Soft taco’s met Cajun kabeljauw en maissalsa

Als het aankomt op barbecuen bereid ik niet vaak vis op de grill. Hoewel ik dol ben op vis, vind ik het toch echt een makkelijker product om te bereiden in de koekenpan of oven. Maar met een visklem is het een koud kunstje om ook fragiele vissoorten op het grillrooster te leggen. Zoals kabeljauw. […]
Panzanella met perzik en buffelmozzarella

Perziken zijn niet het hele jaar door goed te krijgen. En dat is maar goed ook want wanneer ze er wel volop zijn, dan weet je dat het seizoen voor deze fruitsoort weer is aangebroken en dat ze hartstikke lekker zijn. Ik ben zelf er zelf ook echt gek op (sowieso op zomerfruit) dus hier […]
Philly cheesesteak gevulde paprika’s

Ik deelde laatst al een recept waarin gegrilde paprika’s de hoofdrol speelden, vandaag doe ik het nog een keer! Het recept is daarentegen weer heel anders: ik maakte Philly cheesesteak paprika’s. Philly Cheesesteak ken je misschien wel als een sandwich met daarop steak, groene paprika, ui, champignons en kaas. Het is heel gangbaar in Amerika en ik […]
Krokante smashed potato salade

Járen geleden maakte ik ooit voor Ohmyfoodness eens smashed potatoes. Dat zijn aardappeltjes die zijn voorgekookt, plat zijn gestampt en vervolgens zijn geroosterd in de oven. Dat klinkt niet heel bijzonder, maar neem van mij aan dat de sensatie heel anders is dan die van gewone geroosterde aardappeltjes. Door de aardappeltjes voor te koken zijn ze vanbinnen […]
Witte koolsalade met oude kaas, gerookte kip en mosterd-dilledressing

De combinatie van oude kaas met mosterd is een hele oude natuurlijk, maar het is er wel eentje die altijd goed is. En altijd heel erg lekker. Ik stopte allebei de ingrediënten in deze goed gevulde salade die op basis van witte kool is gemaakt, maar eigenlijk ook een basis van quinoa heeft. Het was […]
Pad Thai

In mijn studerende leventje heb ik stage gelopen in de hoofdstad van Thailand: Bangkok. Ik was toen nog niet bezig met Ohmyfoodness en achteraf vind ik dat ontzettend jammer want wat had ik graag meer willen proeven van de echte authentieke Thaise keuken. Gelukkig ben ik nog een keer terug geweest naar het land en […]
Rijstsalade met zalm in sojasaus, honing en knoflook

Omdat de zomer eraan zit te komen vinden we het fijn om af en toe wat lichtere gerechten met je te delen die bomvol groenten zitten. Dus daarom vandaag een hele lekkere rijstsalade die vól met groene groenten zit. Misschien zie je niet direct alles terug op de foto maar er zitten sojabonen in, bimi […]
Plaattaart met gegrilde groenten en feta

Van alle hartige taarten zijn plaattaarten mijn favoriet om te maken. Met name omdat ze zó simpel zin. Niets geen gedoe met het deeg in een vorm moeten aandrukken, gewoon een kwestie van een vel bladerdeeg uitrollen en deze bekleden met ingrediënten die jij lekker vindt. Perfect toch? Deze vegetarische variant maakte ik met gegrilde […]
Gegrilde paprika’s met burrata en dukkah

Eén van de lekkerste gerechten die ik in de afgelopen weken heb gemaakt vind je nu hieronder: gegrilde paprika’s met burrata en dukkah. Ik heb altijd al eens iets met dukkah willen maken, het staat al járen in mijn kast maar op de een of andere manier vergat ik het altijd. Hartstikke zonde want het […]
Fastfood Friday: Japanse soufflé pancakes

Je hebt ze vast al wel eens gezien op Instagram of een ander social media kanaal: van die méga luchtige, dikke pancakes. Het zijn Japanse soufflé pancakes en zo op het eerste gezicht lijken ze ontzettend veel op miniatuur versies van de ‘cotton cheesecake’, de luchtige Japanse cheesecake. Van die cheesecake heb ik al eens […]
Garlic knots

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik broodjes bij de soep serveer dan is dit het liefst vers brood met knoflook. Een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter bijvoorbeeld, maar ook die ‘foute’ stokbroodjes waar de kruidenboter al in zit en die je vervolgens moet afbakken in de oven vind ik héérlijk. Voor […]
Fastfood Friday: Super makkelijke Pain au Chocolat

Pain au chocolat, ook wel chocoladecroissantjes, kennen we natuurlijk allemaal! Vaak liggen ze bij het ontbijtbuffet van een hotel maar bij iedere bakker kun je ze ook wel krijgen. Ik ben er echt dol op, maar we halen ze nauwelijks in huis omdat het altijd erg lastig is om te controleren of er noten in […]
