Wasabi-rijstsalade met groene groenten

De rijstsalades die ik tot nu toe op OMF heb gepubliceerd zijn altijd een succes geweest hier in huis. Hoewel ik dol ben op pasta- en aardappelsalades snap ik niet waarom er niet vaker salades worden gemaakt met rijst. Dit product leent zich er namelijk ideaal voor en je kunt er zó veel mee doen. […]
Kokosrijst met mangokip

Vroeger was ik nooit zo dol op warm fruit in gerechten. Mamma maakte wel eens een gerecht klaar waar appel in zat en die stukjes viste ik er altijd uit. Hoe erg ik ook tegen het vissen in je eten ben, warm fruit ging er bij mij echt niet in. Een paar jaar geleden begon […]
Gevulde puntpaprika’s met gele rijst en kliekjes

Ik vroeg laatste op Facebook of jullie het erg zouden vinden om af en toe kliekjesrecepten voorbij te zien komen. Ik ben namelijk vast de enige niet die soms (ok, vaak) kliekjes in de koelkast heeft liggen en het is zonde om dit weg te gooien. Er werd volmondig ja geantwoord dus vandaag deel ik […]
Thaise Rijstsalade met pindadressing

Rijstsalades, ik loop er steeds warmer voor! Net als pastasalades zijn rijstsalades ideaal om van te voren al te maken en dus ook heel geschikt om mee te nemen als lunch de volgende dag. Bovendien vind ik het op warme dagen ook erg lekker om ’s avonds een koude rijstsalade te eten in plaats van […]
Lekker bijgerecht: Tomatenrijst

Negen van de tien keer weet ik precies welk gerecht ik wil maken of welke samenstelling het moet hebben. Zo af en toe komt het echter voor dat ik alleen weet met welk stukje vlees ik iets wil doen en dat ik daar vervolgens nog iets bij moet verzinnen. Ik weet niet of het aan […]
Tomatenrijst met rookworst

Ah yes, het is echt weer de tijd van het jaar om rookworst te eten. Ik weet nog wel dat ik mijn ouders vroeger altijd om een halve rookworst van de HEMA vroeg, zó lekker. Zelf eet ik het de laatste jaren niet zo vaak meer, maar Marianne van Love My Food stuurde een heel […]
Gebakken bloemkoolrijst met garnalen

Laatst liet ik je al zien dat je heel makkelijk couscous kunt maken van bloemkool, of alhoewel… de echte couscous makkelijk kunt vervangen, maar wist je dat je rijst ook heel makkelijk kunt vervangen? Vandaag deel ik een recept met je voor gebakken bloemkoolrijst met garnalen. Omdat ik weet dat de vraag gaat komen: nee, […]
Super Healthy Sunday: Mediterrane rijstsalade

Oh wat houd ik toch van de Weight Watchers Community. Naast het feit dat ik zelf natuurlijk intensief gebruik maak van het ProPoints programma en dagelijks te vinden ben op de site om mijn dagboek bij te werken, biedt de community ook een eindeloos aanbod aan recepten en inspiratie. Een poosje geleden kwam ik dit recept voor […]
Reept Kokosrijst maken
In Thailand at ik voor het eerst een heel lekker recept met kokosrijst. De zoete, zachte smaak van kokosrijst gaat zo goed samen met de pittige smaak van een ander ingrediënt zoals vlees of vis. Eenmaal thuis wilde ik graag zelf kokosrijst maken. Het past als bijgerecht heel goed bij mijn Crispy beef of Kip […]
Super Healthy Sunday: Rijstsalade met tonijn

Jarenlang ben ik gek geweest op pastasalades. Nu nog overigens, maar sinds een aantal maanden heb ik daar een nieuwe favoriet bij: rijstsalades. Eind vorig jaar publiceerde ik al een recept voor een rijstsalade met kip en witte druiven, vandaag geef ik je er in Super Healthy Sunday weer een. Deze rijstsalade met tonijn is […]
Romige bloemkoolpuree met rijst

Bloemkool liefhebbers opgelet! De romige bloemkoolpuree met rijst die ik je vandaag ga laten zien is een perfecte manier om bloemkool the star of the dish te laten zijn. Verwerkt op een zo puur mogelijke manier met de volle smaak van bloemkool, jam! Het is wel een zeer eenvoudig gerecht wanneer je het zo op een bord […]
Bill’s Pittig gebakken rijst met varkensgehakt

Een paar weken geleden reviewde ik het nieuwste kookboek van de Australische kok Bill Granger: Easy. Ik was er toen al laaiend enthousiast over en natuurlijk kon het dan ook niet lang op zich laten wachten alvorens ik eruit zou koken. Het gerecht dat ik je nu ga laten zien, pittig gebakken rijst met varkensgehakt […]