75 makkelijke recepten voor elke dag

Miso risotto met shiitake en sojasaus

risotto met miso en shiitake

Miso risotto met shiitake en sojasaus is een gerecht dat langzamerhand een vaste plek heeft verdiend in mijn kookschema. Oorspronkelijk was ik niet meteen verkocht aan miso, maar nadat ik het in gerechten zoals aubergine met miso en miso soep had geproefd, was ik helemaal om. Het ‘nadeel’ van miso is alleen dat je het […]

Kipcocktail met mango & wasabimayonaise

Kipcocktail met mango en wasabimayonaise

Kerstmis zit vól met klassiekers als het om eten gaat. En daar is absoluut niets mis mee, want het past wel bij de nostalgie die Kerst ook vaak met zich meebrengt. Zo gourmetten wij al jaren bij mijn ouders, en bij een ander komt er standaard een kalkoen op tafel. Stoofpeertjes, aardappelpuree, rode kool.. Meringue […]

Sushi sandwich met gerookte zalm

Sushi sandwich met gerookte zalm

Net als ontzettend veel mensen in Nederland ben ik dol op sushi. Ik eet het graag, maar wel bij voorkeur in een restaurant of ik laat het thuisbezorgen want stiekem vind ik het veel te veel werk om thuis te maken. Echter gaat niets boven zelfgemaakte sushi maar om het mezelf makkelijk te maken, maak […]

Yaki Onigiri met tonijn

Yaki Onigiri met tonijn

Járen geleden zag ik via Pinterest al eens Onigiri voorbij komen, Japanse rijstballen. Soms wordt Onigiri gevuld, maar soms ook niet. Ik zette het toen al op mijn to-make lijstje maar zoals wel vaker gebeurt met recepten die op dat lijstje staan, duurde het ellendig lang voordat ik zelf met een recept aan de slag ging. Maar eindelijk is […]

Kip Katsu curry

Kip Katsu curry

Het is alweer veel te lang geleden dat ik op persreis was naar Japan, maar in ieder geval at ik op mijn laatste dag daar op het vliegveld een mystery gerecht. Tenminste: dat was het voor mij want ik koos het gerecht van een plaatje. Het zag er smakelijk uit, maar er was nergens een Engelstalige omschrijving […]

Vegan sushi stacks met ’tonijn’

Vegan sushi stacks

Alle sushi fans handen omhoog! Ik ben stiekem wel benieuwd hoeveel handen er omhoog zijn gegaan want ik geloof dat sushi een gevalletje hate it or love it is. Ik ben er dól op, altijd al geweest ook. Of ik het nou in een restaurant eet, thuis, zelf maak of laat bezorgen. Sushi hebben we op OMF […]

Kip in zwarte bonensaus

kip in zwarte bonensaus

Een van mijn favoriete gerechten van de Chinees of het wokrestaurant is Kip in zwarte bonensaus. Mijn versie van kip in zwarte bonensaus is ongelofelijk makkelijk om te maken. Je hebt er slechts een handvol ingrediënten voor nodig en je kunt binnen een kwartier aan tafel. Daarnaast is het ook totaal geen pittig gerecht, dus […]

Bao’s met zoete kip uit Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

Bao's met pulled chicken

Als je ons ergens blij mee kunt maken dan is het met Aziatische gerechten. En dan met name broodjes, dim sum, dat soort dingen. Een tijdje geleden kreeg ik het boek Chinese Takeaway met 5 Ingrediënten thuisgestuurd en je snapt dat ik een dansje door de woonkamer deed. Want Aziatische recepten in combinatie met gemak? Dat moet […]

Gewokte aubergine met miso

gewokte aubergine met miso

Ik ben al een hele poos fan van miso. Net als Viv trouwens, die overigens al behoorlijk wat recepten met miso heeft gedeeld hier op OMF! Maar laatst at ik bij Restaurant Bloei Flora Batava en één van de gerechten die ik daar at was aubergine met miso. Nouuuu, ik was echt blown away. Ik wist […]

Kipcurry met basilicum

Kipcurry met basilicum

Inmiddels weten jullie wel dat ik graag curryrecepten in mijn repertoire opneem. Ze zijn super snel om klaar te maken en ik ben er ook echt dol op. Of je nou groene, rode of gele curry aan me voorschotelt, vegetarisch, met vis of vlees… het maakt me niet uit. In de afgelopen jaren ben ik […]

Pittige pindakaasnoedels

Pittige pindakaasnoedels

Ik ben dol op alle noedelgerechten en vaak is het met noedels: hoe simpeler ze zijn, hoe lekkerder ik ze vind. Japanse Udon is bijvoorbeeld niet meer dan dikke udon noedels in een rijke bouillon maar oef, ik kan mijn vingers daar wel bij aflikken. Het is ook een soort guilty pleasure denk ik, zulke simpele noedels […]

Pad Thai

Pad thai

In mijn studerende leventje heb ik stage gelopen in de hoofdstad van Thailand: Bangkok. Ik was toen nog niet bezig met Ohmyfoodness en achteraf vind ik dat ontzettend jammer want wat had ik graag meer willen proeven van de echte authentieke Thaise keuken. Gelukkig ben ik nog een keer terug geweest naar het land en […]