Gnocchi ovenschotel met mozzarella en pesto

Deze gnocchi ovenschotel met mozzarella en pesto is een gerecht met een heerlijke combinatie van ingrediënten, en verdient zeker een plek op OMF! Deze kleine, zachte deegbolletjes zijn ongelooflijk veelzijdig; ik bak ze vaak in de pan en serveer ze in een lauwwarme salade, of kook ze voor een meer traditioneel pastagerecht. Dit specifieke gerecht, […]
Zoete aardappel gnocchi met salieboter

Gnocchi vind ik sowieso al heel lekker, maar deze zoete aardappel gnocchi met salieboter is weer een nieuwe top gnocchi-variant al zeg ik het zelf! Echt super smaakvol en zacht. Ik ben niet per se een groot fan van zoete aardappel maar dus wel van gnocchi en ik wilde kijken of beide smaken samen zouden […]
Zelfgemaakte gnocchi met saffraan en bacon

In mijn Reishonger kookboek staat al een recept voor zelfgemaakte gnocchi maar ik realiseerde me dat ik jullie hier de how-to op OMF nog nooit heb laten zien. Hartstikke zonde want er zijn maar weinig dingen lekkerder dan zelfgemaakte gnocchi als je het mij vraagt. Boterzachte kussentjes, ik vind het net zo lekker als pasta. […]
Gnocchisalade met pesto en garnalen

Ik deelde laatst in een van mijn eetoverzichten een foto van deze gnocchisalade. Het recept is min of meer per ongeluk ontstaan nadat ik een combinatie maakte tussen mijn gambaspiezen met pesto en de gnocchisalade met makreel van Viv. Het was in eerste instantie ook niet de bedoeling om hier een uitgebreider recept van te […]
Gnocchi-salade met makreel en bieslookmayo

Gnocchi haal ik niet zo vaak in huis. En dat is toch een beetje jammer. Want als je die kleine bolletjes dus even flink opbakt (altijd lekker de tijd geven), heb je een heerlijke basis voor bijvoorbeeld een salade. Ik besloot er deze keer een vrij zonnige variant van te maken, met radijsjes, verse bieslook […]
Gebakken Gnocchi met Geroosterde Paprika en Ricotta

Geroosterde paprika die een beetje pittig gemaakt wordt, vind ik een gouden combi met frisse ricotta. Op basis hiervan bedacht ik dit gerecht. Van de geroosterde paprika’s maakte ik een saus én ik sneed van de overgebleven stukken lange reepjes, voor door de gnocchi heen. En die gnocchi bakte ik op, in plaats van het […]
Gnocchi chorizo uit de oven

Voor deze gnocchi chorizo uit de oven heb ik geen kruiden of specerijen gebruikt. Normaal probeer ik de tomatensaus van pastagerechten nog op te fleuren met kruiden of specerijen. Waarom ik dit nu niet gedaan heb? Eigenlijk om een aantal redenen: a. ik had totaal geen zin om te koken na een drukke werkdag dus […]
Gnocchi uit de oven met kippenpoten en spinazie-kaassaus

Mag ik hier even vermelden dat ik dol ben op ovenschotels? Het is zó handig! Vooral op doordeweekse dagen zet ik ze graag op tafel. Overdag doe ik dan al het nodige voorbereidende werk en ’s avonds schuif ik de schotel vervolgens de oven in. Resultaat? Nauwelijks afwas, nauwelijks tijd kwijt aan koken ’s avonds […]
Gnocchi met tomatensaus en tonijn

Gnocchi is een product dat ik eigenlijk veel te weinig gebruikt. Zonde, want je kunt er heel veel lekkere dingen mee maken. Mijn favoriete recept voor gnocchi is er een waarbij de aardappelballetjes in de oven of koekenpan wordt klaargemaakt, maar deze variant voor gnocchi met tomatensaus en tonijn was toch ook wel bijzonder lekker. […]
Gebakken gnocchi

Gebakken gnocchi, by far mijn meest favoriete manier om gnocchi te bereiden tegenwoordig! In 2013, toen ik dit artikel voor het eerst publiceerde, schreef ik het volgende: “Jullie hebben al kunnen lezen dat ik niet al te lang geleden mijn eerste ervaring met gnocchi had. Een geslaagde ervaring weliswaar. Gnocchi wordt door veel mensen bestempeld […]
Gnocchi ovenschotel

Met het schaamrood op mijn wangen moeten ik bekennen dat ik tot voor kort nog nooit gnocchi had gegeten, laat staan gemaakt. Ik heb me altijd al afgevraagd hoe deze deegballetjes van aardappel zouden smaken en aangezien ik verknocht ben aan pasta, kon het dan ook niet lang meer duren voordat ik met gnocchi aan de […]