Gerookte zalmbonbons met garnalencocktail

Mijn schoonfamilie is gróót fan van gerookte zalm. Altijd als ik met Kerst een voorgerecht met gerookte zalm maak, is het in no-time op. De gerookte zalmtartaar die ik een aantal jaren geleden al met jullie deelde heeft al meerdere keren op tafel gestaan en deze gerookte zalmbonbons met garnalencocktail zullen ongetwijfeld ook een hit […]
Mosterdcappuccino

Zelf vind ik het altijd het leukst om met Kerst een viergangen-diner te serveren. Dat pakt toch nét even iets meer uit dan een voor-, hoofd- en nagerecht en het geeft mij extra redenen om nog wat langer in de keuken te staan – haha. Deze mosterdcappuccino is perfect om te serveren als tussengerecht, hoewel […]
Kipcocktail met mango & wasabimayonaise

Kerstmis zit vól met klassiekers als het om eten gaat. En daar is absoluut niets mis mee, want het past wel bij de nostalgie die Kerst ook vaak met zich meebrengt. Zo gourmetten wij al jaren bij mijn ouders, en bij een ander komt er standaard een kalkoen op tafel. Stoofpeertjes, aardappelpuree, rode kool.. Meringue […]
Themadiner: Drie-gangen Zuid-Tirol

Als je Ohmyfoodness volgt op Instagram heb je vast gezien dat we jullie afgelopen week verwend hebben met een culinaire reis door Zuid-Tirol aan de hand van een driegangendiner. Voor OMF zijn we al vaker in Zuid-Tirol geweest en als je ons daar een beetje hebt gevolgd weet je dat je er érg lekker kunt […]
Cook the books: Soesjes met gerookte zalmmousse uit ‘Zoveel om te vieren’

En toen was het ineens al bijna Pasen, kun je het geloven? Voor mijn gevoel zitten we pas net in 2021 maar niets is minder waar! De lente is inmiddels aangebroken, ik heb de afgelopen weken al talloze krokussen en narcissen gespot dus hoppa – over naar lentegerechten! Aankomende week is het Paasweek op Ohmyfoodness, […]
Slabootjes met garnalencocktail en avocadosalsa

Als je echt een heel klassiek en misschien zelfs ouderwets voorgerecht moet noemen, wat zeg je dan? Voor mij is dat sowieso een garnalencocktail. Een beetje ijsbergsla, Hollandse garnalen en cocktailsaus en dat dan geserveerd in een glas. Het is niet helemaal mijn ding. Ik lust het wel hoor, maar vind het gewoon weinig standaard […]
Coquilles in champagnesaus

Ik geloof dat ik het recept voor deze coquilles in champagnesaus ooit op de website van Albert Heijn tegenkwam of anders op Pinterest. Ik weet het niet precies meer want ruim een jaar geleden noteerde ik het recept in mijn telefoonnotities en kwam het gerecht een paar weken later bij ons op tafel te staan […]
Last minute kerstinspiratie: Pasteitjes met garnalenragout

Ik moet zeggen dat ik behóórlijk laat ben dit jaar met het bedenken van ons kerstmenu. Hoewel het dessert allang vaststaat heb ik op het moment van schrijven nog steeds geen idee wat het voor- en hoofdgerecht van ons kerstmenu gaat worden. Oeps. Mocht jij nou ook een hele drukke decembermaand hebben gehad en ben je […]
Crostini’s met steak tartaar

Er zijn maar een aantal dingen die ik écht mis tijdens deze zwangerschap. Met stipt op nummer 1: rood vlees. Ik ben een echte vleeseter. Dol op droge worst, gek op een goede steak en vooral ook op balkenbrij. In deze laatste zit lever en dit mag ik helaas momenteel ook niet. Ik heb dus […]
Romige witlofsoep met gerookte forel

Witlof is bij ons in huis altijd een wat ondergesneeuwd kindje, we eten het vrijwel nooit. Thuis at ik het vroeger regelmatig. Mijn moeder maakte het in de oven klaar met ham, kaas en een lekker sausje of ze kookte het met een maïzenapapje. Ik was nooit zo dol op de ietwat bittere smaak van witlof […]
Bietencarpaccio met frambozendressing & geitenkaas

Als ik voor Kerst aan de slag ging kreeg ik de voorgaande jaren vaak de vraag of ik ook wat vegetarische opties wilde delen. Lastig hoor, wij zijn namelijk geen vegetariërs en ik vind het lastig om hier echt origineel mee te zijn. Laat staan om er iets feestelijks van te maken. Hero daagde mij […]
Garnalencocktail 2.0

Ik weet zeker dat als je iemand vraagt naar populaire voorgerechten voor de Kerst, hij of zij zal antwoorden met carpaccio en garnalencocktail. Logisch ook. Als ik denk aan standaard voorgerechtjes denk ik ook aan die gerechten. Echter kun je met standaard gerechten ook variëren en dat doe ik vandaag in deze video. Ik maak […]