75 makkelijke recepten voor elke dag

Carpaccio bonbon

Carpaccio bonbon

Voorgerechtjes in de vorm van een bonbon serveren zorgt gewoon voor een instant feestelijk uiterlijk. Zo geldt dat ook voor deze carpaccio bonbon. Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens carpaccio gegeten en niet voor niets is het nog altijd een veel geserveerd gerecht in restaurants. Carpaccio is een gevalletje ‘altijd goed’. Maar ik kan me zo […]

Garnalencocktail recept

garnalencocktail recept

Toch bijzonder dat ik hier op OMF al wel vaker een garnalencocktail recept met jullie heb gedeeld, maar nog nooit aandacht heb besteed aan de èchte klassieke garnalencocktail. Het ouderwetse recept met ijsbergsla, Hollandse garnaaltjes en cocktail saus bedoel ik dan. Op OMF kun je namelijk al Garnalencocktail met grapefruit vinden of de Garnalencocktail 2.0 […]

Japanse carpaccio

carpaccio japans

Maanden geleden at ik in een restaurant en daar stond ‘Japanse carpaccio’ op de kaart als klein gerechtje. Mijn interesse was natuurlijk direct gewekt want a. ik ben dol op Aziatisch eten en b. als er iets ‘fusion’ wordt gedaan ben ik razend benieuwd. Helaas bleek het een deceptie te zijn want ik kon werkelijk […]

Gerookte zalmmousse in een glaasje

gerookte zalmmousse

Ik heb even getwijfeld of ik deze gerookte zalmmousse in een glaasje wel nu al moest delen, of moest bewaren voor de feestdagen. En toen dacht ik nee, ik gooi hem er gewoon nu al in. Want er zijn vast mensen die de zomer vieren met een uitgebreid etentje en ook jij hebt vast wel […]

Taco bootjes met frisse zalmtartaar

zalmtartaar gerookte zalm

Deze taco bootjes met frisse zalmtartaar maakte ik een paar weken geleden voor mijn verjaardagsdiner. Ik ben op 5 mei jarig en vierde mijn verjaardag dit jaar met een etentje voor vriendinnen. Aangezien het midden in de lente is/was, wilde ik graag een fris vier-gangendiner op tafel zetten en dat is gelukt! De taco bootjes […]

Aziatische steak tartaar

Aziatisch steak tartaar

Het stond echt al eeuwen op mijn lijstje om Aziatische steak tartaar te maken. Steak Tartaar is normaal gesproken natuurlijk hartstikke Frans en ik heb het idee dat het een favoriet voorgerecht bij velen is. Zelf ben ik niet heel groot fan van de Franse keuken maar des te meer van de Aziatische. Dit recept […]

Zalmcarpaccio krans

gerookte zalm voorgerecht

Carpaccio blijft een favoriet voorgerecht bij velen en om het geheel iets feestelijker te maken, maakte ik een heerlijke zalmcarpaccio krans. Dat stelt helemaal niet zoveel voor, maar het is een hitnummer onder mensen die dol zijn op voorgerechten met gerookte zalm. Ik maakte dit vorig jaar als onderdeel van een kerstdiner voor mijn eigen […]

Gerookte eendenborst bonbon

gerookte eendenborst voorgerecht

Deze gerookte eendenborst bonbon maakte ik vorig jaar zelf voor mijn eigen kerstdiner als voorgerecht en hij viel enórm in de smaak bij alle tafelgasten. Jullie kennen me inmiddels langer dan vandaag en dus weet je ook dat ik het fijn vind om met weinig moeite en foolproof recepten, mooie en lekkere gerechten op tafel […]

Beef Tataki met ponzu & sesam

beef tataki. maken

Voor een Aziatisch diner laatst maakte ik deze Beef Tataki met ponzu & sesam. Een ontzettend makkelijk en foolproof voorgerecht dat je heel makkelijk in zowel kleine als grote getale kunt klaarmaken. Vanuit mijn werkplek (Workmode in Apeldoorn), worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd en in augustus organiseerden we op het dakterras een uitgebreid diner met […]

Zalmtartaar met avocado & komkommer

zalmtartaar met avocado

Op zoek naar een lekker koud gerecht voor de zomer? Search no more, deze zalmtartaar met avocado & komkommer is het perfecte frisse voorgerecht voor ieder zomerdiner. Ooofff, als je met name trek hebt in een lichte, gezonde maaltijd dan kun je de zalmtartaar natuurlijk ook heel goed eten bij een salade. Of met een […]

Champignonsoep recept met burrata

champignonsoep recept

Een goed champignonsoep recept moet wat mij betreft resulteren in een dikke, romige soep met een intense champignonsmaak. Waar veel recepten gebruik maken van groentebouillon als basis, kies ik ervoor om bospaddenstoelenbouillon te gebruiken voor nóg meer smaak. Die bouillon trek ik overigens gewoon van een bouillonblokje hoor. Omdat een champignonsoep recept an sich helemaal […]

17x kerstmis voorgerechten

gerookte zalmbonbons met garnalencocktail

Vorige week trapte ik deze reeks artikelen af met 15 recepten voor het kerstontbijt. Ik kondigde toen al even aan dat jullie nog veel meer inspiratie konden verwachten en vandaag is het tijd voor artikel nummer 2! Vandaag deel ik 17 heerlijke kerstmis voorgerechten met je. Het kerstdiner is bij ons altijd een van de […]