Ovenschotel met kippendijen en balsamico champignons

Sommige ingrediënten heb je altijd in huis. Of misschien heb je het niet per sé altijd in huis, maar zijn het van die dingen die je gewoon heel regelmatig koopt. Ik heb dat dus met zoete aardappel. Er is werkelijk zó veel mee te verzinnen, dat je altijd gevarieerd kunt eten door het te combineren […]
Fastfood Friday: Wentelteefjes ovenschotel

Hoewel ik het heerlijk vind om een kerstontbijt te organiseren voor familie of vrienden, vind ik het toch altijd wel jammer dat je redelijk bijtijds op moet staan om de keuken in te duiken. Kerst is voor ons namelijk ook wel echt een weekend. Eentje waarin we uitslapen, mits Vic dat toelaat natuurlijk, en waarin […]
Gnocchi chorizo uit de oven

Voor deze gnocchi chorizo uit de oven heb ik geen kruiden of specerijen gebruikt. Normaal probeer ik de tomatensaus van pastagerechten nog op te fleuren met kruiden of specerijen. Waarom ik dit nu niet gedaan heb? Eigenlijk om een aantal redenen: a. ik had totaal geen zin om te koken na een drukke werkdag dus […]
Fastfood Friday: Big Mac ovenschotel

Yeeees lieve mensen, jullie favoriete rubriek is weer terug van weggeweest! Al een tijdje speelde ik met het idee om Fastfood Friday weer een permanente plek te geven op OhMyFoodness. Ik blijf toch een guilty pleasures blogger en omdat ik houd van duidelijkheid vond ik het wel zo prettig om de échte intens zoete, intens slechte, […]
Taco ovenschotel

Ja hoor jongens, komt ze weer met een goede dosis comfortfood. Onder comfortfood kan ik deze Taco ovenschotel zeker scharen. In mijn Guilty Pleasures kookboek nam ik een recept op voor een Cheeseburger ovenschotel en die is bij zoveel mensen favoriet geworden, dat ik het nu tijd vond worden voor een alternatief op deze ovenschotel. Nu weten […]
Kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella

Vandaag vond ik het weer eens tijd worden voor kippendijen uit de oven. Dus ik haalde ze in huis en probeerde wat uit. Het bleek een waanzinnig lekker recept te zijn! Als ik zin heb in een makkelijke maaltijd, wat doordeweeks vrijwel altijd het geval is trouwens, kies ik er al gauw voor om iets […]
Gnocchi uit de oven met kippenpoten en spinazie-kaassaus

Mag ik hier even vermelden dat ik dol ben op ovenschotels? Het is zó handig! Vooral op doordeweekse dagen zet ik ze graag op tafel. Overdag doe ik dan al het nodige voorbereidende werk en ’s avonds schuif ik de schotel vervolgens de oven in. Resultaat? Nauwelijks afwas, nauwelijks tijd kwijt aan koken ’s avonds […]
Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel

Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel is precies wat je nodig hebt op dagen waarop je iets simpels en snels op tafel wilt zetten. Misschien omdat het buiten snikheet is, je een lange werkdag achter de rug hebt, of simpelweg omdat je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel! […]
Gegratineerde ovenschotel met witte asperges en beenham

Ieder jaar als het voorjaar weer aanbreekt begin ik stiekem al een beetje te stuiteren. Voorjaar betekent in mijn ogen namelijk ook dat het seizoen voor witte asperges weer begint en laat ik daar nou DOL op zijn. Inmiddels liggen de bundeltjes witte asperges alweer in de supermarkten en kun je ze bij tal van […]
Rigatoni pastaschotel met salami en champignons

Bij het zien van de foto’s van deze rigatoni pastaschotel met salami en champignons begin ik alweer te watertanden. Ik hoef jullie inmiddels niet meer te vertellen dat ik echt dól ben op pasta. Het liefst eet ik mijn pasta met extra veel kaas en als dat betekent dat de pasta nog even in de […]
Trofie ovenschotel met gamba’s

Ik vind het altijd super leuk om tijdens het doen van de boodschappen pastasoorten mee te nemen die ik nog niet ken. Ik deed dit laatst ook toen ik ’trofie’ zag staan. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord en bij thuiskomst kwam ik erachter dat trofie een pastasoort is uit de Italiaanse […]
Panga-ovenschotel met aardappeltjes

Als ik op maandagochtend een eetplanning maak vlak voor het doen van de boodschappen kijk ik altijd even in de vriezer wat er nog aan vlees en/of vis ligt. Er zijn van die ingrediënten die altijd wat langer blijven liggen, puur omdat je er geen zin in hebt of omdat je er niets mee kunt verzinnen. […]