75 makkelijke recepten voor elke dag

gesponsord

Hoewel ik dol ben op koken, eten en alles wat daarmee te maken heeft, las ik tijdens mijn vakantie ook een soort van pauze in van dit alles. Ik sta nauwelijks in pannen te roeren tijdens onze vakanties en wat we zoal eten maakt me ook eigenlijk niets uit. Tijdens onze afgelopen vakantie naar Italië heb ik in de twee weken dat we er waren hooguit 5 keer in de keuken gestaan en als het dan zover was ging het om het maken van zéér simpele maaltijden. Nu heb je in Italië de mazzel dat er fantastische ingrediënten voor het oprapen liggen en je dus met heel weinig producten al iets heel lekkers op tafel kunt toveren. Ons favoriete campinggerecht van afgelopen vakantie was absoluut deze pasta alla carbonara. In mijn boek Reishonger staat een zalig recept voor de échte spaghetti carbonara, dit is een kleine variant op dat recept. Omdat er ongetwijfeld veel OMF-lezers zijn die gaan kamperen dit jaar wilde ik het recept met je delen, wie weet heb je er iets aan!

Alvast even een aantal notities en opmerkingen vooraf:

Pancetta

Nog even over die pancetta, dat is namelijk een apart stukje vlees. Ik noem het altijd de Italiaanse variant van spek maar daarmee doe ik dit vlees eigenlijk een beetje te kort. Volgens platform Vlees.nl wordt Pancetta gemaakt van buikspek. De bereiding van deze ‘Italiaanse bacon’ onderscheidt zich naast het drogen en rijpen vooral door het toevoegen van mediterrane kruiden als rozemarijn, venkel, oregano en knoflook. Pancetta is dus niet zomaar spek maar bevat heerlijke kruiden die deze Pasta alla Carbonara direct al veel smaak geven. Hierdoor heb je voor mijn campingpasta’tje dan ook maar weinig ingrediënten nodig.

Mocht je trouwens meer willen weten over andere soorten vlees, op Vlees.nl vind je informatie over tal van soorten vlees in tal van soorten verschillende thema’s. Niet alleen wordt er ingegaan op waar welk stuk vlees vandaan komt, ook lees je op dit platform meer over dierenwelzijn, keurmerken en trends en vind je er diverse recepten. Handûhg!

Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

In samenwerking met Vlees.nl

No ratings yet

Ons favoriete campinggerecht: Pasta alla Carbonara

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr pancetta in blokjes
  • 250 gr spaghetti
  • 3 eieren
  • 30 gr Pecorino geraspt
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas gerastp

Instructies

  • Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de Pancetta knapperig. Dit heeft best wel even wat tijd nodig hoor dus zet de koekenpan op het vuur zodra je het water voor de pasta opzet. Laat de Pancetta in haar eigen vet knapperig bakken.
  • Verhit een grote pan met water op het vuur. Voeg zout toe aan het water zodra het water kookt en kook vervolgens de spaghetti gaar. Giet de spaghetti af.
  • Klop ondertussen de eieren met de Pecorino op en voeg hier wat peper en zout aan toe.
  • Voeg de teentjes knoflook bij de knapperige Pancetta en bak dit 2 minuten mee tot het goed begint te geuren.
  • Schep de afgegoten spaghetti in de pan bij de Pancetta en schep dit even goed om, bak 2 minuten mee.
  • Haal de pan van het vuur en schenk het eimengsel in de pan. Roer de pasta onmiddellijk door zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen en ieder spaghettisliertje is voorzien van een laagje ei.
  • Schep de Pasta alla Carbonara op de borden en maak af met Parmezaanse kaas naar wens.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *