75 makkelijke recepten voor elke dag

Als ik denk aan een voorgerecht voor Kerst dan denk ik altijd aan iets simpels. Niet al teveel ingrediënten, niet te moeilijk van smaak: gewoon een rustige start van een verder uitgebreid diner. Voor de Kerst op OMF maakte ik dit jaar een stoofperensalade met biefstuk. Een hele simpele salade in dit geval, maar voel je vrij om hem naar hartenlust uit te breiden. Ik zal onder het recept nog een aantal suggesties voor uitbreiding doen. Je kunt deze salade zelfs als maaltijdsalade serveren trouwens, alle dingen die je verwacht van een goede maaltijd vind je erin terug. Ik hield ‘em echter heel licht en gebruikte slechts vijf ingrediënten.

Wat heb je nodig? (2 personen als voorgerecht)

*Ik gebruik hiervoor zelf de pompoenpitolie van Pelzmann, deze vind ik erg lekker. Gewoon bij Albert Heijn te koop in het olie-schap!

1. Was de sla en verdeel deze over twee borden. Snijd de stoofpeertjes in partjes en verdeel deze over de sla.

2. Bak de spekblokjes knapperig in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op een vel keukenrol.

3. Dep de biefstuk droog met een vel keukenrol en kruid aan weerszijde met peper en zout. Bak de biefstuk vervolgens zoals jij hem het lekkerst vindt en laat hem even rusten.

4. Snijd de biefstuk in diagonale repen en verdeel deze over de sla. Schep de krokante spekblokjes eroverheen.

5. Besprenkel de salade met de pompoenpitolie en serveer direct.

Wil je deze salade iets meer aankleden dan kan dat natuurlijk! Een aantal suggesties:

Stoofperensalade met biefstuk

4 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *