75 makkelijke recepten voor elke dag

Vega gyoza met paddenstoelen

gyoza vulling

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op gyoza, dumplings en al het andere Aziatische. Deze vega gyoza met een vulling van paddenstoelen is mijn meest recente creatie. Er gaan alleen maar groenten in de vulling en da’s fijn. Zo heb je toch het idee alsof je iets gezonder aan het snacken bent, vind […]

Kerrie eieren

Indische eieren

Een tijdje terug at ik tijdens een etentje kerrie eieren, oftewel Kerrie Telor. Het is niet een gerecht dat snel in mijn eigen repertoire zou zitten. Op een of andere manier blijft mijn kennis van de Indonesische keuken toch een beetje steken bij Rendang, nasi, bami… Stom eigenlijk want ik ben dól op dit soort […]

Caponata recept uit Sicilië

caponata

Ik kon natuurlijk niet anders dan dit Caponata recept uit Sicilië meenemen. Hoewel meenemen… ik kocht in Palermo hele leuke recept-kaarten voor aan de keukenmuur, maar ik moet bekennen dat mijn caponata recept er toch nèt iets anders uit ziet. Zoals je weet ga ik voor gemak, dus deze caponata is vooral ook lekker makkelijk […]

Parmezaan aardappels met pesto

pesto aardappelen

Ja, daar ben ik weer hoor met mijn Parmezaan aardappels verslaving – haha. Sinds de eerste keer dat ik mijn Aardappels uit de oven met Parmezaan maakte, ben ik heimelijk verslaafd en maak ik de aardappeltjes bijzonder graag klaar als bijgerecht. Deze keer een fijne twist op het bestaande recept en eentje die misschien nog […]

Aardappelsalade maken met chorizo

aardappelsalade met chorizo

Aardappelsalade maken hebben we op OMF natuurlijk al véél vaker gedaan. Maar op een of andere manier is het een gerecht waar ik mee blijf variëren. De aardappelsalade die ik vandaag met je deel is een stukje hartiger van smaak, wat steviger. Ik gebruikte namelijk chorizo als een van de belangrijkste ingrediënten en maakte de […]

Biefstuk recept met pesto & burrata

biefstuk met pesto

Ik ben dol op een goede biefstuk en dit biefstuk recept met (doperwten)pesto & burrata is een van de lekkerste bijgerechten die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar normaal gesproken eet ik een gegrild stukje vlees altijd met friet, gebakken aardappeltjes en groenten er naast. Maar […]

Gevulde courgette met knoflookgarnalen

gevulde courgette uit de oven

Ik vind gevulde courgette persoonlijk altijd een beetje saai en daarom eten we het bijzonder weinig. Maar deze variant met knoflookgarnalen een een flinke portie kaas, die is héérlijk. Een perfect bijgerecht dat snel te maken is en heerlijk is om te eten met bijvoorbeeld een lekker Orzo recept. Ik heb er deze keer zelf […]

Rijst chips met hoisin gehakt

hoisin woksaus maken

Voor dit recept maakte ik voor het eerst rijst chips. Een super simpel trucje en niet meer dan het frituren van rijstvellen in een dun laagje olie. Het resultaat was geniaal en ik besloot de chips te gebruiken als kommetje voor heerlijk hoisin gehakt. Een heel simpel bijgerecht, ideaal voor deze zomer en ook fijn […]

Flatbread pizza met burrata & artisjok

flatbread pizza

Een flatbread pizza is wat mij betreft altijd goed. Lekker snel klaar, toch iets anders dan een reguliere pizza en met toppings kun je natuurlijk doen wat je wil. Ik maakte deze keer een flatbread pizza burrata (sowieso al een hit) en voegde daar gegrilde artisjok aan toe. Ik ben niet zo’n héél groot liefhebber […]

Tortellini salade Caprese

pasta maaltijdsalade

Ik denk dat deze tortellini salade Caprese een van mijn favoriete maaltijdsalades van dit zomerseizoen is. Sowieso ben ik al dol op tortellini en in saladevorm vind ik het ook zálig. Ik gebruikte deze pastasoort al eens eerder in de Provençaalse Tortellinisalade en Warme tortellini salade. En nu dus in een salade Caprese. Gevalletje altijd […]

Loempia’s uit de pan (Fastfood Friday)

wat zijn rijstvellen

Loempia’s uit de pan, die heb je vast nog niet zo vaak gemaakt. We kennen allemaal de verse (Vietnamese) loempia’s wel en natuurlijk de spring rolls die je op de markt kunt halen of kunt bestellen bij de sushi. Deze loempia’s zijn gemaakt met ingrediënten die je ook gebruikt in de verse loempia’s gemaakt met […]

Smashed potatoes met mascarpone dip

mascarpone dip

Ik ben dól op smashed potatoes; er zijn namelijk maar weinig andere manieren waarop aardappels uit de oven zó krokant worden. Goed, het vergt net even iets meer werk dan aardappels in stukken snijden en direct in de oven roosteren, maar persoonlijk vind ik het zeer de moeite waard. Deze keer maakte ik smashed potatoes […]