Bananabread cheesecake

Cheesecake is zo’n beetje mijn middle name geworden. Ik heb natuurlijk mijn Cheesecake kookboek met 50 onweerstaanbare cheesecakerecepten, ik heb een pop-up cheesecakecafé georganiseerd… Cheesecake is gewoon een van mijn favoriete taarten om te maken en niet voor niets vind je op OMF inmiddels ook een bák aan inspiratie. In dit recept combineer ik mijn […]
Crème brûlée cheesecake

Ik gooi er weer even een cheesecake tegenaan tijdens deze kerstdagen. Ik kan me helemaal voorstellen dat je nu veel te druk bent met het bereiden van je kerstdiner en het samenzijn met vrienden of familie, maar mocht je er weer ruimte voor hebben in je hoofd dan staat deze crème brûlée cheesecake vast voor […]
No bake chocoladecheesecake met kersen

De combinatie van kersen en chocolade doet me altijd denken aan Kerst op de een of andere manier. Heb jij dat ook? Ik maakte vorig jaar een heerlijke chocoladepavlova met kersen en voor dit jaar besloot ik de smaakcombinatie te verwerken in een cheesecake. Want ook een cheesecake is feestelijk, toch? Deze no bake chocoladecheesecake […]
Speculaasblondies met witte chocolade en kruidnoten

Sommige recepten die ik ontwikkel, die blijf ik maken. Op de eerste plaats omdat ik ze zelf lekker vind natuurlijk, maar ook zeker omdat ik weet dat anderen het erg lekker vinden. Hoewel dat laatste niet per se de hoofdmotor is hoor, want hoe fijn is het om zo af en toe iets lekkers voor […]
Pavlovataart met rood fruit

Afgelopen twee jaar heb ik op de kerstdag dat mijn schoonfamilie kwam eten pavlova gemaakt. Volgens hetzelfde recept ook en dat is niet omdat ik het mezelf makkelijk wilde maken, maar vooral omdat het echt het favoriete toetje OOIT van hun is. Zowel mijn schoonzusje als -moeder zijn helemaal weg van meringue; zeker als het […]
Appel-kruidnotencrumble

Tim zijn favoriete dessert is zonder twijfel appelcrumble, hoewel dat misschien nu deze appel-kruidnotencrumble is geworden. Hij is dol op die warme, zachte appelblokjes met krokante toplaag. Het liefst voorzien van een bolletje ijs (dit lekkere kaneelijs bijvoorbeeld, oef) en ik heb hem binnen hoor. Speciaal voor Sinterklaas wilde ik de toch wel vrij standaard […]
Fastfood Friday: Red Velvet cheesecake cupcakes

Ik blijf er fan van om cheesecakes te maken, maar soms is zo’n hele taart gewoon een beetje teveel. Natuurlijk kun je wel kleinere taartjes maken, maar veel leuker vind ik het dan om cheesecake cupcakes te maken. Strikt genomen mag ik ze geloof ik geen cupcakes noemen maar een kniesoor die daar op let. […]
Stoofpeertjes in bladerdeeg

Stoofpeertjes zijn onlosmakelijk verbonden met het najaar en hoewel ik ze zo al heel lekker vind om te eten, kun je er ook iets meer mee. In mijn Cheesecakeboek heb ik een recept staan voor kaneelcheesecake met stoofpeertjes. Heel erg lekker en de taart laat de hele stoofpeertjes ook prachtig zien als je er punten […]
Cappuccino cheesecake

Koffielovers opgelet! Ik heb jouw favoriete drankje in de vorm van een cheesecake gegoten en maakte een… Cappuccino cheesecake. YES, zo lekker! Hoewel je wellicht verwacht dat deze cheesecake een no bake-taart is, is dat niet het geval. Ik maakte de gebakken variant dus trek wel even wat tijd uit voor het maken van deze […]
Fastfood Friday: Churro cheesecakebars

Ik heb een To do-app op mijn telefoon staan waar tál van inspiratielijstjes voor OMF in staan, voor de diverse rubrieken op de website. En al eeuwen staan er Churro cheesecakebars op mijn lijstje om te maken, maar op de een of andere manier schoof ik dit recept steeds voor me uit. Nu er even iets […]
Kokosijs met aardbeienswirl

Járen geleden was ik met mijn ouders en Tim op vakantie naar Bali en daar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met kokosijs. Ik was direct verkocht en sindsdien kijk ik bij iedere ijssalon die we bezoeken of ze kokosijs hebben. Ik vind het zo heerlijk, zo op en top zomers! Voor OMF heb ik […]
Gezouten honingijs met honeycomb en witte chocolade

We gaan lekker met de ijsrecepten op Ohmyfoodness, ik hoop dat jullie er nog geen genoeg van hebben? Het meest bijzondere recept van allemaal staat vandaag voor jullie klaar; ik maakte namelijk gezouten honingijs met honeycomb en witte chocolade. Het gezouten honingijs met honeycomb at ik jaren geleden in New York bij Ample Hills en ik was […]