75 makkelijke recepten voor elke dag

Ongezonde maaltijden omtoveren tot gezondere varianten, dat is best leuk om te doen kan ik je vertellen! Van kleins af aan ben ik al dol op shoarma. We aten het thuis altijd met pitabroodjes en een flinke dot knoflooksaus. Veelal met een kommetje tomatensoep trouwens. Een paar jaar geleden maakte ik zelf kipshoarma en sindsdien is dat mijn favoriet. In verband met het warme weer van vorige week had ik meer zin in salades dan anders maar óók had ik zin in shoarma. Probleem? Totaal niet, ik maakte gewoon een shoarmasalade!

Wat heb je nodig? (2 personen)

Als basis voor de sla (neem zoveel je wil):

Voor de kipshoarma:

Voor de knoflookdressing:

1. Pers de teentjes knoflook boven de yoghurt uit en roer dit goed door. Hak de bieslook fijn en voeg deze samen met het citroensap en wat peper en zout aan de yoghurt toe. Roer goed door en zet het schaaltje minimaal een uur in de koelkast zodat ze knoflook goed kan intrekken.

2. Snijd de kipfilet in reepjes en kruid deze met de shoarmakruiden. Bak de kipshoarma in een beetje olie in een koekenpan gaar.

3. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes en de rode ui in halve ringen. Schep deze door de sla en voeg dan de warme kipshoarma toe.

4. Schenk de dressing bij de salade en schep het geheel luchtig om. Serveer de salade nu de shoarma nog lauw is.

Natuurlijk kun je voor deze salade ook shoarma van varkensvlees gebruiken!

Shoarmasalade

6 reacties

  1. Lekker voor mijn vriend! Die is gek op shoarma, in alle varianten. (kapsalon, shoarmapizza, you name it) Op deze manier krijgt hij ook nog wat groente binnen, perfect.

  2. Dit ziet er echt heel goed uit! Ik zou er denk ik wel nog wat brood bij willen serveren. In elk geval, hij gaat op het lijstje met recepten die ik wil uitproberen ;-)

  3. Ik ben ook een zeer grote fan van shoarma, dus een gezondere versie erop zal er zeker wel in gaan! Leuk recept, gauw eens proberen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *