75 makkelijke recepten voor elke dag

Er zijn maar weinig recepten met couscous die ik écht lekker vind. Eigenlijk zijn het voornamelijk salades. Ik weet niet waarom maar ik vind gewoon niet dat couscous zich goed leent voor het avondeten. Nee, dan heb ik toch honderd keer liever aardappeltjes, pasta of rijst. Maar als je dan toch gezond besluit te eten is couscous een ingrediënt dat al gauw om de hoek komt loeren. Gelukkig bedacht ik een wel heel fijne salade, deze Groene couscoussalade met basilicumvinaigrette is namelijk heel erg lekker. Perfect als bijgerecht bij een stukje vis of vlees, om als salade op tafel zetten tijdens de barbecue of om de volgende dag op te eten als lunch. Heerlijk multifunctioneel dus en daar word ik blij van.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen als bijgerecht)

Voor de salade:

Voor de basilicumvinaigrette:

1. Snijd voor de basilicumvinaigrette de verse basilicum fijn en roer deze door de witte wijnazijn, en olijfolie. Rasp de knoflook en snipper het sjalotje. Voeg deze samen met het citroensap, peper en zout aan de vinaigrette toe en roer goed door. Zet even opzij.

2. Doe de couscous in een kom en schenk hier de warme kippenbouillon bij. Dek de kom af en laat de couscous wellen.

3. Kook ondertussen de doperwtjes gaar.

4. Roer de couscous met een vork los en voeg hier de gekookte doperwtjes aan toe. Hak de bieslook fijn en doe deze samen met de gedroogde dille en de basilicumvinaigrette bij de couscous in de kom. Schep alles even goed om.

5. Verkruimel de verse geitenkaas en schep deze luchtig door de couscoussalade. Serveer de salade direct of bewaar hem in de koelkast.

Groene couscoussalade met basilicumvinaigrette

4 reacties

  1. Dit klinkt heerlijk! Ik ben juist gek op couscous als avond maaltijd. Wat een heerlijk idee deze basilicumvinaigrette! Ga ik zeker een keer namaken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *