75 makkelijke recepten voor elke dag

Qua avondeten maak ik het liefst dingen vanuit de oven. Ovenschotels, geroosterde aardappels of gegratineerde groenten… Het geeft vaak een lekker knapperig laagje en het is allemaal wat minder saai dan wanneer je jouw gerecht op het gasfornuis bereid. Vorig week besloot ik, dankzij mijn nieuw oven, weer eens gevulde puntpaprika’s te maken. Voorheen bleven de paprika’s altijd hard en was de smaak niet om over naar huis te schrijven, dus met een nieuwe oven moest het nogmaals geprobeerd worden. Omdat ik deze paprika’s als bijgerecht at hield ik ze vrij simpel, maar voor degene die dit gerecht graag als hoofdgerecht willen zal ik onderaan dit artikel wat tips neerzetten.

gevuldepuntpaprika1

Wat heb je nodig? (2 personen)

1. Snijd de puntpaprika door de lengte door midden en verwijder de zaadlijst en zaadjes. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

2. Kook de rijst gaar volgens te verpakking in gezouten water.

3. Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in stukjes. Meng de tomatenpuree met de tomaten, geperste knoflook en de olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder en peper en zout.

4. Pureer het mengsel met een staafmixer en meng de tomatensaus met de gare rijst.

5. Vul de halve puntpaprika’s met het rijstmengsel en strooi hier de geraspte kaas overheen. Leg de paprika’s in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.

6. Schuif de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en gaar de paprika’s in ongeveer 35 minuten tot de paprika’s zacht zijn geworden.

7. Bestrooi de paprika’s met verse peterselie en serveer ze met een stukje vis en wat knoflooksaus.

gevuldepuntpaprika4

gevuldepuntpaprika3

gevuldepuntpaprika2

Tips wanneer je de gevulde puntpaprika’s als hoofdmaaltijd wil eten

4 reacties

  1. Ziet er goed uit, ik heb met mijn telefoon screenshotjes gemaakt en hoop dit eens te proberen. Thanks voor het delen van het recept!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *