75 makkelijke recepten voor elke dag

Kwark pancakes met 3 ingrediënten

Kwark pancakes

Ik moet toegeven dat ik niet echt een ontbijter ben. Waar sommige mensen helemaal lyrisch worden van een uitgebreide smoothiebowl ’s ochtends, een bak overnight oats of Eggs Benedict heb ik het ’t liefst zo simpel mogelijk. Ik heb ’s ochtends nog niet zo’n honger dus ik hoef meestal ook niet een uitgebreid ontbijt. Op […]

Fastfood Friday: Croissant Sandwich met Eiersalade en Bacon

PASEN Croissant Sandwich met Eiersalade en Bacon ST

Croissants vind ik echt heerlijk, en al helemaal als het van die hele goede knapperige van de bakker zijn. Tegelijkertijd vind ik ze ook een beetje sjiek, en écht iets voor een ontbijt, lunch of brunch tijdens feestelijke dagen. Zoals Pasen dus, daar vind ik ze gewoon bij horen. Bij ons zullen ze dus niet […]

Budgetproof Brunchplank voor Pasen

Budgetproof brunchplank voor Pasen

Pasen is in aantocht en hoewel je deze dagen dit jaar wellicht anders viert dan gebruikelijk, wil dat niet betekenen dat je niet kunt uitpakken. Bij ons staat met Pasen alles in het teken van het ontbijt of de brunch en speciaal voor die gelegenheid bedacht ik deze budgetproof brunchplank voor Pasen. Budgetproof inderdaad, alle […]

Vanilleyoghurt uit de Instant Pot

vanilleyoghurt uit de instant pot

Ik heb het altijd al eens willen doen: zelf yoghurt maken. Jaren geleden heb ik er al eens onderzoek naar gedaan maar al gauw vond ik het teveel gedoe. Zorgen dat de temperatuur gelijk bleef, een pan helemaal moeten inpakken met theedoeken, aan de slag met een suikerthermometer. Nee, dat zag ik totaal niet zitten. […]

Fastfood Friday: Red Velvet wafels met witte chocoladesaus

Red velvet wafels met witte chocoladesaus

Ok, nog eentje dan… speciaal voor Valentijnsdag een romantische Fastfood Friday. Ik haalde mijn kleurstoffen weer tevoorschijn en ging aan de slag met het maken van… JAWEL! Red Velvet wafels – zó lekker. Erbij maakte ik witte chocoladesaus want als je het mij vraagt zijn Valentijnsdag en chocolade onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heb je nou […]

Croissantbake met brie & parmaham

Croissantbake met brie en parmaham

Het kerstontbijt is bij ons thuis iets ondergeschikt aan het kerstdiner, maar toch ontbijten we ook graag uitgebreid op beide kerstdagen. Ik vind het altijd leuk om daarbij iets warms op tafel te zetten en dit jaar bedacht ik deze croissantbake met brie & parmaham. Mocht je niet zo van de brie en/of parmaham zijn […]

Kwarkbroodjes met rozijnen

Kwarkbroodjes met rozijnen

Ik bestel mijn brood altijd, heel decadent, bij de bakker. In Apeldoorn hebben we namelijk De Bakker aan Huis die iedere week brood bij je langs komt brengen als je het online hebt besteld. Ideaal en hartstikke lekker. Scheelt weer naar de winkel gaan en in de rij staan want op de een of andere manier is […]

Fastfood Friday: Ham-kaas croissantbrood

Ham-kaas croissantbrood

Vroegâh, toen ik nog bij mijn ouders woonde stond er op zondagochtend altijd een uitgebreid ontbijtje klaar. Mijn vader was altijd als eerste op en bakte kaiserbroodjes in de oven, kookte eitjes en/of maakte zelf Danerolles. Vooral die Danerolles vond ik altijd een hit want ik was dol op de warme, zelfgemaakte ‘croissantjes’ met ham en […]

Cruffins met Peer en Vanillesaus

cruffins met peer

Ik was eigenlijk helemaal niet bekend met cruffins, totdat ik het lekkere recept van Sabine voorbij zag komen. Maar toen realiseerde ik me dat ik ze wel degenlijk eens gegeten had. In IJsland namelijk, mét Sab! Ik vond ze er toen vooral heel mooi uitzien en súperlekker, maar had geen idee dat dat dus cruffins […]

Bagels met cashew cream cheese en zomerfruit

BagelCashewCreamZomerfruit FI

Bagels. Het leuke broodje waar je eindeloos mee kunt variëren door er verschillende spreads en toppings op te doen. Er zijn ontzettend veel ideeën te vinden over hoe je dit broodje kunt beleggen, en in veel restaurantjes staan ze wel op de lunchkaart. Vaak met cream cheese, want dat is natuurlijk hoe je ze origineel […]

Cook the books: Groningse Poffert uit ‘Nederland Kookboek’

Groningse poffert

In deze gekke quarantaine-tijd heb ik besloten wat meer te doen met mijn kookboeken. Mijn kookboekenstash is vrij uitgebreid zoals je je wellicht kunt voorstellen en er zitten zoveel mooie pareltjes tussen waar ik gewoon nog helemaal niets of veel te weinig mee heb gedaan. Ik blaas Cook the Books dus weer nieuw leven in. In deze […]

Fastfood Friday: Kaneelwentelteefjes met witte chocolade en aardbeien

KaneelWentelteefjesmetWitteChocoladeenAardbeien FI

Wentelteefjes, maak jij ze wel eens? Oud brood leent zich er perfect voor en mócht je toevallig nog wat sneetjes in huis hebben, dan is dit het perfecte excuus om deze kaneel wentelteefjes met witte chocolade en aardbeien eens te maken. Vergis je niet, het is een aardig bommetje dus met dit recept heb je […]