Spaanse Albondigas

Zodra je Spanje zegt, denk ik aan zon, sangria en tapas. Waaronder albondigas! Deze klassieke Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn hartig, kruidig en ongelofelijk smaakvol. Perfect als onderdeel van een tapasavond, maar ook heerlijk als maaltijd met een stuk knapperig brood of wat rijst erbij. De saus is rijk en licht pittig, de balletjes zijn […]
Wrap hapjes maken? Ik geef je inspiratie!

Ben je op zoek naar de perfecte wrap hapjes voor een borrel of verjaardag? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel deel ik graag mijn favoriete wrap hapjes met je. Ik hou echt van borrelen. Het is voor mij het perfecte moment om samen met vrienden of familie te genieten van […]
4x lekkere gevulde eieren

Het is bijna Pasen, hét moment om gevulde eieren op tafel te toveren want zeg nou zelf: Pasen en gevulde eitjes zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden – toch? Gevulde eieren zijn voor mij echt zo’n heerlijk ouderwetse snack. Een altijd-goed borrelhapje. Het ziet er gezellig uit, de smaak vind ik véél lekkerder dan die van […]
Warme Italiaanse dip

Toen ik deze warme Italiaanse dip deelde via Instagram stories kwam er zó veel commentaar op. Positief welteverstaan, want jullie waren vooral allemaal reuze benieuwd naar het recept. En dat snap ik, want zeg nou zelf: dit ziet er toch héérlijk uit! De Italiaanse dip is perfect om te serveren als warm borrelhapje, maar zelf […]
Pizza stokbrood

Ik heb nog een laatste recept met jullie te delen in 2024 en dat is dit gevulde pizza stokbrood. Misschien wordt dit wel je favoriete borrelhapje voor oudejaarsavond! Ik zou er niet gek van staan te kijken in ieder geval. Met twee kinderen in huis wiens lievelingseten pizza is, was dit pizza stokbrood in no […]
Feta rolletjes met chili honing

Beetje bijgekomen van alle gekte afgelopen dagen? Ik wil deze feta rolletjes met chili honing alvast met je delen, want voor je het weet staat oudejaarsavond voor de deur en moet je volop nadenken over borrelhapjes. Hoewel, deze feta rolletjes kun je het hele jaar door maken want zo lekker zijn ze namelijk wel. In […]
Eggs benedict borrelhapje

Eggs benedict kennen we allemaal als heerlijk ontbijt- of brunchrecept, maar speciaal voor deze feestdagen maakte ik een mini variant. En dat maakt dit een heerlijk eggs benedict borrelhapje. Met krokant stokbrood, een plak ham, een half gekookt eitje en uiteraard zelf gemaakte Hollandaise saus, is dit hapje echt een feestje om op tafel te […]
Kaaskoekjes recept van Parmezaan

Dit kaaskoekjes recept van Parmezaanse kaas gebruikte ik voor het eerst afgelopen mei, toen ik mijn verjaardagsdiner organiseerde voor vriendinnen. De kaaskoekjes dienden toen als finishing touch voor het hoofdgerecht en zorgden voor een heerlijk hartige smaak en knapperige textuur voor bij de bavette. De kaaskoekjes zijn echter multi-inzetbaar. Ze zijn fantastisch om je hoofdgerecht […]
Kaascrackers maken

Iedere dag eet ik een paar crackers en de lekkerste crackers die ik uit de supermarkt kan halen, zijn de kaascrackers. Van die dikke crackers met pitten en zaden, een laagje kaas. Héérlijk! Een hele tijd geleden maakte ik van mijn zuurdesem discard al eens heerlijke crackers en toen bedacht ik me, dat kaascrackers maken […]
Courgette chips uit de Airfryer

Met deze courgette chips kom ik misschien een beetje tegemoet aan mijn enorme liefde voor chips. Ik HOU van chips – haha. Het is een behoorlijke valkuil dus ik blijf er zoveel mogelijk vandaan, ik kan het namelijk meestal niet bij maar één bakje houden. Als de zak eenmaal open is, gaat de hele zak […]
Gamba Pil Pil (pittige garnalen)

Altijd als ik op reis ga is een van de dingen die ik van tevoren doe een lijstje maken met dingen die ik per se wil eten. Toen ik naar Malaga ging, was Gamba Pil Pil een van de dingen die op het lijstje stond. Gamba Pil Pil is een van de populairste, authentieke Spaanse […]
Bapao met kip ketjap

Zoals je aan de foto’s kunt zien, maakte ik deze bapao met kip ketjap klaar in mijn Good to Go multicooker van Russell Hobbs. Dat deze multicooker, mede dankzij de stoomfunctie, ideaal is liet ik al eerder in het recept voor de Vega Gyoza met paddenstoelen zien. Deze keer ging ik dus voor bapao, nog […]