75 makkelijke recepten voor elke dag

Hummus, iedereen kent het zo langzamerhand wel toch? En ik plaatste er tijden geleden ook al een basisrecept voor. Maar hummus is wat mij betreft bij uitstek geschikt om lekker mee te variëren, al zullen de echte koks en hummus-aanhangers me waarschijnlijk afschieten. Maar wees niet bang, de basis voor mijn Hummus met zongedroogde tomaat bestaat alsnog uit kikkererwten, ik voeg er alleen het een en ander aan toe. Het resultaat is een heerlijk zoete hummus die perfect past bij het ballonbrood dat ik laatst met je deelde. En het fijne is: door kikkererwten uit blik te gebruiken is deze hummus in no-time klaar. Ideaal als je last-minute nog iets op tafel moet toveren.

Wat heb je nodig? (1 bakje van 300 gram)

Moet ik hier echt een beschrijving voor neerzetten? Bijna niet toch…

1. Giet de kikkererwten af en mik deze met alle andere ingrediënten in de keukenmachine. Laat deze draaien tot een smeuïge hummus.

Een aantal vragen die ik me kan voorstellen:

Ja, dat kan! Roer gewoon de hummus voor serveren nog een keertje door. Dan is ‘ie weer good to go.

Ook dat kan gewoon. De rokerige smaak verdwijnt daarmee wel uit de hummus, en dat maakt hem stiekem toch wel lekkerder.

Hiervoor moest ik even in de kast kijken want ik heb er nogal wat, maar ik gebruik er een die ik heb meegenomen uit Spanje dus daar hebben jullie niet zoveel aan. In principe maakt het merk niet zoveel uit, maar ik heb in deze hummus de pikante variant gebruikt. De zoete kan ook!

Jep! Wel even een hele nacht laten weken in koud water en vervolgens grondig afspoelen. Even koken en verder verwerk je ze gewoon op dezelfde manier.

Hummus met zongedroogde tomaat

12 reacties

  1. Ziet er echt heerlijk uit! Ik ben net terug van een vakantie in Jordanië en ben daar echt verslaafd geraakt aan hummus, ga deze variant ook zeker eens proberen!

  2. Ja hummus is zo lekker! Ik poste een tijdje geleden ook een recept met zongedroogde tomaat, echt mijn favo. Wel een side note: als je gedroogde kikkererwten gebruikt, is alleen weken niet genoeg! Je moet ze daarna ook nog koken!

  3. Klinkt als een goede variatie! Maar volgens mij moet je voor een echte hummus toch wel tahin gebruiken, al zal ‘ie zonder vast ook heel lekker zijn. En als je gedroogde kikkererwten gebruikt moet je ze wel eerst koken (na het weken) voordat je ze gebruikt!

  4. Nouhhoouuu gedroogde kikkererwten alleen laten weken en dan gewoon verwerken, heb je zeker zelf niet geprobeerd? Dat wordt niet lekker, die moeten eerst gekookt worden natuurlijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *