Vegetarische filet américain uit Oh baby!

Het nadeel van boeken die pas in het najaar uitkomen is dat ik nauwelijks tijd heb om ze te behandelen op OMF. Content op de blog staat in november en december voornamelijk in het teken van de feestdagen en daar past dan nooit zoveel meer tussen. Dat is ook de reden dat ik vandaag pas […]
Fastfood Friday: Zeeuwse bolussen

Dit recept is zo ongelofelijk vaak aangevraagd in videovorm en iedere keer kwam het er maar niet van om het te maken. Ik vond echter dat de eerste Fastfood Friday van het nieuwe jaar wel direct een goede moest zijn en toen zag ik dit gerecht in mijn brainstorm-lijstje staan: Zeeuwse bolussen! Wie kent Zeeuwse […]
Kruidige zoete aardappelhummus

Van lekkere dips kun je nooit genoeg recepten hebben, toch? Ben ik het roerend mee eens en aangezien ik zin had in een dip met veel smaak, bedacht ik deze. Een zoetige smaak door de zoete aardappel en honing en kruidig door de vele kruiden die ik eraan toevoegde. Gember, kaneel, knoflook, paprika.. Van alles […]
Fastfood Friday: Camembert in brood met tijm en rozemarijn

In de Fastfood Friday van vandaag leg ik, in tegenstelling tot in de voorgaande aflevering, echt de focus op fast. Dit ‘recept’ is namelijk in 20 minuten gemaakt, meer tijd heeft het echt niet nodig. En da’s ideaal voor aankomende feestdagen als je de stress toch al wat hoog in je bol hebt zitten of simpelweg geen […]
Suikerbrood met amandelspijs en speculaaskruiden

Suikerbrood is echt zo’n ‘snack’ die ik bewust niet in huis haal hier omdat we vervolgens niets anders eten voor het ontbijt en de lunch. We zijn dol op suikerbrood, allebei en ik gok dat Vic het ook wel lekker zou vinden – de zoetekauw. Alweer een poosje geleden maakte ik zelf suikerbrood naar een […]
Tzatziki bowl

Alweer een poos geleden deelde Viv in haar eetoverzicht een tzatzikibowl. Klonk heerlijk en toen ik later op Instagram de vraag kreeg of het recept nog gedeeld ging worden besloot ik zelf ook maar eens aan de slag te gaan met zo’n bowl. Ik kleedde hem een tikkeltje meer aan, maakte heerlijk zelfgemaakte tzatziki en […]
Suikerbollen

Alweer een héle poos geleden maakte ik voor OMF zelf krentenbollen, een succesrecept en ik krijg nog wekelijks vragen of opmerkingen over dit recept. Ik weet niet meer waar ik een paar maanden terug was maar daar proefde ik voor het eerst suikerbollen. Nog nooit had ik er van gehoord maar ik was direct fan. […]
Babka met perzik en blauwe bessen

Eén keer eerder maakte ik Babka en dat was deze variant met pindakaas en chocolade. Be-la-che-lijk lekker en echt, je blijft je vingers aflikken. Babka is een Joods, luchtig, ietwat zoetig brood dat vaak gemaakt wordt met een vulling van kaneel of chocolade. Ik vind het altijd lastig om aan te geven waar mij het ’t […]
Flammkuchen met aardappel en prei

Als je dol bent op pizza dan lust je Flammkuchen zeer waarschijnlijk ook. Ik ben er in ieder geval dol op. Krokante bodem, crème fraîche in plaats van tomatensaus en toppings waarmee je eindeloos kunt variëren. De allerlekkerste Flammkuchen vind ik toch wel de standaard variant met spek en ui, maar omdat het nu steeds […]
Rozemarijn & mozzarellabroodjes

Ik kon me de laatste keer dat ik zelf brood ging bakken niet meer herinneren en dat is een slecht teken. Ik vind het zelf bakken van brood namelijk onwijs leuk om te doen en wat mij betreft gaat er ook niets boven versgebakken brood. Toch wilde ik iets anders dan normaal, broodjes die je […]
Naanbrood Pizza met Pesto en Ricotta

Pizza! Maar dan anders. De bodem is van naanbrood en is, heel makkelijk, gemaakt van maar 3 ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, Griekse yoghurt en een eetlepel zelfgemaakte pesto. Een kind kan de was doen. Nadat je het deeg gemaakt hebt grill je het onder de contactgrill (ja, ook weer lekker simpel) en vervolgens beleg je het […]
Wraps met Halloumi en Gegrilde Groenten

ZO. Ik geloof dat ik een nieuw favorietje in de categorie ‘superlekkere en makkelijke recepten’ heb gevonden. Deze wraps met gegrilde halloumi en gegrilde groenten zijn absoluut een hit hier in huis. Hartstikke smaakvol, een beetje zoutig door de halloumi en lekker simpel te maken. Maar wacht, halloumi. Geen idee wat het is? Kaas, gemaakt […]