vette kaassaus. Je begrijpt dat ik dat niet iedere keer kan doen en dus probeer ik zoveel mogelijk te […]