75 makkelijke recepten voor elke dag

Ik ben gek op quiche, vlees, kaas… waarom combineren we dit dan niet in één gerecht? Dat moet de Allerhande ook gedacht hebben want ik kwam onlangs in een oude editie dit recept voor Bolognese quiche tegen. Alleen de naam deed me al bijna watertanden en dat bleek niet geheel onterecht te zijn. Deze quiche is zo lekker dat je er al snel teveel van eet. De eerste keer dat ik hem maakte deed ik het volgens recept, de volgende keer zou ik er veel meer groenten aan toevoegen waardoor de taart wat meer gevuld wordt.

bolognese quiche

Wat heb je nodig? (4 personen)

1. Verwarm de oven voor op 200°C en rol de plakjes deeg met behulp van een deegroller uit tot grotere en dunnere plakken. Vet de quichevorm in met een beetje olie en bekleed de vorm met het deeg.

2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de fijngesnipperde ui. Voeg hierna de gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout.

3. Voeg de bolognesesaus aan het gehakt toe en verwarm even goed door. Haal hierna de pan van het vuur.

4. Klop de melk met de eieren en de helft van de kaas tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

5. Stort het gehaktmengsel op het deeg en giet hierover het eimengsel. Verdeel de plakken tomaat over de quiche, strooi af met de rest van de kaas en bak de Bolognese quiche in 40 minuten goudbruin en gaar.

Wat ik de volgende keer zou toevoegen en wat ik jou dus aanraad om ook te doen:

Teveel gemaakt? Deze quiche is prima te bewaren in de diepvries. Warm hem weer op in de oven om de knapperigheid van het deeg en de kaas weer terug te krijgen.

bolognese quiche

bolognese quiche

bolognese quiche

bolognese quiche

9 reacties

  1. Klinkt heerlijk!
    Het linkje naar de bolognesesaus doet het niet meer. Is dat een potje pastasaus of iets anders?

    En de plakjes koopmans deeg voor hartige taart, is dat anders dan bladerdeeg?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *