75 makkelijke recepten voor elke dag

Gevlochten pesto-parmezaanbrood

Gevlochten pesto-parmezaanbrood

Deze video stond al een hele tijd op de planning om op te nemen, maar iedere keer kwam het er maar niet van. Het opnemen van een broodvideo kost namelijk behoorlijk wat tijd. Sowieso moet het gevlochten pesto-parmezaanbrood dat ik vandaag met je deel al twee keer een uur rijzen en daarnaast maken we zowel […]

Broccoli-couscous met pancetta en gegrilde halloumi

BroccoliCousCousmetPancetta FI

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen direct heel enthousiast wordt van het woord ‘broccolicouscous’. Ik kan me ook voorstellen dat je dat wel wordt als je dit recept eens geprobeerd hebt. Super smaakvol, verantwoord en niet heel ingewikkeld om te maken. Ik wil je wel aanraden de broccolicouscous zelf te maken van een stronk […]

Buddhabowl met gekruide kip, spinazie en rozenharissa

Buddhabowl met gekruide kip, spinazie en rozenharissa

In het eetoverzicht van week 6 kwam er een foto van deze buddhabowl voorbij. Ik kreeg toen een paar keer de vraag of ik het recept er nog van ging delen omdat het er zo lekker uit zag. De laatste tijd fotografeer ik voor Ohmyfoodness steeds minder vaak ons avondeten. Niet uit luiheid hoor. We […]

Koffie-kaneelbroodjes

Koffie-kaneelbroodjes

Om te beginnen ben ik sowieso al fan van kaneelbroodjes. Niet alleen omdat ik ze heel erg lekker vind, ik vind ze bij uitstek ook zeer geschikt om flink mee te variëren. Vandaag maak ik koffie-kaneelbroodjes en die zijn net zo simpel om te maken als het klassieke recept. Je voegt gewoon wat instant espressopoeder […]

Hartige Galette met Cherrytomaatjes en Geitenkaas

HartigeGaletteTomatenGeitenkaas FI

Wat ik zo leuk vind aan een galette, is dat het supersimpel om te maken is, en dat je een mooi klein taartje op tafel kan zetten. Weinig moeite voor zo’n feestelijk resultaat, leuk toch? Ik vind van wel en ga dit dus vaker doen. Dat is het leuke aan voor OMF werken: je maakt […]

Fastfood Friday: Broodje bal met pindasaus

Broodje bal met pindasaus

Vandaag op OMF een Fastfood Friday in Hollandse stijl, ik ga namelijk aan de slag met een klassieker voor de lunch: broodje bal! Ik was dus vroeger zo’n verwend meisje dat wel eens brood met een gehaktbal van de avond ervoor mee naar school kreeg. Mijn moeder bakte steevast altijd meer gehaktballen dan we op […]

Fastfood Friday: Zachte ragoutbroodjes

Zachte ragoutbroodjes

Zoals jullie weten heb ik afgelopen half jaar het eerste kookboek van Fatima mogen fotograferen dat in april 2019 in de winkels komt te liggen. Persoonlijk vind ik Fatima echt de koningin van het brood. Ik heb met haar al eerder een video opgenomen waarin we Batbot maakten, be-la-che-lijk lekker, maar zij heeft op haar […]

Ottolenghi’s geroosterde aubergine met kerrieyoghurt

Geroosterde aubergine met kerrieyoghurt

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog maar weinig kookboeken koop. Logisch ook wel als je ziet hoeveel ik er in een jaar binnenkrijg. Een fijne bijkomstigheid van mijn werk is dat ik een nieuw verschenen kookboek vaak aan kan vragen als ik hem echt graag wil. Toch verschijnt er heel af en toe zo’n […]

Broodje Hete Kip Ketjap

BroodjeHeteKipKetjap FI

Ketjap is al-tijd goed. Deze saus doet zoveel voor vlees, ik gooi altijd een scheut door het gehakt heen als ik gehaktballen maak. En ook voor dit makkelijke broodje kip doet het heel veel. Een simpel recept om te maken, en het heeft een groots resultaat als je het mij vraagt. Door de kip te […]

Fastfood Friday: Cheeseburger quesadilla’s

Cheeseburger Quesadilla's

Een ultiem Fastfood Friday-recept is er voor mij een die het beste uit twee werelden combineert. Twee losstaande gerechten combineren tot één, dat vind ik altijd de allerleukste uitdaging. Laatst ging ik deze uitdaging weer aan en maakte ik Cheeseburger Quesadilla’s, een ware hit zeg ik je. Ik ben dol op quesadilla’s én dol op […]

Frittata met Truffel, Paddenstoelen en Pecorino

PaddenstoelenFritatta FI

Een frittata noem ik ook wel een hartige taart uit de pan. De snelle variant van de quiche zeg maar. Want zonder deeg, en zonder oven, maar wel met de vulling die ook prima in een quiche zou kunnen. En als ik het maak, dan vaak met een Italiaanse twist met zoete puntpaprika, oregano, zongedroogde […]

Pita Pizza’s met Zoete Aardappel Hummus, Gebakken Boerenkool en Feta

PitaPizzasmetHummusBoerenkoolFeta 2

Onlangs heb je wellicht het recept voor kruidige zoete aardappel hummus voorbij zien komen. Als je deze pita pizza’s gaat maken, dan mag je dat recept er ook even bij pakken. Is namelijk de basis van deze snelle mini pizza’s. Een kruidige en zoete basis. Daar vond ik nog wel wat hartigs bij passen dus […]