Toscaans ravioli recept

Als je denkt: “Hé, dit ravioli recept komt me bekend voor,” dan zou dat zomaar kunnen kloppen. Sinds ik mijn Toscaanse kip uit de slowcooker online heb gezet, is dat een van de meest geliefde recepten op OhMyFoodness. En eerlijk is eerlijk, de saus van dat recept vind ik zó lekker dat ik er gewoon meer mee […]
Toscaanse kip uit de slowcooker

Ik kom meteen maar even met de deur in huis vallen: deze Toscaanse kip uit de slowcooker is het lekkerste slowcookergerecht dat ik in tijden heb gemaakt. Echt waar! Ondanks de simpele ingrediënten die je nodig hebt voor dit gerecht is het een echte smaakbom en heerlijk om op verschillende manieren te eten. Zelf mengde […]
Pasta vongole recept

Het stond al een héle lange tijd op mijn lijstje om een keer pasta vongole te maken. Eigenlijk gek dat ik dat, als enorme pastalover, nog nooit heb gedaan – niet waar? Sinds de kinderen zijn er zijn probeer ik echter voor OMF vaak dingen te koken die zij ook rustig eten. Dat voorkomt aan […]
Tiramisu recept met monchou (Fastfood Friday)

Nog een tiramisu recept? Ja hoor, ondanks dat je er al heel wat vindt op Ohmyfoodness, kun je nooit genoeg tiramisu recepten in je repertoire hebben als je het mij vraagt. Dit is wel een bijzondere op deze Fastfood Friday hoor. Ik combineerde voor dit recept namelijk tiramisu met een monchoutaart. Tiramonchou dus eigenlijk. En […]
Orzo recept uit de oven met halloumi

Dit orzo recept uit de oven met halloumi is zoooo lekker. Ik deelde onlangs via Instagram stories een foto waar een stukje van dit recept op te zien was en direct kreeg ik vragen: “WAT IS DAT?!” “MAG IK EEN RECEPT?”. Het was een orzo ovenschotel met halloumi en andere lekkere smaakmakers. Een heel simpel […]
Gnocchi recept met truffel & parmezaan

Dit gnocchi recept met truffel & parmezaan is losjes geïnspireerd op de parmezaan-truffelfriet die ik afgelopen december maakte voor Frites uit Zuyd. Dit recept deelde ik alleen op Instagram maar het is zó’n topper. Sowieso is de combinatie van truffel en Parmezaan wat mij betreft echt een hit. Of je het nou op frietjes doet, […]
Pizza pretzels (Fastfood Friday)

Ik beloofde het laatst al in mijn pizzadeeg maken artikel: we maken Pizza pretzels vandaag! Jawel. Pretzels ken je wellicht als die kleine, harde zoutige snackjes maar die bedoel ik niet. Ik bedoel die grote pretzel broodjes die je in New York op iedere straathoek en in Duitsland ook veel kunt kopen. Lang, héél lang […]
Pizzadeeg maken, bewaren & invriezen.

Pizzadeeg maken, het is een fluitje van een cent en toch wordt het ons steeds makkelijker gemaakt om kant-en-klaar pizzadeeg te kopen. Ik moet héél eerlijk bekennen dat ik ook nog altijd snel voor de laatste optie ga hoor, maar toen ik onlangs weer eens de keuken in dook om zelf pizzadeeg te maken dacht […]
Saucijzenbroodjes maken met Nduja (Fastfood Friday)

Saucijzenbroodjes maken heb ik al veel vaker gedaan, ik zal zometeen nog wat recepten met je delen. Deze saucijzenbroodjes met Nduja en mozzarella zijn extra bijzonder, het is een anders dan anders recept. Ontzettend smaakvol en pittig, maar alsnog een fluitje van een cent om te maken. Saucijzenbroodjes recept Voor een lekker saucijzenbroodjes recept is […]
Hartig kerstbrood recept

Zo rond de feestdagen is er altijd veel zoetigheid te vinden op foodblogs. Lekker hoor, maar ik ben toch echt #teamhartig en dus ging ik voor de verandering aan de slag met een hartig kerstbrood recept. In dit kerstbrood geen amandelspijs, rozijnen of cranberries maar pesto, Parmezaan en pijnboompitjes. Jawel! En omdat ik van gemak […]
Tomatenrisotto met chorizo

Ik als een van de grootste risottofans die in Nederland rondlopen (ja, dat durf ik echt te beweren) word iedere keer weer enthousiast als een risottorecept op de planning staat. En jullie zijn alweer jaren lyrisch over deze tomatenrisotto met chorizo. Ik geloof dat ik bij vrijwel ieder recept ook zeg dat ‘ie op mijn […]
Cannelloni met ricotta en spinazie

Ik ben gek op cannelloni met ricotta en spinazie. Sowieso vind ik de combinatie van ricotta en spinazie met pasta geweldig. Hoewel deze cannelloni met ricotta en spinazie echt niet lastig is om te maken, vind ik het vaak toch teveel gedoe. De vulling is zo gemaakt, de tomatensaus ook, maar het vullen van de […]