Krokante wraps met kipgehakt en romige chimichurri

Ik heb lang gestoeid met het bedenken van een naam voor dit recept, maar uiteindelijk zijn het gewoon krokante wraps met kipgehakt en romige chimichurri geworden. En dat is preciés wat het is. De wraps heb ik gevuld met kipgehakt, sla, avocado en feta. Door de wraps daarna onder de contactgrill te leggen worden ze […]
Mexicaanse Burrito’s zonder pakje

Wij eten zelf eigenlijk nauwelijks uit pakjes maar de ENIGE maaltijd die we wél uit een pakje halen zijn de Mexicaanse Burrito’s van Knorr. Daar zijn we gewoon ontzettend dol op. Heerlijk die gekruide kip en met name het sausje van crème fraîche is hier enorme favoriet. Ik voeg altijd twee paprika’s en wat mais […]
Tortillataart (Fastfood Friday)

Een tortillataart ken je waarschijnlijk eerder als een taart met op elkaar gestapelde tortillawraps. Deze variant is net weer een beetje anders. Ik maakte de hartige taart namelijk echt zoals je gewend bent, maar in plaats van taartdeeg gebruikte ik tortillawraps. Deze wraptaart zou je kunnen vullen met ieder soort vulling dat je lekker vindt. […]
Fastfood Friday: Tostada met cajungarnalen en ananassalsa

Toen ik laatst het recept voor de Crunchwrap Supreme met jullie deelde liet ik al zien dat het echt héél erg lekker is om wraps te frituren. Tortillawraps worden dan heerlijk krokant en bollen lichtjes op waardoor ze wat luchtiger worden. Ik vond het zó lekker dat ik besloot dat ik een recept wilde schrijven, […]
Fastfood Friday: Tacorolls van croissantdeeg

Ik ben dol op van die blikken croissantdeeg, het is namelijk zo heerlijk veelzijdig! Ik heb jullie al veel vaker laten zien dat je het deeg niet alleen maar hoeft te gebruiken om croissantjes van te rollen. Het is namelijk ook perfect om er een brood mee te maken, zoete cruffins of om er cheesecakebars […]
Fastfood Friday: Crunchwrap supreme

Ik denk dat iedereen wel eens een keer van Taco Bell heeft gehoord: de ‘Mexicaanse’ fastfood keten uit Amerika. Inmiddels zijn er in Nederland ook diverse vestigingen te vinden, maar in al die keren dat ik voorbij een vestiging liep, ben ik er nog nooit naar binnen geweest. Hoewel het eten me heerlijk lijkt, durf […]
Fastfood Friday: Kaastaco’s met pulled beef

Ik zag het ooit Tieghan van Half Baked Harvest een keertje doen: een burrito maken en die vervolgens bakken IN gesmolten kaas. Het resultaat was een krokante kaaslaag om de burrito heen. Naaaah, dat is toch helemaal briljant? Ik besloot de proef op de som te nemen en maakte deze kaastaco’s met pulled beef op […]
Mexicaanse rijstschotel met kip

Inmiddels werk ik al een aantal jaren samen met Heinz voor hun Heinz Tomato Frito en in die tijd heb ik al een handvol heerlijke recepten gecreëerd. Echte publieksfavorieten blijkt, want jullie maken met name de Kip Stifado en mijn Balsamico-kip met mozzarella en tomaatjes ontzéttend vaak. Vandaag hoop ik weer zo’n succesnummertje aan jullie […]
Mexicaanse tacolasagne – Fastfood Friday

Lasagne met Mexicaanse vibes, zo kun je deze tacolasagne denk ik het beste omschrijven. Het is een heerlijke mix tussen een traditionele lasagne en de smaken van de Mexicaanse keuken. Ik bouwde het hele gerecht op zoals ik dat ook met lasagne zou doen, maar gebruikte ingrediënten die perfect passen bij een Mexicaanse lasagne. Denk […]
Fastfood Friday: Nachoburgers

Ik weet niet meer precies hoe we bij dit receptidee kwamen, maar het was tijdens een app-sessie met mijn collegaatje Wies. Ik geloof dat we iets bespraken over een Mexicaans merk en dat toen het idee voor deze Nachoburgers ontstond. Dat idee begon heel abstract als ‘burgers met tortillachips’ en werd steeds verder uitgebouwd tot […]
Fastfood Friday: Cheeseburgernacho’s

Ik ben gek op alles dat met nacho’s te maken heeft. Welke toppings je er ook overheen gooit; zet mij een schaal nacho’s voor en ik eet ze allemaal op. Hoewel deze cheeseburgernacho’s wellicht een beetje gek klinken, gaat het frisse van de ijsbergsla en de smaak van de ketchup juist heel goed samen met […]
Soft taco’s met pulled portobello

Het stond al eeuwen op mijn lijstje om een keer pulled portobello te maken, maar op een of andere manier kwam het er niet van. Ik wilde het namelijk niet ‘gewoon’ op een broodje serveren want a. dat leek me een beetje saai en b. ook gewoon niet zo heel lekker. Uiteindelijk bedacht ik dit […]