Fastfood Friday: Kaas-uibrood van croissantdeeg

Al een hele poos geleden maakte ik een ongelofelijk lekker ham-kaasbrood van croissantdeeg. En ik heb geen idee waarom ik daar niet eerder variaties op heb bedacht, maar het werd de hoogste tijd. In deze Fastfood Friday een heerlijk kaas-uibrood van croissantdeeg. Het grote voordeel van dit brood is dat het super snel klaar is. […]
Omeletrolletjes met kaas

Ja hoooorrr, de scholen zijn weer begonnen, de zomervakantie zit er alweer op! Die zes weken zomervakantie zijn voor mijn gevoel echt voorbij gevlógen. Vic had ook zoveel zin om weer naar school te gaan; hij voelt zich al een hele grote jongen nu hij in groep 2 zit. Zo schattig hoe hij zich enórm […]
Avocadotoast met Parmaham & rucola

Ik ben dól op avocadotoast, maar dan wel voor de lunch. Vaak worden deze sandwiches gegeten als uitgebreid ontbijt, maar ik ben zelf niet zo’n ontbijter dus ik wacht liever nog een paar uurtjes voordat ik dit maak. Daarbij ben ik ook wel weer een beetje picky, ik vind het namelijk wel lekker als de avocadotoast […]
Geklopte feta met geroosterde tomaatjes

Ik beloof je dat het hierna voorlopig even genoeg is met alle ‘geklopte brooddips’ hoor. Ik deelde deze zomer natuurlijk al de geklopte ricotta met geroosterde aardbeien en hummus-feta brooddip. Deze geklopte feta met geroosterde tomaatjes was een enorm succes bij ons thuis. Zelfs manlief Tim, die normaal gesproken niet zo van de feta of […]
Fastfood Friday: Hotdogs met zoete ui

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een hotdogrecept op Fastfood Friday. Zeker nu we in hartje zomer zitten zijn deze hotdogs met zoete ui hartstikke lekker als je worstjes pakt die je kunt bereiden op de barbecue. Geeft toch weer een beetje extra schwung vind je niet? Mocht je daar geen zin in […]
Verse springrolls met pindadip

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet heel vaak verse springrolls maak. Eén keer eerder maakte ik springrolls met surimisalade voor OMF, maar daar is het daarna ook wel bij gebleven. Ik weet niet wat het is, vaak vind ik verse springrolls gewoon niet zo spannend en bovendien vind ik het altijd een ellende […]
Fastfood Friday: Mijn beroemde kruidenboter

Al járen maak ik bij iedere barbecue mijn eigen kruidenboter. Simpelweg omdat geen enkele kruidenboter uit de winkel in de buurt komt van degene die ik zelf maak en ook omdat ie-de-reen die bij ons komt eten groot fan is van mijn zelfgemaakte variant. Maar ik kwam er gewoon achter dat ik in die 11 […]
Fastfood Friday: Tostada met cajungarnalen en ananassalsa

Toen ik laatst het recept voor de Crunchwrap Supreme met jullie deelde liet ik al zien dat het echt héél erg lekker is om wraps te frituren. Tortillawraps worden dan heerlijk krokant en bollen lichtjes op waardoor ze wat luchtiger worden. Ik vond het zó lekker dat ik besloot dat ik een recept wilde schrijven, […]
Steak Sandwich

Waaah, ontzéttend tof vind ik het dat ik nu eindelijk van de daken mag schreeuwen dat ik een partnership ben aangegaan met mijn favoriete online slagerij: BBQuality. Als je OMF al langer volgt dan heb je ze al regelmatig bij me voorbij zien komen, vrijwel al mijn (barbecue)vlees haal ik bij hen vandaan. Goed en […]
Fastfood Friday: Tacorolls van croissantdeeg

Ik ben dol op van die blikken croissantdeeg, het is namelijk zo heerlijk veelzijdig! Ik heb jullie al veel vaker laten zien dat je het deeg niet alleen maar hoeft te gebruiken om croissantjes van te rollen. Het is namelijk ook perfect om er een brood mee te maken, zoete cruffins of om er cheesecakebars […]
Carpaccio flammkuchen

Ligt het aan mij of lijken flammkuchen weer een beetje op z’n retour te zijn? Een aantal jaar geleden kon je geen lunchkaart openen of er stond wel flammkuchen op de kaart. Maar tegenwoordig? What happened? Ik ben zelf in ieder geval nog niet klaar met deze flinterdunne, ultiem knapperige ‘pizza’ hoor. En dus maakte ik deze […]
Dessert met ricotta en aardbeien.

Dit dessert met ricotta en aardbeien is niet alleen heerlijk, maar ook ontzettend makkelijk te maken. Op OMF heb ik je de laatste tijd al wat vaker kennis laten maken met geklopte feta (zie bijv. deze hummus & geklopte fetadip of geklopte feta met citroen; YUM!), maar ricotta is ook zo’n kaas die zich uitstekend […]