Kimchi tosti

Ik had nul verwachtingen toen ik deze Kimchi tosti maakte maar bij het zetten van de allereerste hap was ik verkocht. Wauw, wat is deze tosti ongelofelijk lekker! Licht pittige, knapperige kimchi met twee soorten kaas die samen waanzinnig goed smelten. En dat beide op een rustiek brood dat ik voor het bakken insmeerde met […]
Siu Mai met varkensvlees en garnalen

Ik ben gék op dim sum; ik zou het letterlijk iedere dag wel kunnen eten. Siu Mai is een van mijn favoriete varianten: gestoomde dumplings met varkensvlees en garnalen. Ik vond het de hoogste tijd om zelf eens aan de slag te gaan met een recept. Voor mijn Siu Mai recept heb ik varkensgehakt gebruikt […]
Zwarte pepernoedels met biefstuk en broccoli

Het is inmiddels geen geheim meer dat ik dol ben op Aziatische recepten en dan bij voorkeur recepten met (wok)noedels. Wist je dat één van de allereerste artikelen ooit op Ohmyfoodness een review van de roerbaknoedels van Maggi was? Oh how far we’ve come sindsdien – heerlijk! Inmiddels maken we alles gewoon lekker zelf en deze […]
Massaman curry uit het boek ‘De Bijbel van de Thaise keuken’

Een tijdje geleden schreef ik over de Bijbel van de Indonesische keuken en hoe geweldig ik dat boek vind. En hop, nog geen twee weken later plofte er een nieuwe kookbijbel op mijn deurmat, deze keer de Bijbel van de Thaise keuken. In deze blog lees je wat ik van dit boek vond en deel […]
Zelfgemaakte bapao met BBQ pork

Het is al een hele poos geleden dat ik zelf broodjes bapao heb gemaakt. En met een hele poos geleden bedoel ik 8(!) jaar; ik maakte toen bapao met kipsaté. Het werd wel een keer tijd vond ik, zeker omdat ik de laatste tijd tijdens mijn rondjes door de supermarkt steeds vaker zin kreeg in […]
Zuurkoolstamppot met Babi ketjap van Miljuschka

Een tijdje geleden ontving ik van Miljuschka haar nieuwste boek Makkelijk met Miljuschka. In het kookboek staan 100 makkelijke recepten voor iedere dag van de week, voorzien van stap-voor-stap foto’s. Het was al een hele poos geleden dat ik iets uit een kookboek had gemaakt, note to self: vaker doen in het weekend!, maar toen ik stuitte op de […]
Zoete Chinese tomatensoep met appelmoes

Al van kinds af aan zijn sommige mensen dol op de zoete Chinese tomatensoep die je bij de Chinees kunt krijgen. Ik herken me daar totaal niet in. Wij bestelden letterlijk nooit soep als we eten bij de Chinees gingen halen, dus ja… Dan krijg je het ook niet echt mee hè? Ik kan me […]
Koreaanse kip met knoflook-sojasaus glaze (Fastfood Friday)

Als je mijn artikelen iedere dag leest dan zul je wellicht al gemerkt hebben dat ik véél inspiratie uit mijn reis naar San Francisco heb gehaald. Ook deze Koreaanse kip met knoflook-sojasaus glaze komt daar vandaan. Ik ging er speciaal voor naar een wat minder veilige buurt in de stad om het te halen en […]
Witte bollen met bosui en knoflook

Brood bakken, tijdens de eerste lockdown twee jaar geleden deed ik dat best regelmatig maar de afgelopen maanden is het er een beetje bij in geschoten. Zonde eigenlijk, want toen ik het weer oppakte merkte ik dat dat plezier er nog steeds zat! Deze keer maakte ik witte bollen met bosui en knoflook. Weer heel […]
Beef Chow Mein recept met kip

Ik maakte voor het eerst kennis met een Chow Mein recept toen ik twee maanden geleden (jeetje, time flies) in San Francisco was. Chow Mein is eigenlijk niet meer dan de Chinese term voor een geroerbakt noedelgerecht. Dit betekent dus ook dat er voor een dergelijk gerecht niet echt regels zijn; ieder gerecht dat als […]
Zelfgemaakte Char Siu

Al eerder maakte ik voor Ohmyfoodness een recept voor Char Siu. Dat recept haalde ik toen uit een kookboek en hoewel ik het lekker vond, had ik niet zoiets van YES! Wat mij betreft mocht het nog een keer in de herhaling en dat heb ik gedaan. Deze zelfgemaakte Char Siu, oftewel: Chinees geroosterd varkensvlees, […]
Wokschotel met krokante knoflook-paneer

Ik was al jaren aan het foodbloggen toen ik pas voor het eerst van ‘paneer’ hoorde. Voordat ik wist dat het een kaassoort is, dacht ik altijd dat het gebruikt werd als afkorting voor paneermeel – haha! Verder kon ik er niet naast zitten. Ik ging aan de slag met de paneer van Apetina en […]