Buikspek bbq stukjes in heerlijke hoisinmarinade

Voor dit recept bereiden we de buikspek bbq stukjes met een heerlijke marinade in z’n geheel en snijden we daar plakken van. Laatst had ik ook zoete buikspekblokjes gemaakt van hetzelfde stuk vlees. We hadden nog over en daar is dit recept mee tot stand gekomen. Omdat je wil dat de smaak van de hoisinmarinade […]
Zalm roken op de bbq

Zalm roken op de bbq wilde ik eigenlijk al heel lang een keer proberen! Maar tot nu toe hielden we het altijd bij vlees met blokjes hout tussen de kolen. Totdat ik (alweer even geleden) een workshop volgde die webshop fonQ had georganiseerd in samenwerking met Weber, het barbecuemerk. Onze Weber was nog nieuw, en […]
Gambaspiezen van de bbq met pesto en salade

Jeetje, wat zijn wij dit jaar al enorm verwend met mooie, zonnige dagen zeg! Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar hier heeft de barbecue al veelvuldig zijn werk gedaan en dat gaat deze zomer ook nog zeker een paar keer meer gebeuren. Op OMF heb ik al aardig wat bbq-inspiratie gedeeld dit […]
Zoete buikspekblokjes van de barbecue

Op de een of andere manier is het er vorig jaar niet zo vaak van gekomen om echt te experimenteren met barbecuen. Op OMF heb ik al verscheidene recepten gedeeld voor het bereiden van grote stukken vlees op de barbecue, denk aan pulled pork maar vergeet ook zeker picanha niet!, maar vorig jaar kwam er […]
BBQ pulled chicken wraps

In een korte how-to video maakte ik laats gekarameliseerde ui. Dat is even een (rot)klusje maar het resultaat mag er zeker zijn en bovendien zijn die uien vervolgens multi-inzetbaar. Vandaag gebruik ik ze bijvoorbeeld als ingrediënt voor mijn BBQ pulled chicken wraps. Het barbecueseizoen mag dan wel voorbij zijn, ik krijg geen genoeg van die […]
Bavette van de bbq klaarmaken

Bavette van de bbq is extra lekker! Hoe je een lekker stuk bavette op de bbq klaar maakt, vertel ik je vandaag. Mag ik zeggen dat dit inmiddels een ‘hipstervleesje’ is geworden? Je ziet het namelijk op iedere menukaart terug tegenwoordig en da’s niet geheel zonder reden natuurlijk. Bavette, ook wel vanglap genoemd, is een […]
How to: spareribs op de bbq bereiden.

Tips voor de juiste temperatuur en tijd! Vandaag geen alledaags recept, maar wel eentje die je moet kennen, namelijk spareribs op de bbq. In de beginjaren van OMF publiceerde ik een artikel waarin ik uitlegde hoe je spareribs kunt marineren en bereiden. Vandaag de dag is dit nog steeds het populairste artikel op de blog. […]
Homemade Bao’s met Pulled Pork en BBQ saus

Omdat ik mijn slowcooker ontzettend waardeer, maar veel te weinig gebruik, trok ik hem deze week weer eens uit de kast om er een van mijn favoriete vleesgerechten mee klaar te maken, pulled pork. Ik ben niet iemand die met enige regelmaat persé vlees wil eten, maar vlees wat met zorg bereid is en wat […]
Toetjestijd: Banaan van de BBQ met peanutbuttercups

Eén van mijn buurvrouwen kwam vorig jaar naar me toe: “Weet je wat je eens moet proberen? Een banaan met Rolo’s op de barbecue leggen, zó lekker!”. Ik moet eerlijk zeggen dat het nog nooit bij me was opgekomen om een toetje te maken op de barbecue. Wij eten eigenlijk ook nooit een toetje. Normaal […]
Philly Cheesesteak pizza van de BBQ

Helemaal aan het begin van dit jaar kreeg ik een mailtje van BBQ-Helden. Zij hadden gezien dat ik ‘een gezonde belangstelling voor barbecuen’ kreeg en waren benieuwd of ik de pizzaring die zij al jaren verkopen wilde proberen. Nu hoef ik jullie inmiddels niet meer te vertellen dat pizza mijn favoriete fastfood is toch? Ik […]
BBQ Coca-Cola kipsaté

We gaan langzaamaan weer richting de zomer, tijd om alvast wat fijne barbecue-recepten met jullie te gaan delen want voor je het weet is het weer zover! Op OMF heb ik al vaker recepten gedeeld waarin ik kip en cola combineer. Ik denk dat we allemaal ondertussen wel weten dat deze twee ingrediënten hand in […]
Pulled Pork van de BBQ

Zoals jullie weten ben ik groot fan van pulled pork. Als ik het ook maar ergens op de kaart zie staan dan bestel ik het en ik maak het regelmatig thuis klaar in de slowcooker. Daarnaast staat in mijn boek nog een recept voor pulled pork uit de oven. Echter had ik het vlees nog nooit […]