75 makkelijke recepten voor elke dag

Hoewel ik salades altijd liever (ten overvloede) in de zomer eet, zijn het ook fijne to go gerechten op drukke dagen. De salade met kippendijen die ik je vandaag ga laten zien is enorm eenvoudig om te maken, maar is vullend genoeg (en gezond!) voor een goed avondmaal. In plaats van kipfilet gebruikte ik deze keer kippendijen. Het vlees hiervan is een stuk malser en ook een stuk lekkerder naar mijn idee. Let erop dat je de kippendijen niet te lang bakt, ze worden al snel droog en dat is natuurlijk zonde. Tim flanste deze salade op een voor mij drukke dag in elkaar zodat ik zo kon aanschuiven. Geen straf kan ik je vertellen!

Wat heb je nodig? (2 personen)

1. Kruid de kippendijen met peper en zout en leg ze onder de grill tot ze goudbruin en gaar zijn. Snijd ze vervolgens in reepjes en leg even apart.

2. Pers de knoflookteentjes en doe ze samen met twee eetlepels olijfolie in een kommetje. Roer even goed door. Smeer de boterhammen in met de knoflookolie. Rooster de boterhammen in 5 minuten in de oven op 180°C. Laat even afkoelen en snijd de boterham in blokjes.

3. Snijd de ui in halve ringen en fruit deze kort aan in een beetje olijfolie. Kook ondertussen de eieren gaar. Laat de eieren goed schrikken en snijd deze in partjes.

4. Snijd de tomaten in partjes en de olijven doormidden.

5. Leg de sla op een bord en verdeel hier de olijven, tomaten en gebakken ui overheen. Leg de gegrilde kippendijen in het midden van de salade en verdeel de partjes ei en de knoflookcroutons hieromheen. Strooi een hoeveelheid Parmezaanse kaas naar smaak over de salade en maak af met een dressing naar wens.

salade met kippendijen

 

4 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *