75 makkelijke recepten voor elke dag

Fastfood Friday: Pecanbroodjes

Pecanbroodjes

Hoeraaaa voor pecanbroodjes! Nog meer liefhebbers van deze broodjes? Hoe zoeter hoe beter naar mijn smaak. En als de broodjes dan ook nog zo’n plakkerig laagje bovenop hebben is het helemaal een succes. Ik realiseerde me laatst dat we op Ohmyfoodness nog helemaal geen recept hebben gedeeld voor pecanbroodjes. Schandalig want ze zijn zo makkelijk […]

Carrot Cake Rolls

PASEN CarrotCakeRolls FI

Ik vind het altijd leuk om tijdens Pasen verschillende soorten broodjes op tafel te zetten. Van zoet tot hartig, maar zoete broodjes voeren vaak wel de boventoon. En zoiets als cinnamon rolls vind ik dus een perfecte aanvulling op al die broodjes. Ik ben zelf gek op kaneel dus ik zou zelf zo’n broodje dan […]

Italiaanse bollen met ei uit de oven

ItaliaanseBolmetEiuitdeOven FI

Persoonlijk ben ik nogal gecharmeerd van de Italiaanse keuken. De smaken die er gebruikt worden spreken me heel erg aan en je kunt er eindeloos mee variëren. In de basis gewoon altijd goed, en vaak heb je niet eens zoveel nodig. Past me goed. Maar zo kwam ik laatst ergens het idee tegen om afbakbroodjes […]

Breakfast quesadilla’s met gebakken ei, avocado en tomaat

BreakfastQuesedilla FI

Wij bakken hier thuis regelmatig een eitje om mee te ontbijten, en wanneer het even lukt maken we er nog een wat uitgebreider verhaal van door daar bijvoorbeeld spek of tomaat aan toe te voegen. Maar vaak gebeurd het niet en dat is eigenlijk zonde, want het is én heel lekker én het vult goed. […]

Citroen ontbijt smoothie met kwark en havermout

CitroenKwarkOntbijtSmoothie FI

Zo af en toe is het tijd voor een nieuw ontbijt. Ik heb al vaker verteld dat ik in een soort flow kan zitten; van gebakken eieren tot aan havermout met kokos en banaan. Dat eet ik dan een bepaalde periode totdat ik er geen zin meer in heb, of iets nieuws ontdekt heb. Ook […]

Peanut butter & jelly banana pancakes

PeanutButterJellyBananaPancakes FI

Dit recept is voor je zondagochtend. Wanneer je lekker uitgebreid de tijd neemt om een ietwat guilty (of nouja, noem het gerust een mega guilty pleasure) ontbijt klaar te maken. Want deze taart van dikke pancakes maak je met een beslag waar ricotta en banaan in zit. Worden ze lekker fluffy en zoet van. Met […]

Speculaas croissants met chocolade

SinterklaasSpeculaasCroissantsChocolade FI

Lang geleden at ik in de decembermaand ergens een croissant gevuld met speculaas. Heer-lijk vond ik het, en zó’n goed idee. Ik realiseerde me dat er speculoos voor gebruikt was, iets wat toen net in de supermarkten te vinden was en waar ik helemaal geen fan van was. Want speculaas hoorde knapperig te zijn, dit […]

Gebakken havermout met banaan en dadelkaramel

GebakkenHavermoutBanaanDadelkaramel FI

Kennen jullie de ‘ontbijt-flow’? De term zal niet bestaan hoor. Maar ik lees het wel eens vaker, dat je in een bepaalde flow van ontbijten zit. Wat zoveel betekent als dat je een bepaalde periode iedere ochtend met hetzelfde ontbijt. Ik heb verschillende ‘flows’ gekend: de boterham met hagelslag, bananenpannenkoekjes, een smoothie met fruit en […]

Frisse kipsalade voor op brood

Frisse kipsalade voor op brood

Al héle lange tijd ben ik dol op broodsalades. Waar wij ze vroeger eigenlijk nooit in huis hadden (hooguit een keer voor een feestje), was dit bij Tim wél altijd het geval dus op school ruilden we altijd onze boterhammen voor de lunch. Ik kreeg steevast vleeswaren of iets anders mee op brood; Tim altijd […]

Appelmoes ontbijtcake

AppelmoesOntbijtcake FI

Ontbijtcake, dat klinkt toch heerlijk? Dat vond ik nou ook. En dan al helemaal als hij je aan appeltaart doet denken want dat doet deze cake dus. Door de pot appelmoes die erin verwerkt zit en ook door de rozijnen. Kaneel stopte ik er ook in dus ja, de vergelijking is niet ver weg. Maar […]

Fastfood Friday: Wentelteefjes van croissants met vanilleroom en aardbeien

Wentelteefjes van croissants met vanilleroom en verse aardbeien

Het begon allemaal met het idee om van suikerbrood wentelteefjes te maken. Dit deed ik al een hele poos geleden en sindsdien vind ik ieder type brood wel geschikt om wentelteefjes van te maken. Van croissantjes had ik ze echter nog nooit gemaakt en daar wilde ik wel eens mee experimenteren. Ik had op mijn […]

Pindakaas Granola met Pure Chocolade

PindakaasGranola FI

Zo af en toe maak ik granola. En meestal prak ik er een banaan doorheen omdat ik dat lekker zoet vind. De granola wordt daardoor wel een beetje zacht. Deze pindakaas granola met pure chocolade is dat absoluut niet. Lekker krokant en die pindakaas erdoorheen? Dat is gewoon een hele goede zet :-) Het geeft de […]