75 makkelijke recepten voor elke dag

Het staat al een poosje op mijn lijstje: het maken van een Spaanse Tortilla. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook nog niet eerder had gegeten, maar bij het zien van foto’s van andere foodies of in magazines liep het water mij al snel in m’n mond. En omdat ik volgende week naar Spanje vertrek moest ik het toch echt eerst een keer zelf proberen. Vandaar dat ik onlangs zelf een Spaanse tortilla met chorizo maakte. En om heel eerlijk te zijn is het helemaal niet zo lastig! Zorg voor een goede (diepe) koekenpan en iets waarmee je de hele tortilla in één keer kunt omdraaien en het meeste werk is eigenlijk al gedaan.

spaanse tortilla

Wat heb je nodig? (3-4 personen)

1. Schil de aardappels en snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Spoel ze goed af onder de koude kraan en dep ze droog met een theedoek of stuk keukenpapier.

2. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes tot ze bijna gaar zijn, dit zal ongeveer een kwartier duren. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, de paprika in reepjes en de chorizo in dunne reepjes.

3. Klop de eieren los met peper en zout en voeg hier de ui, de paprika en de chorizo aan toe.

4. Rangschik de aardappels een beetje in de pan en giet hier het eimengsel overheen. Draai het vuur halfhoog en doe de deksel op de pan. Bak de tortilla aan de onderkant goudbruin.

5. Schuif de tortilla op een deksel en leg hem vervolgens omgekeerd terug in de pan zodat de bovenkant nu onder ligt. Bak ook de andere kant van de tortilla goudbruin.

Serveer de Spaanse tortilla met chorizo met een frisse salade.

spaanse tortilla

spaanse tortilla

12 reacties

  1. Lekker hoor!
    Heb het zelf ook al geregeld gemaakt, maar pas sinds de laatste paar keer lukt het me om fatsoenlijk de tortilla om te draaien zonder dat die kapot gaat o.i.d. ;).
    Dat is het lastigst van het maken van een tortilla ;) haha.

  2. Heerlijk zo een spaanse tortilla. Hier maak ik hem ook regelmatig. Ik durf al wel eens vals te spelen met

  3. Zoiets heb ik een keer gemaakt, maar dat was elke keer heel lastig omdraaien. De tortilla scheurde dan elke keer, iemand tips?

    1. Ik gebruik daar altijd een deksel voor. Ik laat de tortilla op de deksel glijden en keer deze dan om boven de pan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *