75 makkelijke recepten voor elke dag

Wentelteefjes vormen wat mij betreft het ideale ontbijt op dagen waarop je wat meer tijd hebt. Daarnaast vormen ze ook het perfecte gerecht om oud brood op te maken, want het blijft natuurlijk zonde om ‘oud’ etenswaar weg te moeten gooien. Om de wentelteefjes voor Pasen net dat beetje extra mee te geven maakte ik ze deze keer van suikerbrood. Nog zoeter en nog meer een guilty pleasure maar daarmee ook nog een stukje lekkerder dan degenen gemaakt van gewoon brood. En ach, op feestdagen mag je jezelf toch best een beetje verwennen?

Wat heb je nodig? (1 persoon)

1. Klop de eieren los en roer vervolgens de melk en de kaneel erdoorheen.

2. Verhit ondertussen een klontje boter in de koekenpan. Zorg ervoor dat de boter is gesmolten maar niet aanbrandt.

3. Wentel de plakjes suikerbrood aan weerszijden door het eimengsel. Bak de wentelteefjes vervolgens om en om goudbruin in de koekenpan.

Ik serveerde deze wentelteefjes van suikerbrood zelf met gele pruim en kokos, maar er zijn tal van lekkere combinaties te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan:

wentelteefjes van suikerbrood

9 reacties

  1. Ik heb al heel lang geen suikerbrood gegeten, maar nu heb ik daar zeker weer zin in! Lekker recept!

  2. Ik vind het erg om het te zeggen maar: ik heb nog nooit wentelteefjes gegeten. Ik ben het al zooooo lang van plan. Ik heb wel gelezen dat het met krentenbrood ook heel lekker is!

  3. HAHA! Wat een perfecte combinatie! Ik ben gek op wentelteefjes, zeker als er inderdaad wat meer tijd is! En eerlijk waar, heb schoonfamilie uit Friesland, als ze dit horen, dan vermoorden ze me ;) volgens hun mag er alleen roomboter op suikerbrood :S snap jij dit?

    Ik ga dit recept in ieder geval uitproberen. Bedankt voor de tip en een fijne avond!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *