Espresso martini cheesecake glaasjes

Jaaa, deze espresso martini cheesecake glaasjes, poef – hele mond vol, mogen zéker wel op je kerstmenu worden bijgeschreven hoor. Ik bedoel: hoe feestelijk ziet dit eruit als nagerecht? Ik blijf simpelweg fan van desserts in een glaasje. Sterker nog, ik deelde laatste nog een hele round-up van mijn favoriete toetjes in een glaasje, zoveel […]
Baked Alaska

Ik vind het altijd leuk om voor Kerst uit te pakken met desserts en deze Baked Alaska is echt een showstopper. En het goede nieuws is: het is een stuk makkelijker te maken dan het lijkt. Baked Alaska bestaat uit drie onderdelen: cake, ijs en meringue. Ik gok dat jullie allemaal wel eens cake hebben […]
10x de lekkerste Tiramisu recepten

Na recentelijk weer wat recepten opnieuw te hebben gemaakt, vond ik het tijd worden om mijn 10 favoriete tiramisu recepten voor je op een rij te zetten. Door de jaren heen hebben we namelijk zó veel tiramisu recepten met jullie gedeeld. Naar enkele recepten weten jullie feilloos de weg te vinden, maar er zitten ook […]
Stoofpeertjes uit de slowcooker

Wist je dat stoofpeertjes uit de slowcooker maken echt de makkelijkste manier van stoofperen bereiden is? Ik vind stoofpeertjes zelf erg lekker, maar ik bewaar het vaak uitsluitend voor Kerst. Mijn moeder is er namelijk dól op, dus eigenlijk maak ik voor ieder kerstdiner wel een portie stoofpeertjes. In mijn Vega Slowcookerboek heb ik een […]
10x toetje in een glaasje

Ik ben er altijd dol op om een toetje in een glaasje te serveren. Vaak zijn dergelijke toetjes mega makkelijk om voor te bereiden en bovendien vind ik het altijd erg feestelijk staan. Als je kiest voor mooie, feestelijke glaasjes kan zo’n simpel toetje in een glaasje echt een spektakelstuk zijn. Door de jaren heen […]
Appeltaart in een glaasje

Wil je wel een lekker nagerecht op tafel zetten, maar het liefst heel snel klaar zijn, dan is deze appeltaart in een glaasje echt perfect. Alles bij elkaar ben je hooguit 15 minuutjes bezig en heb je voor vier personen een heerlijk toetje op tafel staan. Je kunt ervoor kiezen om het toetje warm op […]
Speculoos toetje in een glas

We gaan de druilerige herfst weer in en daar past dit speculoos toetje in een glas perfect bij. De licht kruidige smaak van Speculoos doet me altijd denken aan de herfst. Aan koude, natte dagen met een kop thee of chocolademelk, speculaasje erbij… Heerlijk! Dit speculoos toetje is lekker eenvoudig en door het te serveren […]
Cheesecake in een glaasje voor Pasen

Of je nou uitgebreid gaat brunchen of juist uitpakt met het avondeten tijdens Pasen, deze cheesecake in een glaasje mag eigenlijk niet ontbreken. De vrolijke gele kleur doet me direct al aan Pasen denken en iedereen heeft toch zin in een lekker nagerecht? Door de cheesecake in een glaasje te serveren, kun je al lekker […]
Crème Brûlée Pavlova recept

Hoewel dit pavlova recept er op het eerste gezicht wellicht spectaculair uitziet, is het écht niet heel ingewikkeld om te maken. Geloof mij! Het recept bestaat maar uit drie onderdelen en die zijn stuk voor stuk goed uit te voeren. Ook fijn: je kunt zowel de pavlova als de vanilleroom en de karamelschotsen al van […]
Passievrucht ijs

Hoogste tijd om passievrucht ijs te maken want passievrucht is een van de ingrediënten die me direct aan de zomer doen denken. Niet voor niets maakte ik al eens eerder verrukkelijke Passievruchtlimonade en vind je in mijn Cheesecakeboek een recept voor witte chocolade cheesecake met passievrucht. Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig, maar […]
Arretjescake recept met Oreo (Fastfood Friday)

Dit is niet het eerste arretjescake recept dat ik hier op Ohmyfoodness deel. Zo maakte ik al eens een Arretjescake voor Pasen en maakte ik vorig jaar zelfs een heuse Arretjescake taart. Vandaag staat er weer een fijne variant op jullie te wachten, dit is namelijk een Oreo arretjescake met witte chocolade. En dat is […]
Appel cobbler

Een appel cobbler is een typisch Amerikaans dessert van warme appel met daar overheen een laagje gebakken beslag. Je zou het kunnen vergelijken met een appel crumble, maar qua textuur is het wel écht iets anders. Ook de appellaag onder het deeg is wat meer zoals die van een appeltaart: zacht en meer één geheel […]