Vegan sushi stacks met ’tonijn’

Alle sushi fans handen omhoog! Ik ben stiekem wel benieuwd hoeveel handen er omhoog zijn gegaan want ik geloof dat sushi een gevalletje hate it or love it is. Ik ben er dól op, altijd al geweest ook. Of ik het nou in een restaurant eet, thuis, zelf maak of laat bezorgen. Sushi hebben we op OMF […]
Spinazie-champignonquiche

Hoeveel variaties kan een mens bedenken op hartige taarten en/of quiches… Als het aan ons ligt: véél. Als je Ohmyfoodness al een poosje volgt dan zie je regelmatig quiches voorbij komen. Ze zijn ook zó ideaal: makkelijk om te maken, perfect om restjes mee op te maken en ook nog eens handig om te bewaren […]
Gegrilde groenten met halloumi en chimichurri

Gegrilde groenten zijn voor mij altijd ideaal om snel te serveren bij een gerecht waar zelf niet zoveel groenten in gaan. Zoals jullie weten ben ik nogal van de simpele pasta’s, denk bijvoorbeeld aan deze tagliatelle met knoflookroomsaus, en gegrilde groenten zijn dan perfect om daarbij te serveren! Met name als het weer wat herfstiger […]
Bao’s met zoete kip uit Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

Als je ons ergens blij mee kunt maken dan is het met Aziatische gerechten. En dan met name broodjes, dim sum, dat soort dingen. Een tijdje geleden kreeg ik het boek Chinese Takeaway met 5 Ingrediënten thuisgestuurd en je snapt dat ik een dansje door de woonkamer deed. Want Aziatische recepten in combinatie met gemak? Dat moet […]
Everything but the bagel kruidenmix

Jaren geleden waren Viv en ik samen naar New York en deden we een fietstour door Brooklyn. Tijdens de Brooklyn Bike Tour fiets je niet alleen door de buurt, je bezoekt ook diverse eetkraampjes en -gelegenheden. Een bageltentje hoort daar uiteraard bij en ter plekke mochten we kiezen welke bagel we wilden met welk beleg. Het was […]
Fastfood Friday: Flatbreadpizza met gerookte zalm

Zoals jullie weten ben ik dol op pizza, het is mijn favoriete fastfood. En ook alle ‘gezondere’ en simpelere varianten die lijken op pizza vind ik top. Pizza uit de pan bijvoorbeeld, pizzarolls maar ook flatbreadpizza. Deze flatbreadpizza heb je binnen 10 minuten op tafel staan, makkelijker en sneller kun je het bijna niet krijgen. […]
Kanelbullar (Scandinavische kaneelbroodjes)

Jaren geleden was ik op persreis naar Zweden en bij iedere stop stond wel iets lekkers klaar voor de Fika. Fika is in Zweden een bekend begrip en staat voor het bewust even tijd nemen om bij te kletsen onder het genot van koffie/thee met iets zoets. Dat zoetige bestond dikwijls uit Kanelbullar, kaneelbroodjes. Kaneelbroodjes kent […]
Ei in bladerdeeg met kaas & kerriedip

Stop een goede vulling in bladerdeeg en je hebt een lekker hapje. Iets wat we vaak doen voor feestelijke dagen en daarom dacht ik, waarom stoppen we geen ei in bladerdeeg? Mét een plakje kaas, en nog wat kaas erover. Dat is toch hartstikke lekker, en een upgrade van een gewoon eitje? – al blijft […]
Met couscous gevulde aubergine

Het gerecht dat ik vandaag met je deel is er een die ik thuis niet op tafel hoef te zetten. Om te beginnen al omdat Tim allergisch is voor noten dus ja, met die rokerige amandelen maak ik hem niet blij. Maar ook zijn ze thuis niet zo fan van aubergine en/of couscous. Zonde, ik […]
Picknicksnack: Kip Hawaii spiesjes

Zo heel af en toe zie ik wel eens mensen in het park zitten, compleet met (wegwerp)barbecue. Zoiets heb ik zelf echt nog NOOIT gedaan, ik neem gewoon eten mee van huis dat je direct kunt eten, maar ik kan het me wel voorstellen dat het heerlijk is om je eten te bereiden tijdens de picknick. […]
Krokante falafel met citroen-yoghurtdip

De zomervakantie loopt alweer langzaam op zijn eind, ook mijn kleuter moet al bijna weer naar school. Is het voor jou ook zo voorbij gevlogen? Hier in ieder geval wel! Hoe dan ook, ook in september kan het nog mooi weer zijn en in het najaar kan er nog volop gepicknickt worden, dus ik deel […]
Fastfood Friday: Caesar Salad wrap met gefrituurde kip

Caesar Salad koppelen aan Fastfood Friday, ik snap dat je wenkbrauwen daar een beetje van omhoog gaan. Maar hear me out! Voor deze super lekkere wraps heb ik de kip namelijk voorzien van een krokant jasje en het vlees gefrituurd. Daarbij heb ik uiteraard de hele wrap ingesmeerd met mayonaise en ook flink wat Parmezaanse kaas gebruikt […]
