Granola met appel

Deze granola met appel is perfect als je de dag zou willen starten met appeltaart, maar tegen jezelf hebt gezegd dat je dat beter niet kunt doen. Ik snap je hoor, ik zou er nul problemen mee hebben om de dag te starten met een stuk taart maar of het verstandig is, is een tweede […]
Oliebol wentelteefjes

Heb je wel eens oliebol wentelteefjes gemaakt? Geloof mij als ik je zeg dat dit het perfécte recept is voor 1 januari. Stel je voor: je komt een beetje brakkig uit je bed rollen, op tafel vind je nog een schaal met inmiddels slof geworden oliebollen en als je de koelkast opentrekt vind je er […]
Eggs Benedict recept uit de oven

Jaren geleden deelde ik al eens een Eggs Benedict recept hier op Ohmyfoodness. En hoe lekker ik het ook vind: ik maak het vrijwel nooit. Simpelweg omdat ik een hekel heb aan het pocheren van eieren. In al die jaren als foodblogger heb ik nog stééds het pocheren van eieren niet onder de knie – […]
Hartig kerstbrood recept

Zo rond de feestdagen is er altijd veel zoetigheid te vinden op foodblogs. Lekker hoor, maar ik ben toch echt #teamhartig en dus ging ik voor de verandering aan de slag met een hartig kerstbrood recept. In dit kerstbrood geen amandelspijs, rozijnen of cranberries maar pesto, Parmezaan en pijnboompitjes. Jawel! En omdat ik van gemak […]
Wentelteefjes uit de oven met rood fruit en vanilleglazuur

Ik heb al eens eerder wentelteefjes uit de oven gemaakt in de vorm van deze wentelteefjes ovenschotel. Wentelteefjes ken je normaal natuurlijk als gebakken stukken brood in een pan, maar deze variant uit de oven met rood fruit en vanilleglazuur kost je minder tijd en is perfect voor het kerstontbijt. Maak het de avond van […]
Kersttrifle met yoghurt & kersen

Ben je er al achter wat je tijdens het kerstdiner op tafel gaat zetten? Of waar je het kerstdiner mee wilt afsluiten? Deze kersttrifle met yoghurt & kersen is de perfecte afsluiter als je zin hebt in een makkelijk dessert waar je niet al teveel tijd aan kwijt hoeft te zijn. Bovendien ken ik ook […]
Suikerbrood recept met kruidnoten (Fastfood Friday)

Op Ohmyfoodness heb ik al veel vaker een suikerbrood recept gedeeld en het stond al een tijdje op mijn lijstje om (weer) een Sinterklaas-variant te maken. Nu Sinterklaas weer in het land is vond ik het tijd worden om het recept met je te delen. Dit suikerbrood met kruidnoten is niet heel ingewikkeld om te […]
Kouign Amann

Voordat ik naar San Francisco ging had ik nog nooit van Kouign Amann gehoord. Dus ik had ook geen idee hoe je het uitspreekt. Maar bij deze: Kouign Amann spreek je uit als Queen Aman. Het is een Bretons cakeje van gelaagd deeg. Zelf vind ik het iets meer op een bladerdeegbroodje lijken. Ik kocht een exemplaar […]
Puddingbroodjes met chocolade

Ik val maar direct met de deur in huis: deze puddingbroodjes met chocolade zijn het resultaat van een mislukt recept. Ja, ik snap dat dat een beetje gek klinkt maar het zit zo. Mijn idee was om met vanilleroom gevulde donuts te maken en die te voorzien van een laagje ganache. Nu frituur ik mijn […]
Croissants met limoenroom en meringue

Jaaaa, daar is ‘ie dan hoor! Het langverwachte recept voor croissants met limoenroom en meringue – haha! Toen ik voor het eerst een foto deelde van deze croissants toen ik ze at bij Vive La Tarte in San Francisco ontplófte mijn DM-box op Instagram. En dat snap ik want naast het feit dat de croissants […]
Ontbijttosti met ei (Fastfood Friday)

Bij ons in huis zijn we dol op tosti’s. Als ik aan de kinderen vraag of ze een tosti willen voor de lunch dan springen ze nog net geen gat in de lucht. En ik snap het wel, ik hou er namelijk ook van! Dat komt ook omdat ik ermee ben opgegroeid denk ik. Mijn […]
Spandauer (Deens broodje met Custard)

Eén van de dingen die ze in Scandinavië heel goed kunnen is het bakken van zoete broodjes. In Zweden heb je natuurlijk de heerlijke kanelbullar, zoete broodjes met kaneel en kardemom. Maar in Denemarken kunnen ze er ook wat van! Laatst deelde ik al het recept voor Tebirkes, vandaag is het de beurt aan Spandauer, oftewel custardbroodjes. […]