Pompoenbrood

Het liefst duik ik tegenwoordig iedere week de keuken in om vers brood te bakken, ik vind het zo ontzettend leuk om te doen! Pretzels, Bagels of dit Pompoenbrood, niets is wat mij betreft lekkerder dan een nog warm brood uit de oven. Een klein beetje boter erop misschien en wat grof zeezout, meer heeft […]
Video: Naanbrood bakken

Toen ik laatst bij Francesca een artikel zag over het maken van Naanbrood was het voor mij al vrij duidelijk dat ik dit ook heel snel moest gaan doen. Ik ben namelijk gek op Naan en vind het heerlijk om er een pizza van te maken of om het warm te eten met verse hummus. […]
OMF’s Studentenkeuken: Broodje pittige kip

Zoals inmiddels wel bekend ben ik niet zo’n groot liefhebber van brood als avondeten. Hoewel ik dol ben op vers brood uit de oven, maak je mij er niet snel gelukkig mee door het te serveren als avondeten. Echter is het natuurlijk wel heel makkelijk in gebruik en budgetvriendelijk en hierdoor dus geschikt voor OMF’s […]
Fastfood Friday: Bagel Wilde Zalm

Afgelopen maandag liet ik je al zien hoe je zelf bagels kunt maken. Het zou natuurlijk zonde zijn als we deze heerlijke broodjes niet zouden gebruiken voor een recept en dus deel ik vandaag één van de recepten van Nederlands’ bekendste bageltent Bagels & Beans met je. Eén van hun meest bestelde bagels is de Bagel Wilde […]
Bagels maken

Ik ga het serieus steeds leuker vinden om brood te bakken. Dit is trouwens ook een beetje ontstaan uit luiheid, nu ik een keukenmachine heb kan ik het brood met een deeghaak kneden waardoor ik niet minuten lang met mijn handen deeg hoef te bewerken. Ik weet dat je met kneden juist ‘liefde in het […]
OMF’s Studentenkeuken: Panini Hawaii

Dat in OMF’s Studentenkeuken altijd alles makkelijk, snel klaar en budgetvriendelijk moet zijn is voor mij ook best wel eens lekker. Niet eindeloos in de keuken staan voor een mooi gerecht, niet tal van ingrediënten gebruiken voor de beste smaak… Gewoon snel een ontbijt, lunch of diner in elkaar flansen zodat ik ook snel weer verder kan […]
Fastfood Friday: Tuna Melt

Ik ben nooit een groot fan van tonijn uit blik geweest. Ik koos altijd liever voor makreel maar ik moet zeggen dat ik er de laatste tijd toch steeds meer aan begin te wennen. De sterke vissmaak van de tonijn vind ik inmiddels best lekker in salades, mits het met mate wordt gebruikt. En toch […]
Fastfood Friday: Pretzels

Het typische New Yorkse straatbeeld is niet compleet zonder Pretzels. Deze luchtige broodringen zie je vrijwel overal en naast dat ze er leuk uitzien smaken ze ook nog eens goed. Hoewel dit niet enorm Fast is om te maken en het ook niet bereslecht is, vond ik dit recept toch geschikt om te delen in Fastfood Friday. […]
Kerststol

Elk jaar kijk ik er weer naar uit: Kerststol! Ik vind het heerlijk: zacht, smeerbaar amandelspijs, omhuld door vers brood gevuld met krenten en rozijnen, dit alles verstopt onder een laag poedersuiker. Gelukkig wordt het ook met Pasen verkocht (als paasstol), dan hoef ik er niet zo lang op te wachten! Thuis aten we het […]
Fastfood Friday: McWrap Honing-Mosterd

Dat ze bij fastfoodketens alleen nog maar burgers verkopen is allang achterhaald. Onze ‘eigen’ McDonald’s verkoopt namelijk al een aantal jaar de McWrap: een tortillawrap veelal gevuld met kip, sla, groenten en een lekkere saus. Mijn favoriete wrap is de McWrap Honing-Mosterd. Een stuk minder ongezond dan een burger en alsnog ontzettend lekker. Voor Fastfood […]
Hartige wentelteefjestosti

Wentelteefjes, lekker! Wie kent ze niet, de gebakken ‘broodpannenkoekjes’ met suiker en kaneel. Al tijden wilde ik hier een hartige draai aan geven, iets totaal anders dan de zoete traktatie die je normaal verwacht bij wentelteefjes. Ik kwam op deze hartige wentelteefjestosti. Eigenlijk een combinatie van tosti en wentelteefjes, met pit! Er zit namelijk wat […]
Crostini met avocado en garnalen

Wanneer je eens wat meer tijd hebt voor je lunch zou je je eigenlijk eens iets meer moeten uitsloven. Weg met de standaard bruine boterham met het snelle beleg en helloooo overheerlijke sandwich. Deze crostini met avocado en garnalen zou ik iedere dag wel willen eten, zo ontzettend lekker. Bovendien ook nog eens lekker vullend waardoor je […]