Nostalgie: Haantje pik (+ zelf maken!)

Elk jaar rond Pasen begint het bij mij weer te kriebelen… Ik ben geboren in Barneveld en altijd werd daar door de bakkers rond Paastijd Haantje Pik gemaakt, iets typisch voor die regio. Broodhaantjes zijn bekend in vrijwel heel Nederland, de witte broodjes in de vorm van een haantje met vaak een krent als oog. Maar Haantje Pik […]
Philly Cheese Steak

Ik beloof jullie dat dit voorlopig het laatste recept dat ik publiceer uit de februari Allerhande. I’m sorry, maar ik had jullie natuurlijk al gewaarschuwd dat ik alles lekker vond uit deze editie. Het recept dat ik vandaag met jullie deel is een echt zondagsgerecht. Het heeft weinig tijd en moeite nodig, is lekker simpel maar […]
Pita met mozzarella en ham

Leuke en simpele ideeën ontstaan vaak wanneer je tijd hebt. Wanneer ik een dag vrij heb probeer ik dan ook altijd net wat meer uit mijn lunch (of ontbijt) te halen dan gewoon een boterham met kaas te eten. Onlangs had ik weer zo’n dag. Ik ontbeet pas laat en eigenlijk kon ik het net […]
Cinnabuns

In Amerika ben ik zo’n beetje verslaafd geraakt aan Cinnabuns. Althans, verslaafd… De zoete kaneelbroodjes waren in ieder geval een hele fijne toevoeging aan ons ontbijt. Ook Tim was er helemaal wild van en dus besloot ik thuis maar eens aan de slag te gaan. Mijn eerste ervaring met ‘broodjes’ maken, een proces dat echt […]
Snelle lunch: Zalmtoast

Waaay back schreef ik al eens een artikel over de ei-zalm toast, een favoriet bij ons thuis tijdens een uitgebreid ontbijt. Nu hebben we sinds een paar weken gerookte zalmsnippers ontdekt die op de markt worden verkocht en oooh my wat zijn die lekker! Niet super goedkoop maar wel ontzettend vers en heerlijk voor de […]
Hartige cupcakes

De categorie Zoete Zaligheden op OhMyFoodness is aardig gevuld, maar het leuke van koken is dat je er soms ook fijne twists aan kunt geven. Mijn vriend en ik hadden van de week zin in iets lekkers voor lunch en dus besloot ik om eens hartige cupcakes te maken. Ooit hebben Annebeth en ik ze […]
Cheaten met Ceasar Salad

Tussen- of avonddiensten draaien op het werk zorgt voor weinig OhMyFoodness materiaal. Ik eet dan namelijk altijd op het werk, waardoor ik zelf niet aan de kook hoef. Gelukkig zijn er minimaal twee dagen in de week waarop ik nog wél in de keuken mag staan dus vandaag heb ik weer een ‘recept’ voor jullie. […]
Gevuld Turks brood

Soms zie je ergens wel eens een recept bijkomen en een aantal weken zie je het nog eens ergens anders. Dit had ik een poos geleden met gevuld brood. Rudolph maakte op 24Kitchen eens een Mediterraans gevuld lunchbrood en in Light Koken las ik ooit een artikel over gevulde pita’s voor avondeten. Tijd voor een […]
Kaasbroodjes

Ik heb de smaak helemaal te pakken. Brood maken is zó leuk! Ik besloot een ander broodje te maken. Een saai broodje is ook maar..eh..saai! Dus vandaag deel ik met jullie mijn recept voor broodjes gevuld met kaas, kortom kaasbroodjes. Omdat zelf brood maken leuk is om te doen, deel ik met jullie mijn recept […]
Pizza met gegrilde groenten

Nog niet zo lang gelezen kon je het Home made pizzarecept van Annebeth lezen. Natuurlijk zijn er tal van variaties te verzinnen en ik ging voor een healthy variant met lekker veel groenten. Super makkelijk om te maken, bijna een guilty pleasure te noemen alleen is deze pizza helemaal niet zo slecht voor je. Deze […]
Focaccia met ui

Zelf brood maken, zonder broodbakmachine vind ik écht heel leuk. Het is niet iets dat je even gauw tussendoor doet, vaak moet je deeg rijzen, gekneed worden, weer rijzen, etcetera. Toch (en misschien wel daardoor) vind ik het erg leuk, helemaal zelf gemaakt brood. Vandaag deel ik een heel lekker recept met jullie, voor focaccia. […]
Courgettesoep

Soep doet het altijd goed bij mij, heerlijk vind ik het. Zeker als het zelfgemaakt is. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet vaak genoeg zelf soep maak. Soms gewoonweg omdat ik sommige recepten te bewerkelijk vind. Dan heb ik geen zin om 3 uur te wachten tot mijn soep klaar is. Vandaag deel ik […]